Cisco’nun Ağları Yeniden Yapılandırma Stratejisinde Yeni Adım

Matematiksel modelleme ve bağlamsal iç görüler hedef tabanlı ağ devriminin bir sonraki önemli gelişmesini temsil ediyor.Yazılım inovasyonları dalgası abonelik modeli ile ağ portföyünün evrimine hız kazandırıyor. Cisco; veri merkezi, yerleşke, şube ve uçları kapsayan, sektör lideri, uçtan uca bir hedef tabanlı ağ portföyü sunuyor.

Cisco hedef tabanlı ağ portföyü genelinde, BT ekiplerinin reaktif değil proaktif olmasını sağlayacak güçlü  güvence inovasyonlarını hayata geçiriyor.  BT ekiplerinin arıza giderme çalışmalarına ayırdıkları zamandan yüzde 43 tasarruf sağlayarak BT operasyonlarını daha proaktif, çevik ve otomatik hale getiriyor. Yazılımdaki inovasyonlar ise Cisco’nun ağı dijital çağa göre yeniden tasarlama stratejisine hız kazandırarak matematiksel modelleme ve bağlamsal içgörülerde kaydedilen önemli ilerlemeye işaret ediyor.

Son yıllarda cihazların sayısındaki büyük artış, buluta geçiş ve güvenlik tehditlerinin çok hızlı artışı ağ kurma ve yönetme yaklaşımlarını da zorluyor. Operasyonel sorunları öngörme, faaliyet alanlarındaki güvenlik tehditlerini durdurma ve sürekli öğrenme, adaptasyon ve koruma vizyonu ile hareket eden Cisco, hedef tabanlı ağ devrimini veri merkezinden kampüse, şubeden uca tüm ağı dönüştürerek hayata geçiriyor.

Cisco ağ portföyüne yayılan güçlü güvence ürünleriyle hedef tabanlı ağ kurma inovasyonunda ikinci perdeyi açıyor.

  • Veri merkezinde yer alan Cisco Ağ Güvence Motoru, ağın tamamında sürekli doğrulama işlemleri gerçekleştirerek ağ dinamik olarak değiştiğinde bile işletmenin hedefinden sapmadan faaliyet göstermesini sağlıyor.
  • Kampüs ve şube ağlarında ise Cisco Djital Ağ Mimarisi Merkezi Güvencesi ile sunulan yeni içgörü ve görünürlük seviyesi, kablolu ve kablosuz ortamlardaki BT operasyonlarında arıza giderme işlemlerine ayrılan zaman ve parayı önemli ölçüde azaltıyor.
  • BT operasyonları dağınık olan kullanıcılar ise yeni Cisco Meraki Kablosuz Sağlığı ile kablosuz sistem sorunlarının ortalama çözüm süresini zengin analitikler ve içgörüler ile kısaltıyor.

Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Sinan Yetişgen, “Ağ, bir işletmenin başarısında daha önce hiç bu kadar kritik bir rolde olmadı. Ağ tabanını, dijital işler için güvenli ve akıllı bir platform oluşturacak şekilde yeniden tasarlıyoruz. Bugün BT’nin reaktif yapıdan proaktif yapıya dönüşümüne yardımcı olacak, bağlamsal içgörüler ve güvence sunmak üzere tasarlanmış hedef tabanlı ağ kurma inovasyonları ile bu iddialı hedefe doğru önemli bir adım daha atıyoruz” dedi.

Cisco’nun hedef tabanlı ağ kurma portföyü, manuel ve çok zaman alan geleneksel ağ yönetim metotlarından radikal bir biçimde uzaklaşıyor. Bu hedef tabanlı ağlar, işletme hedeflerini algılıyor, ağ politikalarına aktarıyor ve altyapı genelinde etkinleştiriyor. Güvence özelliklerinin devreye girmesi ise bundan böyle ağın, hedefler doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini sürekli olarak doğrulama imkanı sunuyor.

Şirketler artan kompleks teknolojik yapılar, düşük bütçeler ve siber güvenlik sorunları ile baş etmeye çalışırken bir yandan da dijitalleşmeye çalıştıklarının altını çizen Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, “Tüm bunlara bir de kar etme baskısı eklendiğinde dijital dönüşüm halindeki kurumlar için ağ alt yapısı tıkanıklıklarını pro-aktif olarak görüp vaktinde tespit edecek ağ yönetimi çok önemli bir hale geliyor. Cisco’nun yeni çözümleri kullanıcılarımızın daha güvenli bir şekilde daha fazla otomasyon gerçekleştirmelerini sağlayacak”

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar hedef tabanlı ağ kurma süreçlerine geçiyor. Robert Bosch GmbH, REWE Group, Houston Methodist Hospital ve Scotiabank’ın aralarında olduğu yaklaşık 200 kullanıcı, yeni güvence teknolojilerinde saha çalışmalarına başladı. 1.100’den fazla kullanıcı ise 150 pilot DNA Merkezi ile kısa süre önce duyurulan Catalyst 9000 Serisi anahtarları kuruyor. Cisco’nun veri merkezinde yüzde 45’i Uygulama Merkezli Altyapısı’na (ACI) sahip 14.500 Nexus 9000 kullanıcısı mevcut.