REMIX Academy Istanbul, günümüzde dijital teknolojilerle yeniden şekillenen kullanıcı deneyimlerinin, yaratıcı kurumların dönüşümüne etkisini gündeme alacak.
Tate Modern Dijital Direktörü Ros Lawler, Shakespeare Company Dijital Gelişim Direktörü Sarah Ellis ve British Film Institute Dijital Direktörü Edward Humphrey’nin konuşmacı olacağı “Dijital Çağda Kültürel Deneyimlerin Dönüşümü” başlıklı oturum, 29 Mart Perşembe günü saat 10.30 – 12.00 arasında bomontiada’da yaratıcı endüstrilerden katılımcıları bir araya getirecek. Konuşmada yaratıcı kurumlardaki kullanıcı etkileşimlerinin karmaşıklaşan dinamikleri, dijital ve fiziksel temas noktaları, ziyaret öncesi ve sonrası etkileşimler, kültürel ve ticari hedefler değerlendirilecek.
REMIX Academy Istanbul
British Council ve Pozitif işbirliği ile tüm dünyadan kültür sanat, girişimcilik ve teknoloji endüstrilerinden yenilikçileri bir araya getiren REMIX Academy, İstanbul’da.
Sanat ve teknoloji arasındaki işbirliğinin geleceğini şekillendiren trendleri inceleyecek İstanbul’daki ilk REMIX Academy sanat, yaratıcı endüstriler, start-uplar, markalar, politika ve dijital teknoloji topluluklarından Birleşik Krallık ve Türkiye’den yenilikçileri bir araya getiriyor.
Kültür, teknoloji ve girişimciliğin kesiştiği alanda birbirinden önemli isimleri biraraya getirecek etkinlik 29 Mart’ta bomontiada ve ATÖLYE’de gerçekleşecek.
Ros Lawler
Ros Lawler, dünyanın önde gelen reklam ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarının dijital stratejilerini başarıyla yürütmüş, deneyimli bir profesyonel. Etkileyici özgeçmişiyle göz dolduran Ros daha önce Channel 4, Ministry of Sound, Radio 1 ve Random House ile çalıştı.
Ros, Napster’ın müzik endüstrisine girişinden isteğe bağlı yayıncılığa, e-kitap devriminden değişen bağış modellerine, kurumların hızla değişen endüstriye ve tüketici davranışlarına ayak uydurabilmeleri konusunda stratejiler üretiyor.
Şu anda Tate’de Dijital Direktör olarak çalışarak, deneyimlerini müzeler ve sanat dünyasına da aktarıyor.
Sarah Ellis
Yeni sanatsal girişimler ve ortaklıklar geliştirmek üzere Royal Shakespeare Company’de Dijital Gelişim Direktörü olarak çalışan Sarah Ellis, ödüllü bir yapımcıdır.
2016 yılında, Shakespeare’in Fırtına adlı oyununun Intel ve The Imaginarium Studios işbirliğinde başarıyla sergilenmesindeki rolü nedeniyle, The Hospital Club ve Creatives Industries sektörler arası işbirliği ödülünü kazandı. 2013’te The Hospital Club ve Guardian Culture Professionals tarafından Oyun ve Teknoloji sektöründe çalışan en etkili 100 insandan biri seçildi.
Google Creative Lab işbirliğiyle, Girişimcilik ve Deneysellik kategorisinde iki Lovie Ödülü kazanan Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunun yapımcılığını üstlendi. 2012 yılında Dünya Shakespeare Festivali için, sanatçılara iş ısmarlanabilen çevrimiçi bir platform olan myShakespeare’i üretti. 2011 yılında ise canlı performansı bir uygulama ve dijital harita ile harmanlayan, RSC’nin yeni eseri Adelaide Road’un yapımcılığını yaptı.
Tiyatro ve spoken word (söz ve müzikli edebi gösteri) yapımcısı olarak, the Old Vic Tunnels, Battersea Arts Centre, Birmingham REP, Contact, Freeword, Improbable, Southbank Centre, Soho Theatre ve Shunt ile çalıştı.
Albany Theatre’da Yaratıcı Programlar Müdürü; şiirli sahne sanatlarına odaklanan, İngiltere’nin önde gelen organizasyonlarından Apples & Snakes’de Program Müdürü olarak görev yaptı. Sarah Ellis, dijital sanatlar üzerine sık sık konuşmalar yapmaya devam ediyor.
Edward Humphrey
British Film Institute (BFI) Dijital Direktörü Edward Humphrey, tüm boyutlarıyla dijital strateji, isteğe bağlı dağıtım ve dijital ürünlerden sorumlu. Uluslararası dijital eğlence sektöründe sayısız deneyimi olan Edward, izleyicileri performansa dahil etme konusunda dünyanın önde gelen organizasyonlarından ABD’li Telescope Inc.’de Avrupa Genel Müdürü; TV yapımcısı Zodiak Media’nın dijital bölümü Zodiak Active’de Genel Müdür Yardımcısı; Disney’de Dijital Medya Dağıtım Direktörü; Virgin Media Television’da Dijital Müdürü ve ITV’de Etkileşim Müdürü olarak çalıştı. Edward dijital dünyaya adım atmadan önce gazetecilik ve editörlük yapıyordu.