Educathon’20’ye ‘Stratejik partner’ olarak destek veren Enocta CEO’su Ahmet Hançer ile Advancity CEO’su Cem Atacık etkinliğin, yetenekli profesyonellerle tanışmak ve gelecekte birlikte çalışmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
Türkiye’nin en kapsamlı uzaktan eğitim çözümlerini 20 yılı aşkın bir süredir sunan, 500’e yakın kurumda, 3 milyon kişiye, 5.000 adetten fazla uzaktan eğitim içeriği sağlayan Enocta ile 76 üniversite ve 60 orta öğretim okulunda, 2 milyon 250 bin öğrenciye uzaktan eğitim çözümleri sunan Türkiye’nin ilk yerli malı sertifikalı kuruluşu Advancity, Educathon’20’ye stratejik partner oldu.
Bu yıl 60 ilden 400’ü aşkın başvurunun olduğu; 25’i eğitimci, 25’i yazılımcı ve 25’i tasarımcı toplam 75 kişinin katılımcı olmaya hak kazandığı Educathon’20, 21-23 Ağustos tarihleri arasında uzaktan eğitim konusunda gerçekleştirildi.
Mentörlerin eşliğinde, 72 saat boyunca, online ortamda ürün ve çözümler geliştiren, her biri bir eğitimci, bir yazılımcı ve bir tasarımcıdan oluşan 25 takımın arasından kazananı jüri belirledi. Bu yılın birincisi olan ekibe, 9.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, dereceye giremeyen iki takıma da 1.000’er TL mansiyon ödülü verildi.
Enocta CEO’su Ahmet Hançer, Educathon’20’yi düzenleyen Mektepp ve Workinton’ ile katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:
“Enocta 1999 yılında, Türkiye’nin alanındaki ilk uzaktan eğitim şirketi olarak kuruldu. Türkiye’nin ilk uzaktan eğitim yazılımını oluşturan ve ilk Türkçe uzaktan eğitim içeriklerini oluşturan Enocta’nın amacı, herkesin öğrenme imkanlarına sahip olması ve her zaman, her yerden en doğru bilgiye erişmesi. Enocta bu amaç doğrultusunda ODTÜ Teknokent’teki Ar-Ge merkezinde, uzaktan eğitim için en yenilikçi teknolojileri ve en iyi çevrim içi eğitimleri geliştiriyor.
Uzaktan eğitim vazgeçilmez
Uzaktan eğitim, içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlarda iki nedenden ötürü artık vazgeçilmezdir. Bunlardan ilki pandemi ile birlikte uzaktan çalışmanın hayatın bir parçası olması. Uzaktan çalışan ekipler aynı zamanda uzaktan da öğrenmek zorundadırlar. İkincisi ise, sürekli öğrenme mecburiyeti ve bunun da ancak uzaktan eğitim ile mümkün olmasıdır. Yaşadığımız çağda bir insan için, en hayati ve en değerli şey sahip olduğu beceridir. Günün gereklerine uygun ve geçerli becerilere çok hızlı sahip olmalı ve aynı hızda kendimizi güncellemeliyiz. Bu nedenledir ki, hepimiz nefes alıp verir gibi sürekli öğrenmeye devam etmeliyiz, öğrenmeyi öğrenmeliyiz ve çok hızlı öğrenmeliyiz. Uzaktan eğitim işte bu sürekli gelişimin en önemli aracı.
5.000 online eğitim
Enocta Eğitim yönetim sistemi, 5.000 adetten fazla eğitimin yer aldığı çevrim içi eğitim kataloğu, öğrenmeye katkı sağlayan oyun ve simülasyon, öğrenilenleri kalıcı kılmayı hedefleyen pekiştirme uygulamaları, canlı sanal sınıflar için gerekli yazılım, kurumların ihtiyacına yönelik çevrim için eğitim geliştirme hizmeti, Enocta’nın tek çatı altında sunduğu ürün ve hizmetler olarak özetlenebilir. Ayrıca bunların sunulması, yapılandırılması, devreye alınması ve takibinde de danışmanlık hizmetiyle kurumların yanında oluyor, projelerin hedeflerine ulaşması için çalışıyoruz.
