2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı Tanıtıldı

İstanbullulara dijital çözümler sunmayı ve akıllı şehir hizmeti vermeyi amaçlayan ‘2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı’ tanıtıldı. Plan İstanbul’un kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak hedefiyle yola çıkılan Türkiye’de yerel yönetim seviyesinde hazırlanan ilk Akıllı Şehir Stratejik Planı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı” tanıtım etkinliği 24 Ekim Salı günü İSKİ Genel Müdürlüğü Yusuf Ziya Erdem Konferans Salonunda yapıldı.

“Senin için akıllı, seninle daha akıllı İstanbul”

Şehrin tüm değerlerine sahip çıkarak İstanbullulara inovatif dijital çözümler sunmayı ve akıllı şehir hizmeti vermeyi amaçlayan 2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı; “Senin için Akıllı, Seninle Daha Akıllı İstanbul” sloganıyla tanıtıldı.

İmamoğlu’dan videolu mesaj

İstanbul’un kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak, geleceği ortak akıl ve yeni nesil iş birlikleri ile kurgulamak hedefiyle yola çıkılan ve Türkiye’de yerel yönetim seviyesinde hazırlanan ilk Akıllı Şehir Stratejik Planı olma özelliğini taşıyan “2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı” tanıtım programı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun video mesajı ile başladı.

Katılımcılara “İstanbul’a yeni bir başlangıç” sözleriyle seslenen İmamoğlu, “Bu şehrin insanlarının hayatlarını kolaylaştırmak için yeni araçlar geliştirmeyi öncelikli görevlerimizden biri olarak kabul ettik. Bunu yaparken de bilgi çağının gerekliliklerini hep göz önünde tuttuk. Şimdi de İstanbul’a özgü yerel Akıllı Şehir Stratejik Planı ile karşınızdayız” dedi.

Sn. İmamoğlu’nun video mesajının ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay programın açılış konuşmasını yaptı. Akçabay, açılış konuşmasında; 2030 İstanbul Stratejik Planı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil, adil ve yaratıcı vizyonuna uyumlu bir şekilde hayata geçirildiğine vurgu yaptı. İBB Akıllı Şehir Şube Müdürü Ali Taşdemir’in 2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı sunumu sonrasında program panel oturumuyla devam etti.

Panelde; İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Erol Özgüner “Yönetişim ve Güvenlik”, İBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler “Çevre”, İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan “Ulaşım” ve İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın “Enerji” tematik alanlarında İstanbul’un 2030 yılı akıllı şehir proje ve hedeflerini aktardı.

İBB, kamu, STK, özel sektör ve akademiden kişilerin yoğun katılım gösterdiği 2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı tanıtım programı, panel oturumun ardından sona erdi.

2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı

2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı’nı, yeni stratejilerimizle revize ederek 2021 yılında tamamladık.

2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı; ‘Literatür Taraması, Mevcut Durum Analizi, Vizyon Strateji ve Yol Haritası ve Akıllı Şehir Mimari Tasarım’ adımları takip edilerek, dünya örneklerinin incelenmesi, anket çalışmalarının yapılması ve İBB, kamu, STK, özel sektör ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaylar sonucunda oluşturulmuştur.

2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı “Yaşam, İnsan, Yönetişim, Çevre, Güvenlik, Mobilite, Ekonomi, Enerji” tematik alanlarında; 3 etkinleştirici, 26 stratejik amaç, 56 insiyatif, kısa (2023), orta(2025), uzun(2030) vadede yapılması planlanan 182 projeden oluşuyor.

2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı’na akillisehir.istanbul web adresi üzerinden ulaşmak mümkün.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?