Kablosuz cihaz sektörünün yenilikçi dünya lideri Brightstar, dünya çapında yürüttüğü 2020 stratejisini içeren “1Brightstar” konseptini Türkiye’de de hayata geçirdi.
Brightstar Türkiye İK birimi, kurum kültürünün en önemli değerlerinden biri olan “Ekibine İlham Ver” ilkesini yaşatmak ve pekiştirmek için 1Brightstar konsepti’ni duyurdu. Müşteri ilişkileri üzerine yeni çözümler inşa edebilecek global vizyona, liderlik becerisine ve deneyimine sahip kişilerden global bir ekip kuran Brightstar, müşteri ile işlem bazlı bir ilişki yürütmek yerine, yenilikçi yaklaşımları beraberinde getiren bir çözüm modeli sunuyor.
Konsept kapsamında önemli aktiviteler gerçekleştiren şirket, etkileşim ve işbirliğini güçlendiren yaratıcı takım çalışmalarına ağırlık veriyor. Bu aktivitelerin en kapsamlısı olan ve Türkiye’de Yöneteam eğitim şirketi tarafından uygulanan “Simplicity”, yalnızca takım içinde değil aynı zamanda takımlararası işbirliğinin önemini ortaya çıkarıyor. Simplicity çalışması kapsamında, çalışanlardan kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda kalaslar, toplar, saç tokaları, drenaj boruları, variller, elastik bantlar gibi farklı boyut ve nitelikteki malzemeleri kullanarak yaratıcı kurgular üretmeleri istendi. 20 takım halinde çalışan Brightstar ekibi, toplam 108 metrelik bir makineyi 150 dakika gibi kısa bir sürede kusursuz çalışacak şekilde kurmayı başardı.
Brightstar, sektörünün bir numaralı mobil çözümler lideri olma hedefiyle başarılı bir tedarik zinciri şirketinden daha geniş global hizmetler sunan bir şirkete dönüşüm yolculuğunu içeren 2020 stratejisi kapsamında, yetenek kazanımına öncelik veriyor.
Tüm Takım Üyelerinin Katkısıyla Hayata Geçirildi
Çalışanların mutluluğu ve uyumunun Brightstar’ın öncelikleri arasında yer aldığını belirten Brightstar Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Genel Müdürü Ela Çubukçu, “Aynı stratejiyle gitgide büyüyen Türkiye ekibinin takım çalışmasını da güçlendirmeyi, daha da keyifle çalışmasını hedefliyoruz. Çalışanlarımızdan da şirketimizin global vizyonu olan inovatif fikirleri benimseyerek yaratıcılıklarını ortaya koymalarını istiyoruz” dedi.
Simplicity çalışmasını, ekiplerin iletişim ve işbirliği yeteneklerini kullanmalarını gerektiren ve her takımın kendi sistemini tasarlayarak büyük, işlevsel bir makina yaratmasını amaçlayan deneyimsel bir öğrenme programı olarak tanımlayan Brightstar Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge İK Direktörü Sinem Sur, Türkiye ekibinin gerçekleştirdiği çalışmayı şöyle değerlendirdi:
“Günün başında görevin net olarak kavranması, takımlar içinde görev dağılımının zamanında ve efektif yapılması, takım kaptanlarının büyük resmi görebilme yetenekleri, gerekli anlarda yapılan çözüm odaklı toplantılar sayesinde bu zorlu proje başarıyla sonuçlandı. Her takımın birbirine güvenmesi gerekiyordu çünkü mekanizma ancak tüm takımların yarattığı düzenek tam olarak çalışırsa başarılı olacaktı. 20 takımdan herhangi bir takımın başarısızlığı tüm takımları etkileyecekti. Takım üyelerinin maksimum katkı ve fayda sağladığı çalışmada, her takımın kendisinden sonra gelen takımın sistemini tetikleyecek şekilde tasarlanması, hedefe ulaşılmasında büyük rol oynadı.”