HPE’den Hibrit Dünya için Yeni Nesil Sunucu Çözümleri

Yeni HPE ProLiant Gen11 sunucuları sezgisel bulut operasyonu deneyimi, tasarımdan itibaren güvenlik ve iş yükleri için optimize edilmiş performansı bir araya getiriyor. HPE GreenLake for Compute Ops Management, sezgisel, otomatikleştirilmiş bulut operasyonu deneyimiyle yönetimi basitleştiriyor.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) hibrit ortamları ve dijital dönüşümü desteklemek üzere tasarlanmış bulut operasyonu deneyimi sunan yeni nesil sunucu ailesini duyurdu. Yeni HPE ProLiant Gen11 sunucular, kuruluşlara yapay zekâ, analitik, bulut yerlisi uygulamalar, yoğun grafik uygulamaları, makine öğrenimi, Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) ve sanallaştırma dahil olmak üzere modern iş yükleri için tasarlanmış sezgisel, güvenilir ve optimize edilmiş bilgi işlem kaynakları sunuyor.

HPE Compute Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Neil MacDonald şunları söylüyor:
“Herhangi bir hibrit stratejinin temelini bilgi işlem oluşturur. HPE Compute, işletmeleri verilerin açığa çıktığı, yeni bulut deneyimlerinin sunulduğu ve güvenliğin ayrılmaz bir parçasını oluşturduğu uç noktalarla yakınlaştırıyor. Yeni HPE ProLiant Gen11 sunucular sezgisel bulut operasyonu deneyimi, tasarımdan itibaren güvenlik ve iş yükleri için optimize edilmiş performans sunmak üzere hibrit dünya için tasarlandı.”

Sezgisel bulut operasyonu deneyimi

HPE ProLiant sunucularında HPE GreenLake for Compute Ops Management aboneliği, bulut yerlisi bir yönetim konsolu sağlıyor. Bu, bilgi işlem ortamı nerede olursa olsun sunucuların erişimini, izlenmesini ve yönetimini güvenli bir şekilde otomatikleştirerek operasyonel verimliliği artırıyor.

Konsol, müşterilerin bilgi işlem süreçlerini küresel görünürlük ve içgörüyle kontrol etmelerini sağlamak için basit, birleştirilmiş ve otomasyona dayalı yetenekler sunuyor. Müşteriler böylece karmaşık BT altyapılarını yönetmekten ziyade temel iş operasyonlarına odaklanarak binlerce dağıtık cihazı kolayca ortamına dahil edebiliyor ve sunucu firmware güncellemelerini daha hızlı uygulayabiliyor.

HPE GreenLake for Compute Ops Management, enerji kullanımını izlemek için bireysel sunuculardan kapsamlı bilgi işlem ortamlarına kadar emisyon da dahil tüm ölçümlerin görüntülenebildiği karbon ayak izi raporlaması da içeriyor.

Tasarımdan itibaren güvenlik

HPE, sektöre özel bir güvenlik yaklaşımı olan HPE Silicon Root of Trust ile milyonlarca satırlık firmware kodunu kötü amaçlı saldırıların neden olabileceği müdahalelerden ve fidye yazılımlarından, sunucuya özel dijital parmak iziyle koruyarak, silikon seviyesinden başlayan uçtan buluta güvenli altyapılar sunmaya ve yönetmeye devam ediyor. Günümüzde HPE Silicon Root of Trust, dünya genelindeki milyonlarca HPE sunucusunun güvenliğini sağlıyor.

Yeni nesil HPE ProLiant sunucuları, verileri ve sistemleri korumak için aşağıdaki yeni özellikleri sunuyor:

HPE Integrated Lights-Out (iLO)’nun (iLO) yeni sürümü iLO6 ile aygıt bileşenlerinde doğrulama ve kimlik kontrolü garantiye alınıyor. Uzaktan sunucu yönetimi yazılımı olan ILO, müşterilerin HPE sunucularını sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılandırmasını, izlemesini ve güncellemesini sağlıyor. Yazılımın son sürümü, açık standartlara dayalı bir yaklaşımla cihazların kimliğini doğrulamak ve güvenli bir şekilde izlemek için, sunuculardaki önemli bir güvenlik özelliği olan Güvenlik Protokolü ve Veri Modeli’ni (Security Protocol and Data Model – SPDM) kullanan yeni kimlik doğrulama özelliğine sahip.
Varsayılan platform sertifikalarının ve Güvenli Cihaz Kimliğinin (iDevID) dahil edilmesiyle benzersiz sunucu kimliğinde değişiklik yapılması önleniyor.
Güvenilir Platform Modülü (Trusted Platform Module – TPM) aracılığıyla güvenli önyükleme sağlanarak ve sistemin durumu izlenerek ek bir kimlik doğrulama katmanı elde edilebiliyor.
HPE Güvenilir Tedarik Zinciri sayesinde en yüksek güvenlik düzeyi sağlanabiliyor. HPE Güvenilir Tedarik Zinciri, üretim sürecinden itibaren sağlamlaştırılmış veri korumasına sahip sertifikalı sunucularla uçtan uca güvenliği güçlendiriyor. Yakın zaman önce HPE, ABD merkezli fabrikalarda sertifikalı sunucuların üretimini ve dünya genelinde sevkiyat seçeneklerini genişletti. 1

