Gaziantep “Benim Şehrim” Sosyal Ağ Uygulamasını Hizmete Sundu

Gaziantep’in yaşanabilir dünya kenti olması hedefiyle çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’nin Değerli Bilişim Markası KoçSistem “Akıllı Belediyecilik” alanında önemli bir projede bir araya geldi. Proje kapsamında “Benim Şehrim” sosyal ağ uygulaması aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi ve Gazi şehirlilerin birbirleriyle hızlı bir iletişim kurabileceği aktif bir dijital platform hizmete alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında hayata geçirdiği “Benim Aklım Benim Şehrim” projesine katkıda bulunmak amacıyla KoçSistem WorkPlace ile güçlerini birleştirdi, Büyükşehir Belediyesi ile Gazianteplileri ortak bir dijital platformda buluşturarak aktif ve hızlı iletişimin yolunu açtı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca’nın katılımlarıyla 14 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen Dijital Basın Toplantısı’nda ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılan “Benim Şehrim” sosyal ağ uygulamasıyla Gaziantepliler ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 7 gün 24 saat anlık iletişim ve etkileşim içerisinde bulunabilecek.

Türkiye’nin ilk interaktif belediyecilik sosyal ağ uygulaması “Benim Şehrim” ile kent halkının hem şehrindeki gelişmelerden hem de belediye hizmetlerinden anında bilgi sahibi olması sağlanırken, yerel yönetim ile vatandaş arasındaki iletişimin daha şeffaf, hızlı ve sürdürülebilir olması yolunda önemli bir pencere açılacak. Vatandaşın yerel yönetim çalışmalarında aktif olarak söz sahibi olması, belediye hizmetlerine istedikleri zaman dijital bir platform üzerinden hızlı ve kolay erişebilmesi mümkün kılınacak.

Mobil olarak internet üzerinden indirilebilen “Benim Şehrim” sosyal ağ uygulaması, yeni nesil ve çağdaş belediyecilik anlayışı içerisinde vatandaşa belediye hizmetlerine erişimde ciddi bir zaman tasarrufu sağlarken, vatandaşlar da şehirleriyle ilgili talep ya da isteklerini bu platform üzerinden belediye ile doğrudan paylaşabilecek. Yine vatandaş yerel yönetimlerde alınan kararlara erişerek elektronik oylama sistemi ile kararlara yön verebilirken planlanan anketler üzerinden görüş bildirebilecek.

Öte yandan duyarlı vatandaşların şehre ilişkin katkılarından dolayı “Vatandaş Ödül Puanı” uygulaması devreye alınacak. Uygulama ile vatandaş elde ettiği puanları, farklı hizmetlerden faydalanırken kullanabilecek. Ayrıca dijital platform aracılığıyla gelen talep ve istekler nezdinde bölgesel yatırım planları şekillendirilebilecek.