Karmasis, Dataskope OpenText ile Küresel Sahnede

Tehditleri önceden algılayarak, veri ihlaline karşı önlem alan Dataskope (Database Activity Monitoring), Open Text tarafından alınan Micro Focus’un kataloğunda global oyuncular arasında yer aldı.

Veri güvenliği alanında söz sahibi Karmasis tarafından geliştirilen, kişisel ve kritik bilgi içeren bütün veri tabanlarında yöneticilerin ve üçüncü parti bağlantı kuran kişilerin veri tabanı üzerinde yaptığı işlemleri kayıt altına alınmasını sağlayan Dataskope Open Text’in global kataloğuna girdi.

Yüzde yüz milli siber güvelik firması Karmasis’in mühendisleri tarafından geliştirilen teknoloji, veri tabanı güvenliği zincirinin en önemli halkası.

Karmasis Genel Müdürü Murat Eraydın, “20 yıldır “güvenlik farkındalıkla başlar” mottosuyla Türkiye’nin pek çok kamu ve özel sektör kuruluşuna siber güvenlik alanında hizmet veriyoruz. Küresel yazılım oyuncuları arasında yer almamız bizler için büyük bir gurur. Siber suçların 2025’te 10.5 trilyon dolara erişeceği tahmin ediliyor. Siber saldırılara karşı işlemlerin anlık takibi hayati rol oynamakta. Dataskope ürünümüz ise veri tabanında gerçekleşen olayları kayıt altına almanızı ve gerçek zamanlı izlemenizi sağlıyor böylece saldırı öncesi sizi uyararak önüne geçme fırsatı sunuyor. Yabancı menşeili ürünlerin karşısında yeni nesil teknolojisi ile çok kısa bir sürede birçok kritik kurum tarafından tercih edildi, globalde de bunun yansımalarını görmeye devam edeceğimizi düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili konuşan OpenText Veri Gizliliği Satış Mühendisi Halil Akyol, OpenText Voltage’ın, The Forrester Wave tarafından Data Security Platforms kategorisinde lider seçilen ve uçtan uca veri güvenliği çözümleri sunan bir ürün ailesi olduğuna dikkat çekerken. Dataskope aracılığıyla, hassas veri tüketimini raporlamanın yanı sıra olası anomali erişimlerinin tespiti de yapılarak, tek bir risk ekranı üzerinden sunulmakta olduğunu belirtti.

Dataskope, veri tabanı sistemlerinde gerçekleşen olayları denetim özelliğini açmadan tespit eder, sınıflandırır, alarm üretir ve raporlar. Hassas veriye kimin eriştiği ve hangi aralıklarla hangi işlemleri gerçekleştirdiği bilgilerine ulaşılmasını sağlayarak önceden tanımlanmış alarm kuralları ile yetkililerin olaylarla ilgili bilgilendirilmesini sağlamaktadır.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?