HyperX Cloud Alpha Wireless İncelemesi: Bu Kulaklığa Sihir Üflemişler

HyperX Cloud Alpha Wireless 50 milimetrelik sürücülerinden feragat etmeden, ağırlığını ve konforunu bozmadan tek şarjda 300 saatin üzerinde, yani 12 günden fazla sürekli çalma vaadiyle geliyor. Herkes gibi biz de cihazın peşine düştük, sırrını anlamaya çalıştık.

Yazı yazarken bazen mesafeleri veya zamanı daha anlaşılır kılmak, bazen de ne kadar büyük olduğunu daha iyi hissettirmek için parçalara ayırırız. HyperX’in HyperX Cloud Alpha Wireless kulaklığın 300 saatlik pil ömründe ben bunun tersini yaşadım. 300 saat deyince kulağa yine fazla geliyor ama güne çevirince 300 saat 12 buçuk gün ediyor. Böyle ifade edince daha çok hayret ediyorsunuz.

12 buçuk gün. İnsan bir an sayı saymayı mı unuttum diye düşünüyor. Kablosuz bir kulaklık tek şarjda 12 buçuk gün durmaksızın nasıl çalışabilir?

Alet hafif etli olunca önce ister istemez buldukları tüm boşluklara pil bulup sıkıştırdıklarını düşünüyorsunuz ama durum öyle değil. Cihazın içinde sadece bir tane 1500 miliamperlik pil var ve bu pil 50 milimetrelik sürücüleri 12 günden uzun süre gümbür gümbür titretiyor.

HyperX’e bunu nasıl başardınız diye sormuşlar, optimizasyona daha fazla eğildik diye cevap gelmiş.  iFixit mühendisleri bu cevapla yetinmeyip işin detayına inmeye karar etmiş ve olayın gerçekten de mikrodevre optimizasyonuyla ilgili olduğunu bulmuşlar. Cihazdaki yonga seti tasarımı başkalarının saatte 30 miliamperle yaptığı işi 5 miliamperle hallediyor. Pili öyle ince kokluyor ki kulaklığın neredeyse pille aynı odada bulunması çalışmasına yetecek. Pili alete anlatacaksınız, alet çalışmaya devam edecek.

HyperX Cloud Alpha Wireless: Performans

Sihri biraz dağıttığımıza göre işin geri kalan kısma geçelim. HyperX Cloud Alpha Wireless 337 gram ağırlığıyla Estergon Kalesi gibi kulağı çevreleyen, dosta güven düşmana korku salan bir kulaklık. Kırmızı renk alüminyum çerçevesine HyperX’in kanıtlanmış konforuna sahip, kulağa yumuşacık oturup sıkıca saran suni deri yastıklar eşlik ediyor. Kontroller açma kapama, mekanik ses kontrolü ve mikrofonu susturma tuşlarından ibaret. Bağlantı 2,4 GHz USB alıcı üzerinden sağlanıyor ve bu alıcı PC’lerin yanı sıra PlayStation konsollarıyla da uyumlu. Cihazda bir de şarj için USB-C yuvası var ama biraz daha zorlasalar pil ömrünü cihazın ömrüne denkleyip alete şarj yuvası koymasalar da olurmuş.

Aygıt yüksek ve orta frekansların baslardan daha iyi ayrılmasını sağlayan HyperX Dual Chamber tasarımına ve DTS Headphone:X Ayrımsal Ses teknolojisine sahip. Sesle ilgili yorumun ne derseniz, hiç düşünmeden dengeli ve gümbür gümbür şeklinde cevaplarım. Şöyle örnek vereyim, bir keresinde PlayStation 5’te bu kulaklıkla Elden Ring oynarken derinlerden bir yerden daha önce duymadığım “dump, dump” sesleri gelmeye başladı. Dedim herhalde bir yerde bas frekansı karıştı, kafamı çevirince uzaktan bir noktanın giderek büyüdüğünü gördüm. Nokta büyüdükçe gümbürtü arttı ve elinde boyumun 5 katı sopa taşıyan bir devle karşı karşıya geldim. Daha önce benzer devlerle karşılaşmıştım ama sesinin bu kadar uzaktan gelmeye başladığını fark etmemiştim. Tonlamanın yanında pozisyonlama da çok iyiydi.

Alete kusur bulmak zor ama bir iki ufak eksiğini de yazayım. Ben mesela bu tarz kulaklıklarda cihazın üzerine katlandığında tasarımla bütünleşebilen mikrofonları daha kullanışlı buluyorum. HyperX’in mikrofonu ağızda daha güzel pozisyonlanıyor ama cihazla işiniz bitip kenara koyduğunuzda fazlalık gibi duruyor. Başka? Cihazda kablolu bağlantı veya Bluetooth gibi alternatif bir bağlantı yok. Gerçi seyahat etmesi için üretilmiş bir aygıt değil ama Blueotooh ile PC’ye, kablosuz aparat ile konsola aynı anda bağlı tutmak ve aralarında geçiş yapmak fena bir seçenek olmayabilirdi.

Bunun sebebi cihazın kendi alıcısıyla arasındaki iletişimi de kapsayan kapalı tasarımla sağladığı optimizasyonu cihazdan cihaza değişen farklı Bluetooth standartlarına uyum sağlamak adına kurban etmeme çabası da olabilir. Anlayışla karşılarım.

HyperX Cloud Alpha Wireless: Sonuç

HyperX Cloud Alpha Wireless işte böyle bir alet. Favori yayınlarımdan Wired incelemesinde alete 10 tam puan verdiğinden beri gözüm üzerindeydi, gerçekten dedikleri kadar varmış. Kutudan çıktıktan sonra verdiğim ilk can suyunun ardından daha hala şarjını bitirebilmiş değilim.

Cihaz piyasanın en pahalı kablosuz oyuncu kulaklıklardan biri olsa da ömürlük bir seçenek olarak raflarda sahibini bekliyor. Parası olana uzun uzun keyfini yaşatacak bir ürün. Tavsiye ederim.

 

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?