Cyberwise’ın, sektördeki yetenek açığına çözüm sunmak ve endüstriyel siber güvenlik & nesnelerin interneti konularına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ICS & IoT Cyber Security Topluluğu ile düzenlediği “ICS & IoT Cyber Security BootCamp’21” 33 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Sakarya Üniversitesi ortaklığında dört yıldır aralıksız düzenlenen kampa toplam 5 binin üzerinde başvuru oldu.
Türkiye’nin ilk siber güvenlik bütünleşmesiyle doğan lider şirketi Cyberwise’ın ve geleceğin siber güvenlik uzmanlarını sektöre kazandırmak üzere Sakarya Üniversitesi ortaklığında ICS & IoT Cyber Security Topluluğunun her yıl düzenlediği “ICS & IoT Cyber Security BootCamp’21” bu yıl 24-25 Temmuz tarihleri arasında 33 öğrencinin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.
2018 yılında başlayan kamp sayesinde bugüne kadar 5 binin üzerindeki başvurudan seçilen toplam 108 öğrenciden yüzde 90’ı sektörde istihdam edilirken bu öğrencilerden 15’i Cyberwise kadrosuna katıldı. Kamp sayesinde istihdam edilen öğrencilerin yüzde 35’ini kadın öğrenciler oluştururken kampa katılanların yaş ortalaması ise 18-25 aralığında.
108 Öğrenci “ICS & IoT Cyber Security BootCamp’21” mezunu
Cyberwise, Danışmanlık ve Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çevik, düzenledikleri “EKS & IoT Siber Güvenlik Öğrenci Kampı”nın, bu temada düzenlenen Türkiye’nin ilk kampı olma özelliğine dikkat çekerek; “Gartner’ın raporuna göre bilgi güvenliği mesleği 2028 yılına kadar yüzde 32 oranında büyüme gösterecek. Önümüzdeki yıla kadar dünya çapında tam 3,5 milyon siber güvenlik pozisyon açığı olacağı tahmin ediliyor. Açık pozisyonların 400 bininin Avrupa Bölgesi’nde olacağı öngörülüyor. Yapılan bu araştırmalar gösteriyor ki siber güvenlik sektörü istihdamın arttığı nadir sektörlerden biri. Cyberwise olarak dört yıldır aralıksız düzenlediğimiz kamp ile EKS ve IoT güvenliği için farkındalık yaratmayı ve yetenekli üniversite öğrencilerini bu alanlara yönlendirerek sektördeki uzman açığına çözüm sunmayı amaçlıyoruz. Şimdiye kadar 27 farklı üniversiteden 108 öğrenci alanında uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak yetiştirildi. Kampa katılan öğrencilerin yüzde 90’ı güvenlik sektöründe önemli kariyerler olanakları yakaladı. Gençlerin sektöre yönelik ilgisinden ve Cyberwise olarak geleceğin siber güvenlik uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktan dolayı oldukça gururluyuz” dedi.
Bugüne kadar 19 farklı kurumdan 40 profesyonel eğitmenin katıldığı kampın ulusal ve global paydaşları arasında Sakarya Üniversitesi Kritik Altyapılar Test Yatağı Merkezi, EKS Siber Güvenlik Ekosistemi, Togi Teknoloji, Başlangıç Noktası, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Sakarya Üniversitesi, Hardwear.io, Codethreat, CyberStruggle, Kaspersky, İstec yer alıyor.