TBV’nin Yönetim Kurulu Belirlendi

“Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürme” amacıyla çalışan Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) genel kurul toplantısı 20 Mart’ta düzenlendi. TBV’nin 2023-2025 çalışma dönemi yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda konuşma yapan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, içinde bulunduğumuz dönemi bir kırılım çağı olarak değerlendirerek, TBV’nin bu dönemde ortaya çıkan yeni modeller üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) genel kurul toplantısı 20 Mart’ta gerçekleşti.
TBV’nin 2023-2025 çalışma dönemi yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda; vakfın dönem faaliyetleri, eğitim projeleri, ödül programları, rapor çalışmaları, AB Fonlarıyla yürütülen projeler ve platformlar değerlendirildi.

“Gri alanları kapsayan yeni modeller üzerinde çalışacağız”

Kurulda yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz dönemi kırılım çağı olarak değerlendiren TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı; “Son yıllarda ağır kırılımlar yaşıyoruz. Örneğin, COVID-19 dünyaca bir kırılımdı. FED faizleri artırarak, hükümetimiz faizleri indirerek ekonomik kırılımlar yarattılar. Teknolojide de kırılımlar yaşadık: Metaverse, Cripto, NFT, DAO’LAR ve en son yeni oyuncağımız ChatGPT oldu. Fakat en kötü kırılımı depremle yaşadık. Kırılımlar karanlık taraflarıyla, kontrol edilemeyen gri alanlarıyla birlikte geliyor. Gittikçe kontrolün elden kaybolduğunu görüyoruz. Alıştığımız ‘otorite’ kavramı doğal olarak kırılımlara ters düşüyor. Kırılım çağında temel tercihlere zorlanıyoruz. Ya birbiri üstüne doğan kırılımlarla değişime adapte olabilecek bir dünyayı kabul edeceğiz ya saldırganlaşıp, hırçınlaşarak ipleri elimize tutmaya çalışacağız ya da gri alanları kapsayan yeni modeller üzerinde çalışacağız. TBV olarak tercihimiz neredeyse 30 yıldır üçüncü seçenek oldu” dedi.

“Travmalar uzun dönemli fırsatlar da içeriyor”

Yaşanan her bir afetin bir travma olduğunu dile getiren Faruk Eczacıbaşı, sözlerine şöyle devam etti: “Travmalar genleri de değiştirebiliyor ve acıklı olduğu kadar uzun dönemli fırsatlar da içeriyor. Yeni modeller, inovatif yapılar ortaya çıkıyor. TBV’nin görmek istediğim en önemli aşamalarından birisi, yeni modeller üzerinde kurumsal olarak çalışabilecek uluslararası bir kurum olabilmesi.”

Etiketler: ,

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?