Çözümünü sürekli geliştirilmesi ve benimsenmesi için gerekli olan fonları artırmak DiscoverBlockchain, 1 Ekim 2018’de kitlesel satışını başlatıyor.
Dijital öğrenme şirketi DiscoverBlockchain, kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasını ve bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayacak Blockchain tabanlı bir ağ geliştirmeyi planladığını duyurdu. Şirket, hem Blockchain bilgisinin teorik olarak büyümesine hem de Blockchain girişimlerinin uygulamalı gelişimine hizmet edecek yeterince esnek bir ekosistem yaratmayı amaçlıyor.
E-öğrenmeyi ve işe alımları kolaylaştıran platformlar uzun zamandır piyasada yer almakta. Ancak kontrolün kullanıcının elinde olduğu, yalnızca araştırma, geliştirme, eğitim ve işe alıma odaklanan bir ekosistemi destekleyen tek elden bir platform bulunmamakta. Bu, DiscoverBlockchain ’in doğrulama algoritmasının, katılımı adil olarak ölçmek ve öğrencilerin servis sağlayıcılığa ilerlemesini sağlamaya çalıştığı yerdir. Türkiye’de de Blockhain teknolojisine ilgi her geçen gün artmakta. Bu sebeple içerisinde Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Hazine Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın yer aldığı bir Blockhain çalışma grubu oluşturuldu. Bu sayede, Blockchain teknolojilerinin çok kısa sürede bankalar tarafından kullanılacağı öngörülüyor.
“Blockchain teknolojisi sadece finansla sınırlı değil”
Akademisyenler, öğrenciler ve dağıtık defter kalıplarına katkıda bulunlar için DiscoverBlockchain , yayın, hakemlik, eğitim ve deneyim için bir platform sağlıyor. Bir servis sözleşmesi yapmak veya bir ekip kurmak isteyen girişimciler ve yükleniciler için DiscoverBlockchain ’in iş kurulu, kripto para tarafından sağlanan yeni güvenlik ve küresel ödeme standartlarını kullanıyor.
DiscoverBlockchain Kurucusu ve CEO’su Melissa Yacoub, “Blockhain teknolojisi sadece finansla sınırlı değil. Her sektörde devrim yaratmada umut vaat etmektedir. Ağ katılımcıları arasında belirli bir güvene ihtiyaç duymadan, ağ kullanıcılarının bilgi, uzmanlık ve izinleri güvenli ve kolay bir şekilde değiş tokuş etmesini sağlıyor. İçerik oluşturucular, eğitimciler, öğrenciler, API geliştiricileri ve moderatörler gibi farklı gruplar arasındaki bağlantıyı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Herkese yönelik esnek bir deneyime inanıyoruz – deneyimli bir profesyonel bile daha genç bir geliştiriciden ek beceriler öğrenebilir. Blockchain endüstrisindeki dinamikleri değiştirecek bir pazar ve eğitim platformu da dahil olmak üzere şeffaf ve adil bir ağ oluşturduk” dedi.
Yacoub, “Dünyanın Blockchain ’e olan bağlılığı göz önüne alındığında, birkaç üniversite ve meslek örgütünün Blockchain programları sunmaya başladığını görüyoruz. DiscoverBlockchain , teknolojinin anlayışlarını ve uygulanmasını genişletmek isteyen bireylerin ve liderlerin eğitim ve profesyonel ihtiyaçlarına katılarak bilgi boşluğunu doldurmayı amaçlayan bir kolaylaştırıcı olabilir. Bu şekilde bölgede çığır açan bu platformu tanıtmaktan dolayı çok heyecanlıyız.” Dedi.
Entegrasyon Prensibi: Katılımla Doğrulama
DiscoverSCORE (DSCORE), insanları ve fikirleri doğrulamak için yeni ve pratik bir metodolojidir. Platformdaki her kullanıcı için DiscoverBlockchain bir DSCORE sağlıyor – dağıtık defter teknolojisi ile katılımlarının bir bakışta onaylı özetini sunuyor.
• DSCORE, öğrenci, öğretmen, girişimci ve yüklenici olarak bir kullanıcının tarihinin ağırlıklı bir toplamıdır – çalışmalarını, entelektüel katkılarını, başlatılan projeleri ve üstlenilen işleri, Blockchain ekosistemindeki göreceli katılımını temsil eden tek bir değerde entegre eder.
• Bir şahsın yaptığı işin miktarı veya alınan geri bildirimin kalitesi ile ilişkili doğrusal bir değer olmaktan ziyade, toplam bağlamsal olarak katılımı türetiyor – çalışılan ya da katkıda bulunulan içeriğin değişen değerlemesine ve daha önce etkileşimde bulunulan diğer bireylerin değişen katılımına dayanarak sürekli olarak yenide yönlendiriyor.
DSCore’un geliştiriciler için bir portföy ve arka planlarına ilişkin şeffaf ve adil bir değerlendirme olması bekleniyor. Profesyoneller belirli bir platformda listelendiklerinden, rekabet avantajı çoğunlukla geliştiricilerin mesleki becerilerine bağlı olacaktır.