Shopalm Kadın Girişimciler İçin Eğitimlerini Yaygınlaştırıyor

“Avuç içinizdeki alışveriş” mottosuyla çalışmalarını sürdüren güvenli ve kolay mağazacılık girişimi Shopalm, girişimde kadın gücünü destekliyor.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan ve sonrasında bir girişime dönüşen Shopalm, kadın girişimcileri desteklemek amaçlı kurduğu Shopalm Akademi ile e-ticaret için gereken tüm alanlarda eğitimler veriyor.

Ücretsiz e-ticaret eğitimleri

Shopalm Akademi kapsamında, Shopalm’li kadınlara e-ticaret eğitimleri, reklam ve pazarlama desteği, markalaşma desteği gibi birçok olanağın ücretsiz olarak sunulduğunu belirten Shopalm Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Umut Yalçın, “Eğitimlerimizi hızla tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak üzere ilerliyoruz” dedi.

Yalçın, kadın girişimcilerin en kolay ve ulaşılabilir yöntemlerle e-ticaret yapmasını sağlamayı amaçlayan Shopalm olarak, kadın kooperatifleri, STK’lar, banka ve kurum iş birlikleri ile güç birliği oluşturulduğunu vurguladı. Bu şekilde, Türkiye’nin çeşitli illerinden şimdiye kadar 1.200’ün üzerinde kadının iş hayatına girmesi ve e-ticaret kanalıyla el emeği ürünlerini satabilmesi sağlandı.

2021 yılında kadınların ekonomiye ve istihdama katkısını desteklemek için kurulan Shopalm, girişimcilerin teknik bilgi ve desteğe ihtiyaç duymadan kendi online mağazalarında ve sosyal medya hesaplarında satış yapmalarını sağlayan bir e-ticaret sistemi. Shopalm, müşterilerine sanal POS’tan sipariş takibine kadar bir e-ticaret sitesinde bulunması gereken tüm özelliklere sahip kişiselleştirilmiş online mağaza sunuyor.

Shopalm, kullanıcılarının online mağazalarından sepete ekle yöntemiyle satış yapmalarının yanında sanal pos özelliklerini kullanarak mağazadan bağımsız olarak satış yapmalarını sağlıyor.

Shopalm kullanıcıları müşterilerine Shopalm paneli üzerinden SMS, e-posta yolu ile ödeme isteği gönderebiliyor, linkle ödeme alma özelliği ile tüm dijital platformlardan ödeme ekranı paylaşabiliyorlar.

Shopalm girişimci kadınları:

Ayşegül Yaramanoğlu – Ayya Studios

Uzun yıllar boyunca turizm sektöründe çalışan Ayşegül Yaramanoğlu, sonrasında butik pastacılık yapmaya başladı. Pandemi ile birlikte pastacılığın yara aldığı günlerde, instagramda tesadüfen bir workshopa katılarak punch yapmayı öğrendi. Zamanla instagram sayfasında ve etkinliklerde kendi tasarımını yaptığı ürünlerini satarak girişim hikayesini başarıyla taçlandırdı.

Betül Şapçı- Betules

Tasarıma hep özel bir ilgisi olan ve modacı olmayı isteyen Betül Şapçı, evlilik, çocuk yetiştirmek, Anadolu şartları gibi nedenlerden dolayı bu hayalini ertelemek zorunda kalsa da vazgeçmedi. 15 yıl sonra takı tasarımcısı olarak çalışmaya başladı.

Sonrasında kızlarının da üniversiteye başlamasıyla daha da aktifleşerek, instagramda, çeşitli etkinliklerde, kadın pazarlarında ürünlerini satarak yol aldı. Şapçı, “Üretmenin yaşı yoktur. Kadınlarımız üretmeli, bunu topluma ve cumhuriyete bir borç olarak düşünmelidir” demektedir.

Neşe San-Joyful Artstore

Uzun yıllar bankacı olarak çalışan Neşe San, pandemi sürecinde annesinin de rahatsızlığı nedeniyle kurumsal hayattan uzaklaştı. Bu süreçte, “İçimdekileri dışarı dökmenin zevkli bir yolu” diye tanımladığı ahşap boyamaya başladı. Sözle ifade edemediklerini ahşap boyama sanatına yönelerek ifade etmeyi çok sevdi ve bu işe odaklandı. Şimdilerde atölyesini büyütmek üzere yol alan San “Atölyemi büyütünce benim gibi içindekileri dışa vurmak isteyen kadınlara yardım etmek istiyorum. Bütün kadınları emek vermeye ve emeklerini sergilemeye çağırıyorum. Kadın Emeği Pazarı açılması gibi bir girişimim var ve bunun için bir yer bakıyoruz. Üreten bir kadın olmak çok farklı” diye konuştu. 
Sanatın ülkemizde geri kaldığını ve canlandırılması gerektiğini öne süren San, yurtdışında ikinci el eşyaların boyanıp tamirden geçirildikten sonra yenilenmiş haliyle satışa çıkartılmasını veya kullanılmasını bizde de yaygınlaştırılması gereken bir örnek olarak verdi.

Etiketler:

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?