Siber saldırı riskinin her geçen gün arttığı günümüzde, şirketler yönetilen hizmetler kapsamında ağ sistemlerini internet ortamından gelecek olumsuz tehditlerden korumak için tasarlanan güvenlik sistemi Firewall’la rahat nefes alıyor.
Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, Firewall’un markaları güvence altına aldığını, erişilebilirliği en üst seviyeye çıkardığını ve iş sürekliliği sağladığını belirtiyor.
Siber saldırı riskleri her gün artıyor ve her gün yeni birtakım yöntemler ortaya çıkıyor. Dolayısıyla şirketler için her alanda olduğu gibi bilgi güvenliği konusunda da yönetilen hizmetler ve danışmanlardan alacakları hizmetler büyük önem taşıyor.
Yönetilen hizmetler kapsamında ağ sistemlerini internet ortamından gelecek olumsuz tehditlerden korumak için tasarlanan güvenlik sistemi Firewall oldukça etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor.
Firewall; ağa gelen veya giden paket trafiğini kontrol ederek, düzenliyor ve kontrol altında tutuyor. Bu sayede izin verilen kurallar haricindeki tüm erişimler kısıtlanarak sistemlerin güvenliği artırılmış oluyor.
Şirketler neden Firewall hizmeti almalı?
İnternete açık olan sunucu/bilgisayar sistemleri yetkisiz erişimlerden kaynaklanan risklerle karşı karşıya kalıyor. Bu tehditler şirketlerin sistemine zarar verebilecek boyutlara ulaşabiliyor, gelir kaybına neden olabileceği gibi müşteri ilişkilerine ve markaya ciddi zararlar verebiliyor. Firewall izinsiz uzaktan erişime karşı şirketleri koruyarak, yetkisiz kişilerin veya uygulamaların sisteme erişmesini engelliyor.
Saldırı ve yetkisiz erişim taleplerinin, firmalara maddi ve manevi zarar verebileceğini belirten Sadi Abalı, “Firewall, şirketlerin markalarını, verilerini ve iş sürekliliklerini güvence altına almasında en temel bileşendir. İstenmeyen trafiği ağ dışında tutar. Yetkisiz erişimin sebep olabileceği veri ihlallerini engelleme konusunda yardımcı olur. Ayrıca, iş sürekliliği sağlar. İş süreçlerinizin saldırılar nedeniyle kesintiye uğramasını engelleyerek, yüksek network güvenliği sunar. Premier DC olarak, şirket operasyonlarının tam güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Müşterilerimize yönelik hizmetler arasında ise yönetilen firewall, DDOS koruma, yönetilen veri tabanı ve güvenlik yönetimi, yönetilen veri yedekleme hizmeti gibi birçok hizmeti sunuyoruz” dedi.
Firewall’da oluşturulacak kurallar; IP adresleri (Kaynak/Hedef IP), Protokoller (TCP, UDP, ICMP vs.) ve Portlar (HTTP/S, FTP, SMTP, SSH, FTP) gibi yöntemlerle belirlenebiliyor.