Red Hat Day Türkiye Açık Kaynak Severleri Bir Araya Getirdi

Açık kaynak dünyasındaki gelişmelerin, Red Hat portföyündeki iyileştirmelerin ele alındığı ve Red Hat’in müşterileriyle gerçekleştirdiği başarılı projelerin katılımcılarla paylaşıldığı Red Hat Day Türkiye etkinliği, 16 Kasım Çarşamba günü gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin ve Red Hat EMEA Kurumsal Strateji Başkanı Will Watkins gerçekleştirdi.

Konuşmasında dijitalleşmenin rekor düzeye ulaşmasıyla birlikte şirketlerin mevcut uygulamalarını günümüzdeki modern uygulamalara dönüştürmelerinin gerekliliğini vurgulayan Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

“Açık kaynak büyük bir hızla büyüyor ve Red Hat de buna paralel bir şekilde büyümesini devam ettiriyor. Dijitalleşmenin hızına paralel olarak bugün her sektörden farklı markalarla projeler gerçekleştiriyoruz. Bu noktada üzerinde en çok çalıştığımız konu OpenShift ürünümüz. OpenShift geleceğin platformu ve büyük güncellemeler artık OpenShift üzerinde çalışıyor. Markaların OpenShift platformuna aktardığı kritik uygulama sayısı günden güne artıyor. Bu yüzden ilişkilerimizin kuvvetli olduğu lider firmalarla olan bağımızı daha da güçlendirmek için çalışıyor, OpenShift’in müşterilerimizin sistemindeki kullanımını artırmaya odaklanıyoruz.”

En Heyecan Verici Teknolojilerden Biri Sınır Bilişim

Günümüzün en heyecan verici teknolojilerinden birisinin sınır bilişim olduğuna değinen Haluk Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sınır Bilişim şirketlerin kullanıcılarına sağlamak istediği hizmetlerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı oluyor. Öte yandan sınır bilişimle birlikte merkezi yapıdan dağıtık yapıya geçiliyor. Burada sınır bilişime de 5G eşlik edecek. Bu iki teknolojinin bir araya gelmesiyle ülke veya dünya çapında küçük veri merkezlerini neredeyse sıfır gecikme süresiyle birbirine bağlamak mümkün olacak. İlerleyen günlerde bu veri merkezlerinde OpenShift’in çalıştığını görebiliriz. Red Hat’in MicroShift adıyla çıkardığı OpenShift’in hafif sürümü sınır bilişimi destekleyen adımdan biri. OpenShift üzerinde çalışan ve bu alanda bir diğer örneğimiz olan Red Hat OpenShift Data Science’ı kullanarak birlikte çalıştığımız markalarla pilot projeler gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetimizle firmalar farklı araçları kullanarak geliştirdiği yapay zeka modelini hızlı bir şekilde OpenShift’e aktarabiliyor. Bu sayede yapay zeka modellerinin OpenShift üzerinden ulaştırılma imkanına sahip olabiliyorlar.”

Red Hat Day Türkiye’nin açılış bölümü, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın konuşmasıyla sona erdi.

İçerik Panel ve Oturumlarla Zenginleşti

Programda daha sonra, Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin’in moderasyonluğunu üstlendiği OpenShift ile Dijital Dönüşüm Deneyimleri paneli yer aldı. Panelin konuşmacıları ise sahibinden.com CTO’su Gökhan Ergül, İş Bankası CTO’su Emrah Gökçe Aygün ve Türk Telekom IT Grup Direktörü İrfan Uğur oldu.

Panelin ardından program, müşteri başarı öykülerinin katılımcılarla paylaşılmasıyla devam etti. Bu bölümde Konsalt, Yapı Kredi Bankası, Odine, Turkcell, Sekom, ING, SoftwareONE, Vakıf Katılım Bankası, Couchbase, HPE, NGINX, F5, PureStorage, Supermicro, Türk Telekom ve sahibinden.com gibi alanlarının öncüsü şirketlerin yöneticileri, Red Hat’le birlikte elde ettikleri başarıları anlatırken, Red Hat’in EMEA bölgesindeki ve Türkiye’deki mühendisleri de Red Hat çözümlerindeki yenilikleri aktardı.

Etiketler: ,

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?