İşletmelerin dijital dönüşümde ihtiyaç duyduğu ürün ve çözümleri uçtan uca sunan IAS, 2024 yılının ilk yarısında hedeflediği büyüme oranlarına ulaştı.
Gerçekleştirdiği inovasyonlar ile geleceğin teknolojilerini yaratarak, tüm paydaşlarına rekabet güçlerini artıracak çözümler sunma misyonuyla hareket eden IAS, 2024 yılının ilk yarısını büyüme ile kapatmayı başardı. Öncelikli hedef olarak yurt dışı büyümeyi belirleyen IAS, yurt dışı büyümeden aldığı gücü Türkiye’ye de yansıtmayı başardı. Türkiye ve küreselde 1400’den fazla müşterisi olan IAS’nin müşterileri arasında yapılan bir ankette ise müşteri memnuniyet oranı yüzde 80’e çıkmış durumda.
ERP pazarında rekabet sürüyor
ERP pazarında rekabetin çeşitli faktörlere bağlı olarak her geçen gün arttığını belirten IAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, “ERP sektöründe rekabeti bulut tabanlı esnek çözümler, mobil erişim, veri analizi, iş zekası çözümleri ile entegrasyon imkanları, yapay zeka ve otomasyon alanındaki gelişmeler tetikliyor. Ayrıca sektörlere yönelik özel çözümler, kullanıcı deneyimi, sürdürülebilirlik, kullanıcı deneyimi ve üçüncü parti sistemlerle entegrasyon imkanları da yine sektöre yön veren rekabet alanları içerisinde yer alıyor. Bu alanların çoğunda halihazırda çözümlerimiz ve sunduğumuz altyapılar oldukça rekabetçi. Mevcut standartlarımızı geliştirmek konusunda her geçen gün çalışıyoruz. Bu alanlarda gösterdiğimiz başarıyla da 2024 yılının ilk yarısını büyüme ile kapattık” dedi.
İçinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında dikkatlerini yoğunlaştırdıkları başlıklardan en önemlisinin kullanıcı deneyimi olduğunu ifade eden Can Karabiber, “Bu alanda kat edebileceğimiz önemli bir yol olduğunun bilincindeyiz, bu konuda mevcut müşterilerimizden ve diğer paydaşlardan gelen verileri analiz ederek mevcut ara yüzlerimizi gözden geçirerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratmaya çalışıyoruz. Mobil erişim ve mobil kullanıcı deneyimi açısından da birçok geliştirme yapılarak sistemimizin mobil cihazlar üzerinden daha etkin kullanılmasını sağlayacak altyapı değişiklikleri yapıldı. Dikkatimizi yoğunlaştırdığımız alanlardan bir diğeri de bilgi güvenliği, yine bu dönem içerisinde sistemimizin bilgi güvenliği standartlarının artırılması amacıyla, iki faktörlü doğrulamadan izleme sistemleri ile entegrasyonlarına kadar birçok yeni değişiklik yapıldı” dedi.
Özelleştirilebilen çözümlerle büyümeye devam
Büyümenin arkasından özelleştirilebilen çözümlerin yer aldığına da vurgu yapan Can Karabiber, bu konuda şunları söyledi:
“Canias, IoT ve büyük veriyi ERP çözümüyle birleştiren kapsamlı bir iş yeri çözümü. İş uygulaması geliştirmek için tasarlanmış bu ürün, bölerek seçilebilen, şirketlerin ihtiyaçlarına en uygun şekilde adapte edilebilen ve her zaman ihtiyaca uygun şekillendirilen yapılar ve alt sistemler içeriyor. Planlama, tedarik, malzeme yönetimi, üretim, müşteri ilişkileri yönetimi, satış, finans, proje ve belge yönetimi, iş geliştirme alanlarındaki tüm süreçleri uçtan uca takip etmek için kullanılan ürün, geniş modül yelpazesiyle de üretim, organizasyon ve yönetim sürecindeki tüm bileşenler yönetilebiliyor ve ihtiyaca göre çözümler özelleştirilebiliyor. Ayrıca ürün hizmet portföyümüze eklenen sürdürülebilirlik modülümüzün firmalara önemli bir katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Yılın ikinci yarısı hedeflerimizi tutturabilme adına bu ürün grubunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”
İkinci yarıda da büyümeye devam
Büyüme hedeflerine hız kesmeden devam ettiklerine vurgu yapan IAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, sözlerine şu şekilde son verdi:
“Bu dönemde yazılım altyapımızın, özellikle mobil arayüzlerle ve web üzerinden erişimlerle uyumlu olacak şekilde birçok değişiklik ve geliştirme yapıldı. Altyapımızda yaptığımız bu değişiklikler çözümümüzün yapısı gereği uygulamanın tüm arayüzlerinde hissedilir performans ve kullanıcı deneyimi farkı yaratıyor. Bilgi güvenliği konusunda iki faktörlü doğrulama ve log izleme sistemleri ile entegrasyon sağlandı. 2024 yılı içerisinde yapay zeka çalışmaları konusunda önemli adımları attık. Yılın ikinci yarısında, kullanıcı deneyimi ve güvenlik konusundaki çalışmalarımıza devam ederek bu alanlardaki standartlarımızı geliştirmek istiyoruz. Özellikle yapay zeka tarafındaki stratejilerimizi netleştirmek ve bu alanda somut çıktılar üretmek ve ortaklıklar kurmayı planlıyoruz.”