Dünya akıllı şehirler pazarının en önemli aktörlerinden Ekin Teknoloji’nin yazılım ihracatındaki başarısı bir kez daha taçlandırıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında Ekin Teknoloji, “Bilişim Hizmetleri”nde ihracat şampiyonu oldu.
Geliştirdiği güvenli şehir teknolojileri ile 10 ülkede 22 şehirde ihlal ve suç oranlarının takibine ve azaltılmasına destek olan Ekin Teknoloji, sektördeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması”nın ikincisi sonuçlandı.
Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Türk hizmet sektörünün gelişimi ve potansiyelini ortaya çıkarmak için Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen araştırmada, Türkiye genelinde en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 ve sektörlerin ilk 3’ü, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.
Yüz tanıma, plaka tanıma, kırmızı ışık ihlal tespiti, hız tespiti, park ihlal tespiti, akıllı kavşak kontrolü, sistem kontrolü yazılımları ve tüm bu sistemlerin birbiriyle entegre çalışmasını sağlayan “Ekin Red Eagle – Güvenli Şehir Yönetim Sistemi” ile 2016’da Türkiye’nin yazılım ihracatının dörtte birini tek başına gerçekleştiren Ekin Teknoloji, 17 farklı kategorinin değerlendirildiği araştırma kapsamında “Bilişim Hizmetleri” kategorisinde ihracat şampiyonu oldu.
“Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz”
Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı araştırmasının ilkinde ikinci, bu yıl ise lider olmaktan dolayı mutluluklarını dile getiren Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suzan Ekin; “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden aldığımız ve bu yıl uluslararası arenada da kazandığımız ödüllerin bizler için önemi büyük. Layık görüldüğümüz bu ödüller bizleri yeni şeyler üretmeye, geleceği tasarlamaya teşvik ediyor. Öte yandan bu başarılar, Türkiye’nin bilişim alanında yazılım ve donanım geliştirme konusunda ulaştığı önemli gücün en büyük göstergesi” dedi.
Akıllı şehir teknolojilerine duyulan ihtiyacın dünyanın hemen her yerinde arttığına dikkat çeken Suzan Ekin şunları kaydetti; “Bir Türk şirketi olarak uluslararası arenada dünya devleriyle rekabet ediyor, 10 ülkede 22 şehirde kalabalık mekanlar, sınır kapıları, otoyollar havaalanlarında artan güvenlik ihtiyacını karşılıyoruz. Güvenli şehir teknolojileri çözümlerimiz, trafikten asayişe yaşamın daha düzenli ve güvenli hale gelmesinde aktif olarak kullanılıyor. Abu Dabi’de teknolojilerimizin kullanılmasının ardından ölümlü trafik kazaları yüzde 34 oranında azaldı. Mevcut sistemlerde aranan kişi 100 günde bulunuyorsa, yüksek doğruluk oranına sahip ve video tabanlı tarama yapabilen sistemimiz canlı görüntü üzerinden anlık tespit gerçekleştirerek bu süreyi 1 saate indirebiliyor. Sistemlerimiz ayrıca mobil araçlara entegre şekilde de kullanılabiliyor. Bu da caydırıcılık özelliğinin yanı sıra hızlı müdahaleye olanak sağlıyor. Dünya akıllı şehir pazarında 10 yılda yüzde 2 bin 783’lük büyüme kaydeden bir Türk şirketi olarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmekten, yüzde 100 Türk mühendislerin geliştirdiği yenilikçi teknolojileri ihraç etmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.”
Güvenli şehir teknolojilerinde, bütüncül çözümleriyle Türkiye’de ve dünyada fark yaratan Ekin Teknoloji, 2017 yılında ABD’de dünya genelinde sektörünün en yenilikçi ürün ve şirketlerine verilen Golden Bridge Ödülleri’nde, ‘Yılın En Yenilikçi Şirketi’ kategorisinde ‘Altın Ödül’ aldı. Aynı yarışmada, Ekin Teknoloji’nin tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen mobil devriye sistemi Ekin Patrol, ‘Yenilikçi Bilgi Teknolojileri Hizmetleri’ alanında ‘Gümüş Ödül’ün sahibi oldu. Dünyanın ilk akıllı devriye sistemi olan Ekin Patrol, daha önce Stevie Ödülleri ‘En İyi Ürün’, CES Innovation ‘Onur Ödülü’, German Design ‘Jüri Özel Ödülü’ ve ‘A Design Ödülü’ gibi birçok uluslararası ödüle layık görüldü.