Sabit Diskinizi Nasıl Alırdınız? 26 ya da 32 TB

Western Digital, 32 TB’a kadar yeni 11 diskli UltraSMR HDD’ler ve 26 TB’a kadar CMR HDD’ler ile sektöre öncülük ediyor ve hiper ölçekli işletmeler, bulut ve kurumsal veri merkezi müşterileri için üstün toplam satın alma maliyeti sunuyor.

Sadece depolama ihtiyacını karşılamasının da ötesinde, HDD’ler, altyapılarını optimize etmek, toplam satın alma maliyetlerini (TCO) düşürmek ve veri stratejilerini geleceğe taşımak isteyen işletmeler için kilit öneme sahip. Veri odaklı dünyamızın ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak yenilikleri hayata geçiren Western Digital, hiper ölçekleyiciler, CSP’ler ve işletmeler için zamanla test edilmiş, güvenilir enerji destekli PMR (ePMR) kayıt teknolojisinden yararlanan 32 TB’a1 kadar kapasitelerde dünyanın en yüksek kapasiteli UltraSMR HDD’sinin tedariğinin başladığını duyurdu. Günümüzün veri yoğun iş yükleri için hazır bir HDD isteyenler için şirket ayrıca, kurumsal ve kanal müşterileri için 26 TB’a kadar dünyanın en yüksek kapasiteli ePMR CMR HDD’sini de satışına başladı. Ticari olarak sunulan dünyanın ilk 11 diskli tasarımıyla ve sahada kendini kanıtlamış teknolojisiyle bu yeni sürücüler, Western Digital’ın kapasite, güvenilirlik ve inovasyonda çıtayı yükselten HDD teknolojisi sunma taahhüdünü pekiştiriyor.

AI Data Cycle – Yapay Zeka Veri Döngüsü, depolama endüstrisi için büyümeyi ivmelendirecek faktör olarak ortaya çıktı. Yapay zeka sistemleri daha karmaşık hale geldikçe, verimli bir şekilde depolanması gereken büyük miktarda veriyi işler ve üretir. HDD’ler bu ekosistemde, hem verilerin toplandığı, alındığı ve depolandığı giriş tarafını hem de yapay zeka içeriğinin oluşturulduğu ve korunduğu çıkış tarafını yöneterek çok önemli bir rol oynuyor. Sahip olduğu bu ikili rol, HDD’leri, AI Data Cycle’da temel unsur olarak konumlandırıyor ve verilerin ihtiyaç duyulduğunda erişilebilir olmasını ve en düşük toplam kullanım maliyeti ile depolanmasını sağlıyor.

Western Digital’ın en yeni 26 TB CMR ve 32 TB UltraSMR sürücüleri, veri merkezlerinin depolama verimliliklerini en üst düzeye çıkarmak için birçok teknolojik yenilikten yararlanıyor. ePMR, OptiNAND, ArmorCache ve üç aşamalı aktüatöre (TSA) ek olarak sürücüler, pek çok farklı tasarım geliştirmelerini yanı sıra ticari olarak temin edilebilen dünyanın ilk 11 diskli platformuna sahip. Daha fazla detay için blog yazımıza göz atabilirsiniz: 11’e Yenilik: Western Digital HDD’nin Boyutunu Değil Kapasitesini Artırıyor.

32 TB Ultrastar DC HC690 SMR HDD – Western Digital, toplam satın alma maliyetini düşürürken üstün depolama kapasitesi sunmak için inovasyonu teşvik ederek SMR’nin benimsenmesinde sektöre liderlik etmeye devam ediyor. Halihazırda kullanıcılara sunulan Western Digital’ın 32 TB’a kadar kapasiteye sahip Ultrastar DC HC690 UltraSMR HDD’leri, müşterilerin geniş ölçekte uygun maliyetli derin içerik depolama hedeflerini destekliyor. Bu yeni HDD’ler 257 MiB/s’ye kadar sıralı performansa sahip ve beklemedeyken 5,5W değerinde güç tüketiyor. Bu da onları sıcak ve soğuk veri katmanları için ideal hale getiriyor.

26 TB Ultrastar DC HC590 CMR HDD – Piyasaya sürülen Western Digital’ın en yeni CMR sürücüleri, güvenilir, sahada kanıtlanmış bir teknoloji temeli ile sürekli kapasite artışı için ideal ve anında devreye alınabilen bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni nesil sürücüler, üstün güvenilirlik ve dayanıklılığı korurken, rakipsiz CMR kapasitesi, sorunsuz kalifikasyon, kolay entegrasyon ve hızlı bir şekilde benimsenme yeteneği sunuyor. Ultrastar DC HC590 26TB CMR HDD, 288 MiB/sn’ye kadar sürekli aktarım hızına sahip ve beklemedeyken yalnızca 5,6 W değerinde güç tüketiyor.

Ultrastar Data60, Data102 Hibrit Depolama Platformları – Yeni Ultrastar HDD’ler, modern veri merkezleri, özel bulutlar ve büyük veri analitiği için ideal olan yüksek yoğunluklu, ölçeklenebilir depolama çözümleri olan şirketin Ultrastar Data60 ve Data102 JBOD hibrit depolama platformlarına entegre ediliyor. Bu platformlar 60 veya 102 HDD’ye kadar esnek konfigürasyonlar sağlıyor ve 3,26 PB’a kadar ham kapasite sunabiliyor. IsoVibe™ ve ArcticFlow gibi temel teknolojiler titreşimin azaltılmasını ve soğutmanın optimize edilmesini sağlayarak daha iyi performans ve güvenilirlik sunuyor. Bu özelliğin yıl sonu itibariyle kullanıma sunulması planlanıyor.

26 TB WD Gold SATA HDDs – Sistem entegratörleri ve bayiler için özel olarak tasarlanan yeni 26 TB WD Gold HDD’ler artık kanal yooluyla erişilebilir durumda. Ultrastar HDD teknoloji platformundaki yeniliklerden yararlanan WD Gold 26 TB HDD, en zorlu kurumsal ve ticari sistemlerdeki ağır, sürekli okuma-yazma iş yüklerinin üstesinden gelmek için en son yeniliklerimizi içeren bir depolama çözümü sunuyor. WD Gold sürücüler, 2,5 milyon saate kadar MTBF42 (öngörülen) değerini destekleyen beş yıllık sınırlı garanti ile görev açısından kritik verileri ve yaratıcı çıktıları küçük ve orta ölçekli işletmeler ve tasarım profesyonelleri için en üst düzeyde depolama performansı, güvenilirlik, dayanıklılık ve esnek kapasite sağlar.

Etiketler:

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?