2025’te Mobil Çalışanları Destekleyen Teknolojiler

Mobil teknolojideki ve yeni nesil uygulamalardaki gelişmeler, nerede olurlarsa olsunlar sahadaki mobil çalışanları güçlendirmeye devam ediyor. Özellikle yapay zeka kaynaklı üretkenlik, bu senenin trendlerine izini bırakıyor.

Mobil çalışanlar, yerleşik hayatın her zaman kritik bir parçası olmuştur. Her türlü acil durumda, uzak operasyonlarda ve kamu hizmetlerinde fark yaratan mobil çalışanlar, insanlık tarihi boyunca toplumlara kattığı değer ile önemli bir mekanizmayı yaşatıyor. Günümüzde ise gelişmiş ve hala gelişen teknolojiler, bu görevlerin daha iyi, daha hızlı, daha rahat ve daha basit bir şekilde tamamlanmasına olanak tanıyor.

Bulut teknolojileri yaygınlaşmaya devam ediyor

Bugünün kurumlarının birçoğu, mevcutta bulut teknolojilerinden yararlanıyor veya yararlanmaya başlıyor. Bulut teknolojileri, mobil çalışanların bilgi ve belgelere her zaman erişim sağlamasını ve kendi bilgi ve verilerini gerçek zamanlı olarak paylaşmasını mümkün kılıyor. Bulut teknolojisini benimseyen kurumlar, daha fazla esneklik, ölçeklendirilebilirlik, fonksiyon ve üretkenlikten yararlanırken bakım süresi ve maliyetlerini azaltabiliyor.

ABD merkezli IDC’ye göre, dünya çapında bulut hizmetlerine yapılan genel harcamaların 2024 ile 2028 yılları arasında iki katına çıkacağı ve pazarın beş yıllık bileşik yıllık büyüme oranının (CAGR) yüzde 19,4 olacağı tahmin edilmektedir.

Uç bilişim, gerçek zamanlı öngörülerle sahayı dönüştürüyor

Bulut teknolojilerinin bir alt kümesi olan uç bilişim, uzak noktalardaki kullanıcıların internet bağlantısından bağımsız olarak veri toplama ve analizi yaparak karar alma mekanizmalarını güçlendirmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda veri aktarım ve BT ücretleri de azalıyor.

Uzak bölgelerdeki verilerin merkezi olmayan bir şekilde işlenmesine duyulan ihtiyaç giderek artıyor. IDC’ye göre, gerçek zamanlı analitik, otomasyon ve gelişmiş müşteri deneyimlerinin etkisiyle 2028 yılında dünya çapında uç bilişim harcamalarının 378 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yapay zeka (AI) ve nesnelerin interneti (IoT), uç noktalarda bile bulut otomasyonunu, karar alma yeteneğini, üretkenliği ve ölçeklendirebilirliği artırıyor. Verilerin bizzat sahada işlenmesi, girdi ile çıktı arasındaki süreyi en aza indirerek gerçek zamanlı ve dinamik öngörülerin çıkarılmasını sağlıyor. AI ve IoT teknolojilerinin birbirine entegre olması daha karmaşık veri analizine yol verirken, bu işlem sonucu artan verim ve performans ise şirketlere kâr olarak dönüyor.

Günümüzde, üretim ve lojistik gibi sektörler operasyonel verimliliği artırmak ve daha akıllı ürün ve hizmetler sunmak için uçta IoT ve yapay zeka çözümlerini kullanıyor. Kamu hizmetleri mühendisleri, su, gaz ve elektrik gibi kritik altyapıların daha verimli yönetimi için öngörücü bakımın yanı sıra ekipman ve süreçlerin gerçek zamanlı izlenmesi ve yönetilmesinden yararlanıyor.

Sahayı güçlendiren yapay zeka çözümlerine dair talep artıyor

Uç noktadaki verileri işleyebilen ve verimliliği artırabilen mobil cihazların yaygınlaşması, yüksek işlem gücüne ve yapay zeka özellikli yonga setlerine sahip dayanıklı çözümlere olan talebi artırdı. Saha hizmeti çalışanlarının, diğer uygulamaların performansından ödün vermeden yapay zeka kullanarak veri toplayabilmesi, depolayabilmesi ve analiz edebilmesini sağlayan bu teknolojiler, sahada gönül rahatlığı ve üstün performans için çok kritik bir alan.

5G, uç bilişimin gücüne güç katıyor

5G ağlarındaki gelişmelerle birlikte, uç bilişim daha da güçlü hale geliyor ve ultra düşük gecikme süresi ve yüksek işlem hızı gerektiren yeni uygulamaların daha iyi çalışmasına, veri işlemesine ve iletişim sağlamasına olanak tanıyor.

Çözüm ortaklıkları ve işbirlikleri artıyor

Böylesine hızlı gelişen bir teknoloji dünyası içerisinde, tek bir kurumun her teknolojiye aynı anda yatırım yapmasının önünde birçok zorluk bulunuyor. Yenilikçi teknolojilerden en çok yararlanan ve bu çözümlere en kısa zamanda ihtiyaç duyan sektörler, işbirlikleri aracılığıyla daha düşük maliyet ile alanında uzman ve olabildiğince güncel ortaklarla çalışmayı tercih ediyor.

Tam hizmet verebilen bir mobilite iş ortağıyla çalışmak; deneme yanılma süreci olmadan bulut, uç bilişim, yapay zeka, IoT, 5G ve daha fazlasının gücünü ortaya çıkararak hem çalışanların hem kuruluşların gönül rahatlığıyla kendi uzmanlıklarına odaklanarak en iyi hizmeti sağlamasını mümkün kılıyor.

Panasonic, yapay zeka, IoT ve 5G için etkinleştirilmiş arızaya dayanıklı dayanıklı dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerden, işletmelere mobil iş gücü için yeni nesil mobil gereksinimler konusunda tavsiyelerde bulunan son derece uzman ekiplere kadar uçtan uca çözümler sunuyor.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?