Öğrenciler İçin Ericsson Educate Dijital Öğrenim Programı Başladı

COVID-19 salgınının dünya genelinde eğitimi ve öğrenimi engellemesine bir yanıt olarak UNESCO liderliğindeki Küresel Eğitim Koalisyonuna katılan Ericsson, orta dereceli okullar ve üniversitelerdeki öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeye odaklanan dijital programını başlattı.

İçinde bulunduğumuz mevcut koşullar altında normalleşme duygusunun sürdürülebilmesi için dijital olarak insanların birbirine bağlı olması eskisinden çok daha büyük önem taşıyor. Küresel COVID-19 salgınından etkilenen en kritik sektörlerden birisi de eğitim. Dünya genelinde yaklaşık 1,2 milyar öğrenci ve genç geleneksel eğitim kurumlarına katılım sağlayamıyor. Bu durum, hükümetler ve eğitim kurumlarının kapsamlı çevrimiçi eğitim programlarına büyük talep oluşturmasına neden oldu.

Ericsson, küresel salgının eğitim ve öğrenim için bir engel oluşturmamasını sağlamak üzere benzer düşünceye sahip kuruluşlarla ortaklığa gitti. COVID-19’a yanıt olarak ortaya çıkan UNESCO liderliğindeki Küresel Eğitim Koalisyonuna katılan Ericsson, UNESCO ile birlikte çocuklara Yapay Zekâ öğretmeyi amaçlayan yeni portalı 13 Mayıs tarihinde hayata geçirdi. Bu çabalara büyük katkıda bulunan şirket, tecrit önlemleri ve ev karantinaları nedeniyle şu anda dezavantajlı durumda olan dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler içindijital programı olan en son Connect To Learn girişimi Ericsson Educate’i hayata geçirdi (educate.ericsson.net). Ericsson tarafından oluşturulan Web portalları üzerinden ücretsiz olarak erişilebilen program, hedef kitlenin eğitim ihtiyaçları ve olgunluk düzeyine göre özelleştirilmiş farklı öğrenme yolları içeriyor.

Ericsson Educate, ani gelişen bu olağanüstü dönemde öğrencilere yardımcı olacak kapsamlı öğrenim fırsatları sunuyor. Öğrenim, orta dereceli okullarda ve üniversitelerde öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeyi teşvik eden ve aynı zamanda öğretmenleri daha sanal bir öğretim ortamına geçişe teşvik eden kapsamlı bir müfredatla daha ilginç hale getiriliyor.

Ericsson tarafından geliştirilen dijital beceri portalı 5G şebekeleri, Nesnelerin İnterneti (IoT), veri bilimi, otomasyon, yapay zekâ ve makine öğrenimi eğitimlerini içeriyor. Müfredat, üniversite öğrencilerinin telekom ve BT sektörlerindeki iş fırsatlarına hazır olmalarını sağlamak için BT becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.