Çalışmalar ümit veriyor
Her geçen gün gelişen, büyüyen, daha fazla kişiye ulaşan uzaktan eğitim ürün ve çözümlerine yenilerinin eklenmesi, yetenekli gençlerimizin sektörümüze yönelmesi, yeni fikirlerin ve girişimlerin ortaya çıkması için Educathon benzeri organizasyonlar çok önem taşıyor.
Educathon’20’de yarışan projelerin kalitesi beni ve arkadaşlarımı çok etkiledi. Etkinlik çerçevesinde, çok sayıda yetenekli eğitimci, yazılımcı, tasarımcı ile de tanıştık. Sektörümüz, birden fazla disiplin ve teknolojiyi bir araya getirerek çok önemli bir alanda en yeni teknikleri ve araçları kullanarak ürün ve çözüm üretiyor. Yetenekli profesyonellerin uzaktan eğitime daha fazla ilgi göstermesi, ürün ve hizmet kalitesini yükseltecek, bizim gibi yenilikçi şirketlerin kadrolarının zenginleşmesini sağlayacak ve bu alanda yeni girişimlerin çıkmasını hızlandıracaktır. Educathon’20’de tanıştığımız yetenekli arkadaşlarla birlikte çalışmak için girişimlerde bulunmayı planlıyoruz.”
Yeni takım arkadaşları
Educathon20’ye stratejik partner olarak destek sunan Advancity CEO’su Cem Atacık ise uzaktan eğitim artık bir ek hizmet olmaktan çıktığını, eğitimin yeni standartlarının arasına katıldığını belirterek “Milyonlarca öğrenciye daha etkin ve verimli uzaktan eğitim hizmetleri sunmamız için yetenekli takım arkadaşlarına ihtiyacımız var”dedi.
Advancity’nin 1999 yılında kurulduğunu ve 2004 yılında tamamen üniversiteler için uzaktan eğitim çözümleri üretmeye yoğunlaştığını vurgulayan Atacık, Advancity ürünlerinin tümünün Sakarya Teknokent’te bulunan Ar-Ge ekibi tarafından geliştirildiğini söyledi.
Dijital yerleşkeler
Online eğitime bugüne kadar yeterli ilginin gösterilmediğini ancak içinde bulunduğumuz koşullarda online eğitimin öneminin kavrandığını ve talebin patlama gösterdiğini belirten Atacık şunları söyledi:
“Türkiye’de eğitim ve öğretimin devam etmesi için online eğitimden yararlanmak zorunlu hale geldi. Okullar, online eğitimin tüm olanaklarından yararlanarak yüz yüze eğitimin yanı sıra her yerden, her zaman farklı elektronik cihazlarla çok yönlü eğitim alınmasını sağlayan dijital yerleşkeler oluşturmalı. Bu tür yerleşkelerin en akıllısını, en donanımlısını, en kolay ulaşılanını ve en etkin olanını oluşturma yönünde hareket edenler eğitimde fark yaratacak.”
Desteğe devam
Atacık, Advancity’nin yeni eğitim dönemine kapsamını genişleterek girdiğini söyledi.
Kampüsleri online’a taşımak yanında kaliteli dijital içeriğin de Advancity tarafından hazırlanacağını vurgulayan Atacık, “Değerli eserler vermiş akademisyenlerimizle birlikte kaliteli içerikleri oluşturmaya başladık. İçerik alanındaki faaliyetlerimiz için de yeni takım arkadaşlarına ihtiyacımız olacak. Educathon’u desteklediğimiz gibi, yeni fikir, proje ve yetenekleri ortaya çıkartacak benzeri organizasyonları da destekleyeceğiz.”