Şirketlere Yeni Yardımcı: KATALOQ

“Kurumsal dünyanın arama motoru” olarak adlandırılan KATALOQ, kurumsal şirketlerin çalışanları için sağladığı her türlü eğitim, etkinlik, konuşmacı ve mekan arayışlarına, saniyeler içinde çözüm buluyor.

Şirket başına ortalama eğitim bütçesi 2,5 milyon TL olan Türkiye’de şirketler, çalışanlarına kurumsal eğitim için kişi başı 462 TL harcıyor. Her bir çalışan yılda yaklaşık 33,5 saatini, yani 3,5 gününü kurumsal eğitimlere ayırıyor. İş süreçlerini dijitale taşıyarak verimliliklerini arttırmaya çalışmalarına rağmen şirketler, kurumsal eğitim ve etkinlik alternatifleri başta olmak üzere birçok hizmetle ilgili araştırmalarını ise hala manuel yöntemlerle yapıyor. Araştırmalar sırasında şirket gereklilikleri nedeniyle birden fazla teklif alınması da gerekiyor. Bu ihtiyaca karşılık olarak eğitim sağlayıcıları ve şirketleri bir araya getiren online platform KATALOQ, kurumsal şirketlerin çalışanları için sağladığı her türlü eğitim, etkinlik, konuşmacı ve mekan arayışlarına saniyeler içinde çözüm buluyor.

Eğitim sektörüne yeni bir soluk getirmiş, pek çok global ödülün sahibi Tezgahçılar’ın kurucusu Burçak Yıldırım Orhan ve Silikon Vadisi’nden tersine beyin göçüyle Türkiye’ye gelen, Kolektif House ve Kolektif Labs girişimlerini kuran Arda Yiğithan Orhan tarafından temelleri atılan platform; basit, tarafsız ve kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor.

Kurumsal Dünyanın Arama Motoru

KATALOQ, kurumların yeni dijital hafızası olma özelliğini de taşıyor. Kurumsal şirketler çalıştıkları ya da çalışmak istedikleri içerik sağlayacılarla ilgili tüm datayı saklama imkanı buluyor ve diledikleri datayı ekip arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Ayrıca, kurumsal şirketlerle çalışmak isteyen içerik ve mekan sağlayıcılar için de kaynak sağlayıcı oluyor. Bu sayede tedarikçilerin pazarlama bütçeleri, zaman ve emek maliyetleri minimuma inerken, kurumsal şirketlerin harcadıkları efor da azalıyor.

Platform Nasıl Çalışıyor?

Kurumsal şirketler, içerik ya da mekan sağlayıcıların sayfalarında bulunan “Teklif Al” butonuna basarak; eğitim, etkinlik, danışmanlık ya da organizasyon hizmetleri için onlardan teklif alıyor. Hizmet veren ve alanlar için yeni bir kanal, kurumsal portföy ile teklif havuzu oluşturulurken; kurumsal eğitim ve etkinlik sağlayıcılara reklam, optimizasyon ve SEO katkısı sağlanıyor.

KATALOQ’un gelir modeli komisyona değil, hizmet sağlayıcıların ödediği aylık üyelik ücretin üzerine kurulu. İçerik talep eden kurumsal şirketler için ise üyelik ücretsiz. KATALOQ üyesi hizmet sağlayıcılar, açılışa özel olarak ilk bir ay herhangi bir ücret ödemiyor.
“Türkiye’de kurumsal eğitimler için çalışan başına ortalama 462 TL harcanıyor”

Türkiye’de ilk kez kurumsal dünyanın tüm paydaşlarını bir platform altında buluşturduklarını belirten KATALOQ Kurucu Ortağı Burçak Yıldırım Orhan şunları aktardı: “Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) tarafından yayınlanan Kurumsal Eğitim Araştırması verilerine göre, Türkiye’de şirket başına ortalama eğitim bütçesi 2,5 milyon TL ve şirketler çalışanları için kişi başı 462 TL eğitim bütçesi ayırıyor. Yurt dışında ise bu rakam çalışan başına ortalama 1.000 dolara kadar ulaşıyor. Her bir çalışan yılda yaklaşık 33,5 saatini, yani 3,5 gününü kurumsal eğitimlere ayırıyor. Bu rakamları göz önünde bulundurunca ve sektörün hem kurumsal hem de hizmet sağlayıcılarından geri bildirimler alınca harekete geçtik. Birçok şirketin insan kaynakları ve kurumsal iletişim müdürleri ile görüştük. Ortak ihtiyaçların derinlemesine analizi sonucunda KATALOQ doğdu. Şu an platform içerisinde kurumsal dünyaya hizmet veren, sektörün en iyi mekanları, eğitim ve etkinlik hizmetleri ile birçok dev şirket yer alıyor.”

Kimler Bu Platformda Yer Alıyor?

Türkiye’nin önde gelen içerik sağlayıcıları ve çoğunluğunu Fortune 500 kurumlarının oluşturduğu kullanıcılar arasında şu an Vodafone, Sahibinden, Avivasa, Eczacıbaşı, Aktif Bank, ING, The Raffles, LC Waikiki, The Game, Rixos, TÜVTÜRK gibi kurumsal şirketler bulunuyor.