Her türlü iş yükü için optimum performans

Kurumlar yapay zekâ, makine öğrenimi ve iş odaklı projeler dahil olmak üzere daha zorlu iş yüklerine ihtiyaç duydukça, bu durum optimum bilgi işlem ve hızlandırılmış işlem performansını gerektiriyor. Yeni nesil HPE ProLiant sunucular, kuruluşun yoğun veri içeren iş yüklerinde bile yüksek performans sağlaması için optimize edildi. Sistem 4. Nesil AMD EPYC™ işlemciler, 4. Nesil Intel® Xeon® Ölçeklenebilir işlemciler, Ampere® Altra ® ve Ampere® Altra® Max Bulut Yerlisi İşlemciler dahil olmak üzere farklı mimarileri destekliyor.

Önceki nesle kıyasla yeni HPE ProLiant Gen11 sunucular, yapay zekâ ve grafik yoğun iş yükleri gibi en zorlu uygulamalarda yüksek performans sunabilmek için iki kat daha fazla I/O bant genişliğini, gelişmiş iş yükü konsolidasyonu için CPU başına yüzde 50 daha fazla çekirdeği ve sunucu başına yüzde 33 daha fazla yüksek performanslı GPU yoğunluğunu destekliyor.

Bulut yerel iş yüklerini benimseyen hizmet sağlayıcılar ve kuruluşlar, inovasyonu desteklemek amacıyla çevik ve genişletilebilir yetenekler sunmaya adanmış ve bulut yerel bilgi işlem yeteneklerine ihtiyaç duyuyor. Haziran 2022’de HPE, yeni HPE ProLiant RL300 Gen11 sunucusunda Ampere® Altra® ve Ampere Altra® Max bulut yerlisi işlemcileri kullanarak, bulut yerlisi silikonla optimize edilmiş bilgi işlem yetenekleri sunan ilk katman sunucu üreticisi olduğunu duyurmuştu.

HPE GreenLake’in kullandıkça öde tüketim modeliyle sunuluyor

Bir nesilden diğerine geçiş yapmak isteyen kuruluşlar, geleneksel altyapı satın alma yoluyla veya HPE GreenLake’in sunduğu kullandıkça öde modeliyle HPE’nin yeni nesil bilgi işlem yaklaşımını benimseyebiliyor. HPE GreenLake, müşterilerin veri modernizasyonunu hızlandırmasına olanak tanıyan ve şirket içinde, uçta, sunucu barındırma tesisinde ve genel bulutta çalışabilen 70’in üzerinde bulut hizmetine sahip hizmet odaklı bir platform olarak öne çıkıyor.

Ayrıca müşteriler HPE Finansal Hizmetler (HPEFS) aracılığıyla yeni veya yükseltilmiş teknolojileri satın almak üzere mevcut teknoloji varlıklarını nakde dönüştürebiliyor.

Müşteri deneyimi yeni hizmetlerle genişliyor

HPE ProLiant Gen11 sunucularını benimseyen müşteriler, 15 binin üzerinde uzmandan oluşan ödüllü HPE Pointnext Servisleri ekibi aracılığıyla, yeni nesil HPE ProLiant sunucuları yaygınlaştırmak ve yeni deneyimler oluşturmak, verilerinden gerçek zamanlı içgörüler elde etmek için kapsamlı küresel uzmanlıktan yararlanabiliyor. BT’yi modernize ederek değer üretmenin önünü açabiliyor.

HPE bugün, aşağıdakiler dahil olmak üzere HPE ProLiant Gen11 sunucularına dair müşteri deneyimi odaklı yeniliklerini açıkladı:

HPE Pointnext Complete Care Secure Locations, erişimin, bağlantının, elektronik ve sözlü iletişimin belirli güvenlik önlemlerine tabi olduğu konumlara destek sağlamak üzere özel olarak atanmış uzmanlar sunuyor.
HPE Expert on Demand, müşterilerin HPE’nin yeni nesil bilgi işlem teklifleriyle ilgili özel uzmanlığa sahip hizmet yetkililerine erişimini sağlıyor.
Çevrimiçi hizmetler ve destek platformu sağlayan HPE Destek Merkezi, daha fazla iş birliği, çağrı yönetimi, gelişmiş sanal sorun giderme aracı ve yeni bir dijital içgörü panosu içerecek şekilde geliştirildi.
HPE’nin üç yıldan beş yıla kadar sunulan yeni nesil bilgi işlem desteği yedi yıla kadar uzatıldı.
Bulunabilirlik

4. Nesil AMD EPYC işlemcilere sahip HPE ProLiant Gen11 sunucular, 10 Kasım’dan itibaren dünya genelinde sipariş edilebilecek ve HPE GreenLake bulut platformu üzerinden sunulacak. Ampere işlemcileri kullanan HPE ProLiant RL300 Gen11 sunucusu dünya genelinde sipariş edilebiliyor. Tüm HPE ProLiant sunucuları, HPE ve HPE’nin kanal ortakları aracılığıyla satın alınabiliyor.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?