Haluk Tekin 2018’e Yönelik Görüşlerini ve 2019 Beklentilerini Paylaştı

Yeni yıla sayılı günler kala tüm dünyanın geride bırakmaya hazırlandığı 2018’in Red Hat için olumlu bir yıl olduğunu belirten Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin, firmaların bulut teknolojisine gösterdiği ilgiye paralel olarak 2019’da kadrolarını genişleteceklerinin altını çizdi.

Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin, şirketinin ve teknoloji sektörünün 2018 performansını değerlendirirken, 2019’a yönelik öngörülerini de açıkladı. Red Hat’in Türkiye’de son 4 sene içerisinde hızla büyüdüğünü belirten Tekin’e göre kaynakların çok dikkatli harcanmaya özen gösterildiği bir ülke olan Türkiye’de açık kaynak yazılımları doğru bir şekilde değerlendiriliyor.

Tekin, halihazırda önde gelen pek çok finansal kuruluşun ve telekom operatörlerinin dijital dönüşüm ajandalarında önemli roller aldıklarının altını çizdi. Tekin bununla birlikte 2019’da bu sektörlerdeki bulut teknolojilerine yönelik olarak yapılan altyapı modernizasyon çalışmalarının daha da hızlanacağını düşünüyor.

Açık kaynak toplam maliyeti önemli ölçüde azaltıyor

Tekin’e göre dijital dönüşüm artık bir seçenek değil. Dijital dönüşümün bir gereklilik olması ve açık kaynağın toplam maliyeti gözle görülür derecede azaltmasıyla 2019’da açık kaynağın ve dijital dönüşümün önemi artmaya devam edecek. Büyük bir kısmının açık kaynaktan güç aldığı 5G platformu, yapay zeka ve öğrenen makineler teknolojileri de geleceğin belirleyici unsurlarından biri olacak. Açık kaynak teknolojileriyle desteklenen 5G, son kullanıcıların da faydalanacağı yaygın bir teknoloji haline gelecek. Yapay Zekâ ve öğrenen makineler, telekomünikasyon sektöründe ön planda rol alacak.

Haluk Tekin, danışman kadrolarını, artan ihtiyacı karşılamak üzere sürekli büyüttüklerini belirtiyor. Özellikle yazılım geliştirme alanında piyasada söz sahibi olan firmalarla daha yakın iş birlikleri kurmak istediğine dikkat çekiyor. Tekin, 2019 yılına dönük beklentilerine şu sözleriyle devam ediyor: “Günümüzde çığır açan teknolojiler, güçlerini ağırlıklı olarak açık kaynaktan alıyor. Dolayısıyla 2019, hem açık kaynak hem de Red Hat için büyüme senesi olacak. BT sektöründeki toplam büyümenin de hız kesmeyeceğini düşünüyorum. Kamunun da artık kalıcı kadrolarla özel sektörün modernizasyon çalışmalarına yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizdeki kaliteli iş gücü ve zor zamanlardan sıyrılabilme tecrübemiz sayesinde global krizi atlatacağımızdan eminim.”