Koray Yitmen Yeni Kitabında BT Projelerinde Başarısızlığın Sorumlularını Arıyor

Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen’in BT sektöründe 15 yılı aşan kariyerinden elde ettiği deneyimlerini yansıtan “Business Analysis, Software Testing, Usability” adlı kitap Amazon’da satışa sunuldu.

Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen’in kaleme aldığı “Business Analysis, Software Testing, Usability” (İş Analizi, Yazılım Testi, Kullanılabilirlik) adlı kitap, Amazon’da satışa sunuldu. Yitmen’in sektördeki 15 yılı aşan kariyerinden elde ettiği deneyimlerini yansıtan kitap, BT projelerini en iyi şekilde yönetmek ve bu alandaki kariyerine yön vermek isteyenler için bir rehber niteliğini taşıyor.

Koray YitmenKitabın ön sözünde sektörün yakından tanıdığı, en çok satan kitaplar listesinde kitapları bulunan üç yazarın, Dorothy Graham, Rex Black ve Lee Copeland’in imzası bulunuyor. İş analizi, yazılım testi ve kullanılabilirlik disiplinlerinin üçüne birden odaklanan kitap, bu doğrultuda “BT projelerinde başarısızlığın tek sorumlusu yazılımcılar mı” sorusunun yanıtını arıyor.

Graham kitaba yazdığı önsözde, “Bilgi teknolojilerinde her konuya ve disipline ilişkin çok sayıda kitap bulmak mümkün. Fakat bu kitapların hemen hemen tümü tek bir alana odaklanıyor. Bir istisna olarak değerlendirebileceğimiz bu kitap, üç disiplini de inceliyor ve bir araya getiriyor. Mükemmel bir fikir. Koray Yitmen’i hem kitaptan dolayı hem de kitabın gelirini okullara bağışlamadaki cömertliğinden dolayı kutluyorum” ifadelerini kullanıyor.

Koray Yitmen, “Türkiye bilişim sektörünün üç silahşoru” olarak tanımladığı iş analizi, yazılım testi ve kullanılabilirliğin sektörün dünyada daha iyi, daha itibarlı bir yer edinebilmesi için gece gündüz çalıştığına vurgu yapıyor:

“İlk bakışta birbirinden çok farklı gibi gözüken bu üç silahşorlar, aslında tamamen birbirlerini tamamlayıcı, eksiklerini giderici rol oynuyorlar. İyi bir gereksinim olmadan iyi bir test senaryosu ve kullanıcı deneyimi, iyi bir test yapılmadan doğrulanmış ve müşterinin hoşuna giden gereksinimler ve tabii ki kullanılabilirlik olmadan gereksinimler ve testler anlam kazanmıyor. Üç silahşorların dediği gibi, ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için!’ Bu kitapta da bilişim sektörünün bu üç silahşoru yazılım projelerinin başarısı için hikayelerini ilginç soru, metafor ve analojilerle anlatıyorum. Keyifle okumanız dileğiyle.”

Etiketler: