Panasonic’ten Üniversiteler Arası Hackathon Projesi

Üniversitelerde elde edilen teorik bilgi ve becerilerin uygulamaya dönüştürülmesine önemli katkılar sağlayan Panasonic Life Solutions Türkiye, bu kapsamda yeni iş birlikleri oluşturmaya devam ediyor.

Panasonic Life Solutions Türkiye, üniversite öğrencilerinin potansiyellerini ortaya çıkarmak amacı ile çeşitli projelere yönelik sağladığı iş birlikleri sayesinde akademik dünya ve sanayi kuruluşları arasında bağ kuran örnek şirketlerden biri olarak, başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

Life Solutions Hackathon Projesi başlıyor

İnsan odaklı yaklaşımlarla daha iyi ve konforlu bir ‘yaşam’ sunmayı hedefleyen Panasonic Life Solutions Türkiye, sürdürülebilir kalkınmanın insana yatırımla gerçekleşeceğine inanan bir anlayışla, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ufkuna aydınlık katmaya devam ediyor. Panasonic Life Solutions Türkiye bu kapsamda, üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine önemli katkılar sağlarken, gerçekleştirdiği iş birlikleri sayesinde öğrencilerin hayat başarılarına ve iş yaşamına değer katmayı hedefliyor. Bugüne kadar birçok üniversitenin öğrenci kulübünü tesislerinde ağırlayan ve şirket yöneticilerini de çok sayıda üniversite organizasyonunda konuşmacı olarak konumlandıran Panasonic Life Solutions Türkiye, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği “Life Solutions Hackathon” projesinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Life Solutions Hackathon, 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleşecek

Panasonic Life Solutions Türkiye’nin, ülkemizde ve dünyanın çeşitli noktalarında sosyo-ekonomik kalkınma alanında projeler geliştiren, uygulayan ve yeni fikirleri hayata geçiren IDEMA iş birliğinde hayata geçireceği “Life Solutions Hackathon” 6-7 Mart 2020 tarihlerinde DasDas’ta gerçekleştirilecek. Proje kapsamında üniversite öğrencileri, iki gün süresince deneysel bir eğitim ve öğrenme organizasyonuna dahil olacak. Her üniversiteden öğrencilerin bireysel başvuru ile katılım sağlayacakları Hackathon’a ön eleme sonucu 50 öğrenci kabul edilecek. Öğrenciler, 7 takıma ayrılarak belirli projeler üzerinde çalışacak ve sunumlarını yapacak. Değerlendirme sonucunda dereceye giren projelerin sahibi olan takımlar ödül kazanacak. “Life Solutions Hackathon”a başvurular ise Panasonic Life Solutions Türkiye ve IDEMA’nın çeşitli dijital platformları ve sosyal medya sayfaları üzerinden gerçekleştiriliyor.

“Üniversite öğrencilerinin endüstri deneyimi kazanmalarını çok önemsiyoruz”

Üniversiteler ile sanayi kuruluşları arasında kurulan bağın önemine vurgu yapan Panasonic Life Solutions Türkiye İK ve Kurumsal Gelişimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Mutlu Kutlu, “Şirket olarak, üniversite – sanayi iş birliğine her zaman büyük önem veriyor ve bu kapsamda önemli çabalar sarf ediyoruz. Bugüne kadar birçok üniversite ile farklı alanlarda önemli proje iş birlikleri gerçekleştirdik. Bu iş birlikleri sayesinde öğrencilerin endüstri deneyimlerine katkı sağlamış olmak, bizlere her zaman büyük heyecan verdi. Tecrübelerimizi üniversite öğrencileri ile paylaştığımız bu projelerde, birlikte yenilikçilik ve yaratıcılığın üst düzeye ulaştığı çalışma ortamları yaratılıyor. Özetle bu iş birlikleri, öğrencilerin hem akademik hem hayat başarılarına katkı sağlarken, onların potansiyelini ortaya çıkararak yeni fırsatlar sunuyor. Örnek vermek gerekirse; önümüzdeki günlerde, IDEMA iş birliğinde DasDas’ta gerçekleştireceğimiz ‘Life Solutions Hackathon’ ile üniversite öğrencilerine iki gün boyunca deneysel bir eğitim ve öğrenme organizasyonuna dahil olma fırsatı sunacağız. Hackathon sonunda, öğrencilerin yapacağı sunumların ardından ise dereceye giren proje takımlarını ödüllendireceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.