VAO Sayesinde Şirketlerin İçi Rahat

Veeam’in yeni çözümü, büyük ölçekli şirketlerin günün şartlarına uymayan ve denenmemiş felaket kurtarma planlarının neden olabileceği riskleri azaltırken, felaket kurtarma planlarının kolaylıkla oluşturulmasını, belgelenmesini ve tam uyumlu çalışmasını sağlıyor.

Veeam Software, Veeam Availability Platform’a en son eklenen ve büyük ölçekli şirketlere iş sürekliliği (BC) ve felaket kurtarma (DR) uyumluluğu sağlayan yeni Veeam Availability Orchestrator ürününü duyurdu. Çoğu DR arızasının nedeni günün şartlarına uymayan ve denenmemiş planlar olabiliyor. İş dünyası ve teknolojideki değişimlerin hızla artan oranı şirketlerin DR planlarını sürekli güncellemesinin ne kadar kritik olduğunu ortaya koyuyor. Forrester Araştırma Şirketi’ne göre şirketlerin yalnızca yüzde 14’ü bunu yapıyor. Veeam Availability Orchestrator, bir felaket için plan yapma ve ardından da kurtarmaya harcanan zaman, bütçe ve işgücünü azaltan bir DR düzenleme çözümü sunarak bu problemi çözüme kavuşturuyor.

Birçok şirketin çoktan bir DR planı olmasına rağmen bu planları işler hale getirmek çoğu zaman karmaşık, külfetli ve çok zaman harcamayı gerektiriyor. Pahalı ve hataya yatkın elle gerçekleştirilen süreçlere çok rastlanıyor ama bunlar da ölçeklendirilemediğinden kolaylıkla kullanışsız DR planları haline gelebiliyorlar. Bu da veri ve uygulama erişilebilirliğini riske atarken sektör kuralları ve idari kurullarla uyumsuzluğa da yol açıyor. Veeam Availability Orchestrator tüm bu sorunlara cevap olarak Veeam kopyalamalarına sağladığı tam destekle planlama, hazırlıklı olma ve uyumluluğun gerektirdiği otomatik belgeleme ve test yetkinlikleriyle zenginleştirilmiş bir düzenleme motoru sunuyor.

Veeam Ürün Stratejisi Başkan Yardımcısı Danny Allan, büyük ölçekli şirket müşterilerinin sadece erişilebilirlik talep etmediklerini, aynı zamanda uyumluluğu garantileyecek yardıma da ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. “Son yaptığımız Veeam Erişilebilirlik Raporu’na göre büyük ölçekli şirketler bir felaket anında kesinti olması durumunda 21,8 milyon dolar kaybediyorlar. Tabii bunun yanında itibarları zarar gördüğü gibi üretkenliklerini de kaybediyorlar. Güncel, denenmiş ve belgelenmiş bir felaket kurtarma planı olmadan yeniden ayağa kalkabilmek çok zor. Yeni Veeam Availability Orchestrator sayesinde büyük ölçekli şirketler gerçek bir erişilebilirlik platformuna sahip oluyorlar, harcamalarını düşürüyorlar, DR planlarını tanımlıyorlar. Bunun yanında en kötü durum senaryosunda bile iş sürekliliği sağlayabileceklerini ve buna hazır olduklarını bilmekten kaynaklanan bir iç huzuruna sahipler.”

Büyük ölçekli şirketlere yönelik erişilebilirliğe sahip olan yeni Veeam Availability Orchestrator, Veeam Backup & Replication kopyaları için de DR düzenleme motoru sunuyor. C seviyesinde yönetici ve paydaşların onayladığı DR planlarının ayrıntılı düzenleme, yaratım, belgeleme, deneme ve gerçekleştirilmesi başarılı bir DR stratejisi ile birleştirilerek kurumların harcanan zaman, masraf ve iş gücünün azaltılmasına yardımcı oluyor:

  • Sanal ortam değiştikçe DR planlarını oluşturmak ve güncellemeyi kolaylaştıran şablon temelli dokümantasyon ile uyumluluk gerekliliklerini yerine getirir;
  • Üretim ortamı üzerinde hiçbir etkisi olmayan otomatik zamanlanmış ve talebe bağlı deneme ve hazırlık kontorlleriyle istenildiği zaman kurtarılabilirliği kanıtlar;
  • Hizmet ve uygulama onaylarını da içeren çok mekanlı DR yük devretme ve yeniden çalışmanın güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesiyle BT hizmetlerinin devamlılığını garantiler.

Veeam Bulut Hizmet Sağlayıcıları’ndan (VCSP) Comport Teknoloji ve Sağlık Hizmetleri Çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Vencel müşterilerinin sadece yedekleme için yenilikçi çözümler aramadığını, aynı zamanda çoğaltma ve kurtarma hızının da üstünde durduklarını belirtiyor. “Veeam Availability Orchestrator ile kurumlar tüm DR stratejilerini düzenleyebilecekler, planlarının herhangi bir felaket durumunda otomatik belgeleme ve deneme sayesinde sıklıkla doğrulandığından da emin olacaklar. Kolaylıkla C seviye yöneticilere ve paydaşlara kilit ölçütlerle raporlama yapabilirken sağlık hizmetleri gibi sektörlerde regülasyonlar ve denetimlerle çok daha kolay bir şekilde uyumluluk gösterebilecekler.”