Günümüzde küresel rekabetin anahtarından biri teknoloji üretmekten geçiyor. Her geçen gün gelişen robotik teknolojiler ile beraber normal insan gücünden daha fazla verim alınan robotlar, Endüstri 4.0 devrimi ile sınıf atladı. Üretime destek robotlar ışığa, motivasyona ve ekstra güce ihtiyaç duymadan her ortamda, her zeminde programlanarak görevlerini yerine getirebiliyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler için uygun maliyetli, güvenli ve esnek iş birliğine dayalı robotlar otomasyonu hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor.
‘Makine yapan makinelerin’ fuarı Bursa Endüstri Zirvesi 7 salonda 40 bin metrekare kapalı alanda tüm hızıyla sürüyor. Perşembe günü başlayan zirve geniş ürün yelpazesi ile katılımcıların büyük beğenisini topluyor. Fuarlar kapsamında CNC tezgahlarından, takım tezgahlarına, sac işleme makinalarından, ölçü kontrol sistemlerine, insanlarla çalışan robotlardan kompresörlere kadar birçok ürün 2 Aralık Pazar gününe kadar TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sergilenecek.
Ekonomiye Hareketlilik Sağlayacak
Metal, sac işleme, kaynak ve otomasyon sektörlerinin tüm paydaşlarını bir araya getiren Bursa Endüstri Zirvesi, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 29 Kasım Perşembe günü kapılarını açtı. 20 ülkeden 346 firma ve temsilciliğin katılımı ile gerçekleşen zirvede, sergilenen son teknoloji inovasyon harikası ürünler ziyaretçilerden büyük ilgi topluyor. Endüstri ve bilişim sistemlerinin birleşimi endüstri 4.0’ın en yeni ürünlerinin yer aldığı fuarlar, sektörü takip etmek, yeni pazarlara açılmak ve iş bağlantıları için önemli fırsatlar sunuyor. Dördüncü sanayi devrimi olarak adlandırılan Endüstri 4.0’ın önemine vurgu yapan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu tür fuarların Türkiye’nin potansiyelini ortaya çıkardığını söyledi. Ersözlü: “Akıllı teknolojik makinalar üretmek Türkiye gibi bir ülke için hayal değil. Bursa’dan ve ülkemizin birçok şehrinden önemli ihracatçılarımız var. Önemli olan eksikleri tamamlamak ve çalışmak. Endüstri 4.0’ın amacı az maliyet, düşük enerji kullanımı, daha az alanı kaplama, daha hızlı çalışma, iki kat verim ve daha kaliteli ürün üretmek. 4 fuarı tek çatı altında toplayarak ziyaretçiler ile makine imalat sektörünü bir araya getirdik. Etkinlik boyunca gerçekleşecek ticari faliyetler ile 500 milyon TL’lik iş hacmi hedefliyoruz. Bu rakam, Türkiye ekonomisine hareketlilik sağlayacak.”
Fuardaki Yenilikler
Zirve kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “Kaynak Teknolojileri Fuarı”nda sektörün son yenilikleri yer almaktadır. Fuar kapsamında yer alan Robotik Teknolojiler Özel Bölümü” de bu yıl ilk kez gerçekleşiyor. Biliminin hızla ilerlemesi ve dünyanın sürekli daha da dijitalleşmesiyle meydana gelen ihtiyaçlar kapsamında üretimi kolay ve kaliteli hale getirmek adına oluşturulan robotik teknolojilerin yer aldığı özel bölüm ziyaretçilerin ilgisine sunulmaktadır.