E-dönüşümle Tüm Kalemlerden Tasarruf Mümkün

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “E-fatura kesen işletmeler için satış, tahsilat gibi çok sayıda süreç hızlıca gerçekleşiyor. E-dönüşüme ayak uydurarak e-fatura, e-irsaliye ve e-deftere geçmenin tam zamanı” dedi.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay; “E-dönüşüm işletmelere hem maliyetlerden, hem de zamandan tasarruf edebilme imkanı sağlıyor. Günümüzde bir matbu faturanın gönderim maliyeti uzun vadede oldukça yüksekken, e-fatura gönderen işletmeler için maliyetler düşük oluyor. Aynı şekilde e-fatura, normal faturaya göre çok daha kolay oluşturulup gönderilebiliyor. Hatta bulut teknolojisi ile istenilen her yerden, mobil cihazlar üzerinden e-fatura hazırlayıp göndermek de mümkün. E-fatura kesen işletmeler için satış, tahsilat gibi çok sayıda süreç de hızlıca gerçekleşiyor. DİA Yazılım olarak işletmelere e-dönüşüme adım atmalarını tavsiye ediyoruz. DİA E-Dönüşüm Çözümleri Ağustos ayında yüzde 15 indirimli olacak” şeklinde konuştu.

Hızla büyüyen e-ticaret için de şartların değiştiğinin altını çizen Onay, “E-dönüşüme ilk adımı atacak işletmeler için bazı donanım maliyetleri göz korkutucu olabiliyor. Yüzde yüz bulut teknolojisini kullanan bir yazılım seçilmesi halinde, donanım yatırımı yapmadan kullanım sağlanabiliyor. İnternetin olduğu her yerden ister mobil, ister masaüstü cihazlardan kolayca kullanmak da mümkün oluyor. Bu yüzden zorunluluk kapsamına yeni giren işletme ve KOBİ’lerimize e-dönüşümü DİA ile gerçekleştirmelerini içtenlikle tavsiye ediyoruz. DİA Yazılım, Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura entegratörü olarak hizmet veren az sayıda firmadan biri. Direkt kullandıkları muhasebe yazılımı üzerinden üyelerimize e-devlet süreçlerinde destek oluyoruz. E-irsaliye ile ürünleri sevk edebiliyor, e-arşiv ile son kullanıcıya, e-fatura ile bir e-fatura mükellefine resmi belgelerini tamamen dijital bir altyapı ile elektronik ortamda iletebiliyorlar. Bir nevi mal alım faturası işlevi gören e-müstahsil makbuzu da bu süreçlere dahil oluyor. Zorunlu e-faturaya geçiş dönemi işletmeleri maddi ve manevi olarak asla korkutmamalı ve gönül rahatlığıyla geçiş yapmalılar” diyerek sözlerini tamamladı.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?