3DExperience World’e Endüstri Rönesans’ı Damga Vurdu

3DExperience World 2020, Dassault Systems’in alt markası Solid Works ev sahipliğinde 9-12 Şubat tarihleri arasında ABD’nin Nashville kentinde düzenleniyor.

Bu yıl 6 bin civarında ziyaretçinin katılması beklenen 3DExperience World 2020 etkinliğinin fuar alanında ise 100’ün üzerinde şirket ürün ve çözümleriyle yer aldı. Geçtiğimiz yıla kadar SolidWorld olarak düzenlenen 3DExperience World’ün isminin değişeceği geçen yıl yapılan etkinlikte duyurulmuştu.

İlk gün etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dassault Systems CEO’su Bernard Charles, özet olarak tasarım teknolojilerinde gelinen noktayı ziyaretçilerle paylaştı. Etkinliğin ilk gününde Türkiye’yi de ziyaret etmiş tanıdık bir yüzle röportaj yapma şansımız oldu. Etkinliğin açılışında gazetecilere Mühendislik 4.0/Endüstri 4.0/İnovasyon 4.0 başlıklı bir sunum yapan Dassault Systems, Solid Works Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Suchit Jain, Endüstri Rönesansı hakkında sorularımızı cevapladı.

Endüstri 4.0 denildiğinde insanların aklına sadece fabrikaların geldiğine vurgu yapan Suchit Jain, “Bu konudaki algıyı yükseltmek gerekiyor. Bunu açıklamanın en kolay yolu, endüstri 4.0 ve inovasyon 4.0 kavramların nasıl yakın olduğunu açıklamak. Bildiğiniz üzere rönesans, 14. yüzyılda sanat ve kültürün bir araya gelmesi ile doğmuş bir kavram. Dolayısıyla rönesansın endüstrinin ötesinde olduğunu söylemek mümkün. Akıllı fabrikalar tarafında rönesans yenilikçilikle ilgili bir kavram. Ancak 4.0 sadece fabrikalar için olmak zorunda değil. Çünkü kavramsal, olarak siber alanda daha büyük hayaller kurabiliriz. Bu durumda da konsept aşamasında, bize mümkün olan en kısa sürede konseptten ürüne geçmeyi endüstri rönesansı sağlayacak. Ancak bu, gelişen teknolojilerin insan kaynağının önüne geçmesi demek değil. Endüstri rönesansı sadece birkaç kişiyi bağlayan bir kavram değil, kitlelere ulaştığında anlamlı olacak” dedi.

“KOBİ’ler önemli”

Suchit Jain

Türkiye ekonomisinin dominosu KOBİ’ler. KOBİ’lerin bu bu ürünleri kullanarak rekabette bir adım öne çıkacaklarına vurgu yapan Jain, “KOBİ konusu, ülkelere göre değişiklik gösteren bir kavram. 5 ile 50 arasında çalışana sahip şirketlere SolidWorks ürünlerinin satışını yapıyoruz. Ayrıca tüm kullanıcılarımızın yüzde 70’inin bu şirketler oluşturuyor. Bizim ürünlerimizi kullana şirketlere bu rünlerin büyümelerinde kritik öneme sahip olduğunu da anlatıyoruz tabii ki. KOBİ müşterilerimiz büyüdüklerinde de bu bizim için bir başarı hikayesine dönüşüyor. Kısaca bizim bir yazılımımız var, doğru fiyat politikasına sahibiz ve bu sayede problemleri çözmeye odaklanıyoruz. Tabii ki platformla birlikte, bu şirketler büyüdükçe daha büyük işletmelere de girmemizin yolunu açıyor” şeklinde görüş belirtti.