ZF’den Mobilitede Yenilikçi Çözümler

ZF Aftermarket Automechanika 2024’te, binek otomobillerin ve ticari araçların çalışma süresini önemli ölçüde iyileştiren bir dizi son teknoloji ürün lansmanını yapıyor ve mobilitede mükemmellik standartlarını yükseltiyor. ZF, müşterilerini bugünün ve yarının mobilite ortamı için doğru çözümlerle desteklemek amacıyla güçlü yönlerini daha da perçinliyor. Şirket, bağımsız atölyeler için kapsamlı ADAS çözümlerinin yanı sıra elektrikli güç aktarma organları için ekosistem odaklı bir yaklaşım sunarken, dijitalleşmeyi verimlilik artışı ve çevresel sorumluluk için kilit bir itici güç olarak kullanıyor.

ZF Aftermarket Başkanı Philippe Colpron, bölümün tüm ürün serilerinde inovasyon ve sürdürülebilirliği teşvik etmeye odaklandığını şöyle açıklıyor:

“Müşterilerimize en yüksek kalitede çözümler sunarken aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmaya kararlıyız. Yüksek kaliteli bileşenlerden oluşan kapsamlı portföyümüz, araçların uzun ömürlülüğünü ve güvenliğini artırıyor. Aynı zamanda uzmanlarımız, iş ortaklarımız için uzmanlık desteği ve hizmetleri sunarak herhangi bir sorunun verimli bir şekilde çözülmesini sağlıyor ve birlikte çalışma süresini en üst düzeye çıkarıyor. Bu, ekosistemimizde nasıl sürdürülebilir değer yarattığımızın da bir göstergesi.“

Yolda daha fazla güvenlik ve konfor için: Binek Araçlar için ADAS Çözümleri ve Kalibrasyon Ekipmanları

ZF, ADAS alanında yılda 10 milyondan fazla kamera üreterek küresel pazar lideri konumunda bulunuyor. ZF Aftermarket, ADAS OE teknolojisinin yanı sıra bu sistemler için gerekli ekipman ve bilgi desteği de sunuyor. 2025 başlarında ZF Akıllı Kamera, Nissan Leaf, Qashqai, Peugeot 3008 ve Citroen C3 gibi araçlarda satış sonrası pazarda yer alacak. Yüksek performanslı mono ön kamera, nesne tanıma için yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayarak Otomatik Acil Durum Frenleme (AEB), Şeritte Kalma Destek Sistemi (LKA) ve Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) gibi işlevleri etkinleştirmek üzere nesne tanıma gibi işlevleri destekliyor.

ZF, ADAS kalibrasyon ekipmanını yeni ZF [pro]Diagnostics portföyü ile sunuyor. Bu sistem, statik ve dinamik ADAS kalibrasyonu için kapsamlı çözümler sağlıyor. ZF [pro]Diagnostics ADAS kalibrasyon ekipmanı, dijital teknolojisiyle sensör kalibrasyonunu kolaylaştırıyor. Ayrıca, ZF Aftermarket 2025’te atölyelere ADAS eğitimleri sunarak OE uzmanlığı kazanmalarını sağlayacak.

Bak – Onar – Değiştir: ZF Aftermarket’in Binek Araçlar için Elektrikli Güç Aktarma Organları Yaklaşımı

ZF, Automechanika’da elektrikli güç aktarma organları için yaşam döngüsü çözüm yaklaşımını ve “Bak – Onar – Değiştir” stratejisini de öne çıkarıyor.
Genişletilmiş ZF Lifeguard eFluid ve ZF Lifeguard Hybrid portföyü ile ZF Aftermarket, Avrupa’daki elektrikli araçların %50’sinden fazlasının bakımının uygun şekilde yapılabilmesi için kısa süre önce elektrikli araçlar ve hibrit araçlar için ürün yelpazesini iki katına çıkardı. ZF Aftermarket’in şanzıman yağı değişimlerine yönelik eksiksiz paketleri sayesinde, servisler sorunsuz değişim için gerekli yedek parça setini tek bir tedarikçiden alma olanağına sahip oluyor. Onarım alanında, ZF Aftermarket kısa süre önce ilk tamir kitlerini piyasaya sürdü ve ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. ZF’nin standını ziyaret eden katılımcıların Frankfurt’taki fuar alanında görebilecekleri Lotus Eletre de dahil olmak üzere çeşitli otomobil modelleri için daha fazla kit sunuluyor. Son yaklaşım ise Değiştir: ZF, onlarca yıllık yeniden üretim uzmanlığı sayesinde, Automechanika ziyaretçilerinin ZF standında görebilecekleri eVD2 gibi elektrikli aks tahriklerinin yeniden üretimi için teknik bir konsept geliştirdi.

ZF Aftermarket, Elektrikli ve İçten Yanmalı araçlar portföyünü genişleterek Binek Araç segmentinde liderliğini sürdürmeyi hedefliyor

ZF Aftermarket, müşterilerinin çalışma sürelerini artırmak için e-mobilite ürün yelpazesini genişletti. Sıvılar, süspansiyon, direksiyon ve fren sistemlerine odaklanan ZF, özellikle elektrikli araçlar için TRW NOxidation fren macunu ile sessiz ve güvenli sürüş deneyimi sağlıyor. Elektrikli araçlar için 1.000’den fazla fren referansıyla Avrupa’daki en büyük 10 elektrikli aracın yüzde 90’ını kapsıyor.

