Abdi İbrahim ve İsbike Sürdürülebilirlik İçin El Ele Verdi

Abdi İbrahim ve İsbike, Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İsbike Bisiklet Okulu’nda ücretsiz gerçekleşen eğitimlerle Haziran ayından bu yana yaklaşık 3 bin kişinin bisiklet eğitimi almasını sağladı.

Projeye dair yapılan açıklamanın detayları şöyle:

“Türk ilaç sektörünün 20 yıldır kesintisiz lideri Abdi İbrahim olarak sürdürülebilirlik konusu bizim için büyük önem taşıyor. Kurum olarak insanlara daha iyi ve daha sağlıklı bir hayat sunma misyonu doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede şirketimiz için büyük önem arz eden, ‘HEAL2030’ adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında faaliyetlerimizi Çevresel, Sosyal ve Yönetişimsel bakış açısıyla hayata geçiriyoruz, ana hedefimiz 2030’da karbon nötr bir şirket olmak. Ana sponsoru olduğumuz İsbike Akıllı Bisiklet Projesi ve Bisiklet Okulu da bu stratejimizin ‘çevre’ ve ‘sosyal’ boyutlarıyla birebir uyum sağlıyor.

İBB-İSPARK’ın sağlıklı yaşamı ve çevre dostu ulaşım aracı bisiklet kullanımını desteklemek amacıyla hayata geçirmiş olduğu İsbike Akıllı Bisiklet Projesi’ni 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde tüm İstanbulluların hizmetine açtık. Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İsbike Bisiklet Okulu’nda ücretsiz gerçekleşen eğitimlerle, haziran ayından bu yana yaklaşık 3 bin kişinin bisiklet eğitimi almasına vesile olduk.

Başvuru oranlarında 40 yaş üstü yetişkinler öne çıktı ve kadınlardan daha çok talep geldi. Eğitmenlerin verdiği 4 saatlik eğitim sonrasında bir ay içinde 40 yaş ve üstü 656 kişi, 7-12 yaş arası 734 kişi, 13-18 arası 320 kişi, 19- 30 yaş arası 713 kişi, 60 ve üstü yaş aralığında olan 164 kişi bisiklet kullanmayı öğrendi.  Projede geçen yıl 6 bin 702 kişi katılım göstermişti. Bu sene hedefimiz 10 bin kişiye bisiklet eğitimi vermek. Biz, Abdi İbrahim olarak “Hayatı İyileştiriyoruz” misyonu doğrultusunda yola çıktık. Gerçekleştireceğimiz her projede dünyanın kaynaklarını daha az kullanarak toplumumuz için daha fazla değer yaratmayı amaçlıyoruz.

Bisikletin çevresel önemine basitçe örnek vermemiz gerekirse; İstanbul’da her gün tek yönde 12 km’den fazla yol kat edenler toplumun yüzde 50’sini oluşturuyor. Eğer bir kişi 12 km’lik yolculuğunda metro ve bisiklet ulaşımını tercih ederse yaklaşık %85‘e varan azaltım sağlamış oluyor. Bu anlamda ana sponsoru olduğumuz, en çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hem de kadınların (kadın nüfusunun %80’i bisiklete binmeyi bilmiyor-birçok kültürel sebebi var) bisiklet kullanımını teşvik etmek hedeflerimize ışık tutuyor.

Dolayısıyla, işin bu yönü, toplumsal yatırım programlarımızdan “wellbeing ve spor” başlığıyla uyumlu olduğu kadar şirketimizin en önemli duyarlılık alanlarının başında gelen toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık yaklaşımımızla da birebir uyum sağlıyor. Deyim yerindeyse bir taşla iki kuş vurmamızı sağlıyor.”

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?