Etiya Dünya Devleri ile “Geleceği Yazıyor”

Yapay zeka alanında fark yaratan şirket, Panasonic, China Mobile, AT&T gibi dünya devleri ile işbirliği yaparak üç önemli AR-GE projesinde katılımcı olarak boy gösterdi.

Etiya, yapay zeka alanındaki deneyim ve yenilikçi ürünleri ile bu yıl 15-18 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Nice kentinde gerçekleştirilen TM Forum Live 2017’ye damgasını vurdu. İki yeni ürün lansmanı gerçekleştiren şirket, Kavram Kanıtlama projesi olarak da bilinen üç önemli ARGE projesinde de katılımcı olarak yer aldı. Küresel telekom devlerinin katıldığı TM Forum Live! Nice, sektön en büyük network etkinliği olarak kabul ediliyor.

Müşteri deneyimine odaklı iki yeni ürün

TM Forum’da telekom dünyasının devleriyle aynı platformda yer aldıklarına vurgu yapan Etiya Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Aslan Doğan, TM Forum, telekom sektörünün küresel standartlarını belirleyen bir kuruluş. TM Forum’un organize ettiği TM Forum Live! etkinliğine dünyanın farklı şehirlerinde 2011 yılından bugüne ürün ve çözümlerimizi tanıtmak amacı ile katılım gösterdik. Etiya olarak bu etkinlikte iki yeni ürünümüz olan Customer Experience Management” ve Omni Channel Selfcare”’in tanıtımlarını gerçekleştirdik. Bu etkinlikte tanıttığımız Etiya Customer Experience Management, bir sonraki müşteri adımını tahminleyebilen kural mekanizması ile mümkün olan en iyi müşteri deneyimine rehberlik etme olanağı sağlayan biri ürün. Diğer ürünümüz Etiya Omni Channel Selfcare ise herhangi bir kanaldan, herhangi bir cihazdan, kesintisiz kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi verebilme olanağı sunuyor” dedi.

Etiya; AT&T, China Mobile, Panasonic gibi dünya devleri ile aynı arenada

Etiya etkinlik kapsamında üç farklı Ar-Ge projesinde yer aldı. Ar-Ge projeleri TM Forum üyeleri tarafından ortaklaşa geliştirilen konsept projeler anlamına geliyor. Bu projeler kapsamında; TM Forum’un uygulama ve standartlarını baz alarak sektörel ortak zorluklara yaratıcı ve yenilikçi çözümler sunuluyor. Her bir proje birden fazla büyük ve küçük ölçekli global şirketin iş birliği ile gerçekleşiyor.

Etiya olarak bu sene üç Ar-Ge projesinde katılımcı olarak yer alarak ürünlerimizi canlı demo ortamında bir çözüm olarak sunduk” diyen Aslan Doğan, şu bilgileri verdi:“Ar-Ge projelerinde yer almak bizim için önem taşıyor. Bu projeler ile dijitalleşen iş birimlerinin karşılaştığı zorluklara, kendi ürünlerimiz ile çözümler geliştirdik. TM Forum’un sağladığı bu platform ile global telekom firmalarına ürünlerimizi deneyimleme olanağı sunmuş olduk. Katıldığımız projelerde, yapay zeka destekli ürünlerimizi ön plana çıkardık. Dolasıyla ciddi anlamda fark yaratmış olduk.”

Etiya’nın katıldığı Ar-Ge projeleri;

•            Hyperscale IoT Management-Healthcare (Sağlık)

Hastalarla ilgili verilerin dijital ortamda depolanması, hasta mahremiyeti gözetilerek korunması ve tedavi sürecinde doğru kullanılması bilgi teknolojilerine ihtiyaç duyulan temel alanlar olarak ön plana çıkarıldı. IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları ve iş ortakları tarafından sağlanan ürünleri kullanarak, hasta ve sağlık hizmeti tedarikçilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek çözümler üretildi. AT&T’nin sponsorluğunda gerçekleşen Ar-Ge projenin hedefi sayıları çok fazla olan IoT cihazları ve hizmetlerinin yönetilmesinde ortaya çıkabilecek sorunların çözümünün nasıl optimize hale getirilebileceğini araştırmak olarak belirlendi. Proje kapsamında Etiya, yapay zeka temelli öğrenen teknolojisini kullanarak, olası sorunları otomatik olarak çözümleme rolü üstlendi.

•            Omni-channel Collaboration Experience-Phase III (Çoklu Kanal Pazarlama)

Dijital kanalların sayısının çoğalmasıyla birlikte markalar da pazarlama stratejilerini çok kanallı pazarlama üzerine kurmaya başladı. Çok kanallı pazarlamada en önemli unsur; her kanalda etkin olmak ve her seferinde farklı pazarlama teknikleri uygulamak yerine tüketicinin nerede olduğunu belirleyerek entegre çözümler üretmek. China Mobile ve Airtel sponsorluğunda gerçekleştirilen projenin amacı, akıllı bir müşteri ilişkileri platformu kurarak müşteri memnuniyetini ve servis kalitesini arttırmak olarak tanımlandı. Projede yeni bir kanal olarak akıllı hoparlör”ler temel alındı. Bu sayede, müşterinin akıllı hoparlör ile etkileşim kurarak müzik dinlemesi ve dinlediği müziği satın alması senaryosu gerçekleştirildi. Etiya, projede iki rol üstlendi: Boco firması tarafından sağlanan müşteri etkileşim geçmişi ve analiz bilgilerini kullanarak müşteriye en uygun müziğin akıllı hoparlörde çalınmasını sağladı. Aynı zamanda, müşterinin dinlediği şarkıyı ya da albümü satın almak istemesi durumunda, müşteri siparişini yönetti.

•            NFV management with open APIs in Open Source MANO (Açık Kaynak)

Ağ teknolojilerinde, donanım merkezli yaklaşımdan yazılım tabanlı bir modele dönüşüm yaşanıyor. Pazar eğilimleri, gelecekteki müşteri taleplerini karşılamak için iyileştiriliyor ve veri trafiğini yönetmek için uygun maliyetli çözümler sunuluyor. Esnek ve hızlı yeniliğe imkan veren yazılım tabanlı ağ mimarisi (SDN) geliştiriliyor. Bu süreçte telekom ağ kaynaklarının kullanımını artıran Ağ Fonksiyonlarını Sanallaştırma (NFV) teknolojisi ön plana çıkıyor.

Verizon, Telenor ve Telefonica sponsorluğunda gerçekleşen projenin amacı performans ve operasyon yönetimi konularında katkı sağlamak olarak tanımlandı. Projede, CRM sistemini kullanan Etiya satış ve sipariş yönetiminde entegrasyon sağlandı. Etiya kendi geliştirdiği Telaura CRM ürününün özellliklerini kullanarak ile müşterinin satın aldığı ürünün provizyonlanmasını, aktivasyonunu sağladı.