ZF, fren sistemleri için 20’den fazla ürün grubu sunarken, TRW fren balataları Avrupa araç parkının %97’sini kapsıyor. Amortisörlerde, araçların %85’i SACHS bileşenleri ile kapsanıyor. Ayrıca, Automechanika’da SACHS havalı süspansiyonlar ve TRW’nin yarı bileşik fren disklerinin yeni tasarımları tanıtılacak. BMW, Mercedes ve Land Rover için yeni referanslar yıl sonuna kadar eklenecek.

ZF Aftermarket, ticari araçlar için ADAS portföyünü, DAF ve IVECO ticari araçlara özel WABCO, OnLaneALERT Kamera ve OnGuard Radar yedek parçalarını, kamera, radar ve bağlantıları ekleyerek genişletti. Her iki sistem de sürücülerin riskli sürüş senaryolarını tanımalarına ve bunlara yanıt vermelerine yardımcı oluyor ve böylece daha yüksek yol güvenliğine aktif olarak katkıda bulunuyor. Atölyeler, bu ADAS yedek parçalarının uygun teşhis yazılımı ile profesyonel bir şekilde değişimini gerçekleştirebilir.

Ticari Araç Elektrikli Aktarma Organları için Yeni Tamir Kitleri

ZF’nin CeTrax sistemi için sunduğu on iki yeni tamir kiti, ZF Aftermarket’in müşteri odaklı yaklaşımını yansıtıyor. CeTrax, otobüsler ve kamyonlar için sıfır emisyonlu bir elektrikli merkezi tahrik sistemi olup, ZF tamir kitleri hızlı sipariş ve kolay onarım için tüm gerekli bileşenleri içeriyor. Bu portföy, OEM teknolojisinin satış sonrası endüstrisine taşınmasının bir örneği.

ZF’nin akıllı Treyler Fren Platformu, 2024’ün son çeyreğinde Lastik Basıncı İzleme gibi entegre işlevleri içeren iEBS sistemini sunacak. Ayrıca, ZF [pro]Service ortakları teknik bilgi ve eğitim desteğiyle araçların çalışma süresini en üst düzeye çıkarabilecek.

Otobüsler için SACHS Premium Comfort Valve (PCV) amortisörleri, yolculara daha konforlu bir seyahat sunarken, aracın dengesini koruyarak gürültüyü azaltıyor ve özellikle elektrikli araçlar için önemli bir çözüm sağlıyor.

Akıllı takograflar, filo yöneticilerine gerçek zamanlı bilgiler sağlayarak güvenlik ve verimliliği artırıyor. AB düzenlemelerine göre, Smart Tacho 1 veya daha eski takografların, 21 Ağustos 2025’e kadar Smart 2 modeline yükseltilmesi gerekiyor. Ayrıca, 1 Temmuz 2026’dan itibaren uluslararası taşımacılıkta 2,5 ton üzerindeki ticari araçlarda takograf zorunlu olacak. ZF Akıllı Takograf, sürüş ve dinlenme süreleri, hız ve konum gibi verileri toplayarak operasyonel şeffaflığı artırıyor ve düzenlemelere uyumu kolaylaştırıyor.

ZF Bus Connect, otobüs filoları için dijital bir yönetim çözümü sunarak maliyet tasarrufu, güvenlik ve operasyonel iyileştirme sağlıyor. “Araç Sağlığı” özelliği, ZF Health Check ve Lastik Basıncı Yönetim Sistemleri gibi verileri bir araya getirerek filo yöneticilerinin araç durumlarını kapsamlı şekilde izlemelerine yardımcı oluyor. Sezgisel sistem, olası sorunları erken tespit ederek çalışma süresini ve güvenilirliği artırıyor.

İnovasyon ve Sürdürülebilirlik

Philippe Colpron, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları vurguluyor: “ZF olarak Automechanika 2024’teki varlığımız, tamamen müşterilerimize somut değer sunmakla ilgili. Müşterilerimizin hızla gelişen pazar taleplerini karşılayabilmelerini sağlamak için tüm ürün gruplarımızda yenilik, kalite ve sürdürülebilirlikte kararlıyız. Gelişmiş teşhis çözümleri ve daha da genişletilmiş geniş portföyden son teknoloji filo çözümlerine kadar, iş ortaklarımızın araç güvenliğini, operasyonel verimliliğini ve hizmet kalitesini artırmalarını sağlıyoruz. Müşterilerimizle daha da yakın çalışmaya devam etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için sabırsızlanıyoruz. İnsanları birbirine bağlamanın başlıca ön koşullarından biri olan mobilite çalışma süresini en üst düzeye çıkararak, işletmelerin gelişmesini ve toplum üzerinde sürdürülebilir bir etki yaratmasını sağlıyoruz.”

Etiketler:

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?