Uzaktan Çalışma Artık Hayatın Bir Gerçeği

Salgın döneminin iş dünyasına katkılarından bir tanesi de verimsiz olacağı düşünülen uzaktan çalışma kültürünün doğru kullanıldığında ne kadar faydalı olduğu.

Salgın öncesinde iş verenlerin sadece yüzde 29’u uzaktan çalışmaya sıcak bakıyordu. Ancak salgınla birlikte görüldü ki uzaktan çalışma aslında beklendiği gibi verimsiz bir süreç değil ve bu sayede iş veren tarafındaki çekinceler de ortadan kalkmış oldu. Haftada bir gün evden ya da uzaktan çalışmayla tüm iş süreçlerinin eve taşınmasının aynı olmadığını belirten Dell Technologies Son Kullanıcı Çözümleri Satış Müdürü Ümit Yeşiltaş, “Evden çalışma dönemi geçici olabilir ama uzaktan çalışmanın kalıcı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca evden çalışmanın 100 metre koşusu değil, bir maraton olduğunun da farkındayız. bütün stratejilerimizi de buna göre belirledik” şeklinde konuştu.

Cihazlar Arasındaki Uyum Çok Önemli

İş dünyasında bilgisayarlaşmanın ilk dönemlerinde çalışanların verimli olabilmesi için bilgisayarların olduğu yerlere gitmesi gerektiğinin altını çizen Yeşiltaş, “Yaşanan değişimle birlikte bilgisayarları artık yanımızda hatta cebimizde taşıyoruz. Artık bu bilgisayarların bağlı bulunduğumuz ana sistemle ve son dönemin gözde başlıkları sanal gerçeklik gibi teknolojilerle uyumlu çalışması bizim için çok daha önemli. Her 5 yılda bir teknoloji 10 kat hızlanıyor. Ancak hala verimli bir şekilde iş yapabilmemizin tek sebebi kullandığımız bu cihazlar. Bu pandemi döneminde, ofis ortamlarında olmayıp evden çalıştığımız günlerde son kullanıcı cihazlarının önemini de iyice kavramış olduk” dedi.

Uzaktan çalışma süreçlerine geçişte BT tarafında çalışanların önemli zorluklar yaşadığını belirten Ümit Yeşiltaş, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Bu dönemdeki en temel zorluklardan bir tanesi ofis çalışanlarının üretken hale getirilmeleri ve ofis ortamındaki uygulamalara güvenle erişebilmeleri oldu. IDC verilerine göre bu dönemde BT yöneticilerinin birinci öncelikli konusu yüzde 91 oranında çalışanların güvenle iş uygulamalarına erişebilmesi oldu. Bazı kullanıcılar var ki standart kullanıcılardan farklı olarak ek kaynaklar ihtiyaç duyuyor. Bu çalışanların ihtiyaç duydukları ek kaynaklara erişim sağlayabilmek de yine BT yöneticilerini yoran başlıklardan bir tanesi oldu. Salgında önce de çok önemli olan güvenlik konusu salgın döneminde de doğal olarak ilk sıralarda yer aldı. İşletmelerin bu alandaki süregelen yatırımları da artarak devam etti. Öte yandan son kullanıcıların da bu süreçte kullanım alışkanlıklarını kendi güvenliklerini sağlama ve daha güçlü tedbirler alma yönünde değiştirdiklerini gözlemledik.”

Uzaktan Çalışma Trendi ve Sonuçlarını Ümit Yeşiltaş’tan Dinledik

Ümit Yeşiltaş ile uzaktan çalışma ve teknolojik gereksinimler üzerine gerçekleştirdiğimiz online sohbeti aşağıdan izleyebilirsiniz.