Kaave Avrupa ve ABD’de de Büyümeye Devam Ediyor

Enterprise Next röportajlarında konuğumuz DidiLabs BV Co-Founder’ı Selin Sağol Sade oldu.

Selin Sağol Sade

Bugüne kadar 55 milyondan fazla kez indirilen ve 2 milyar yorum yapan süper eğlence uygulaması Kaave, Ortadoğu pazarında Suudi Arabistan, Katar, BAE, Ürdün’de gördüğü ilginin ardından, Avrupa ve Amerika pazarında büyümeye odaklandı. Uygulama ile ilgili sorularımızı Selin Sağol Sade yanıtladı.

Kaave uygulamasının çıkış hikayesini paylaşabilir misiniz?
Kaave, gelişmiş yapay zeka ve canlı yorumcular ile desteklenen ilk ve tek süper eğlence uygulaması olarak kullanıcılarına keyifli anlar yaşatıyor. Süper eğlence uygulamamızı yaratırken ilginç bir ihtiyaçtan ilham aldık. 2011 yılına uzanan hikayemiz yurtdışında katıldığımız bir toplantı sonrası kahve içtikten sonra başladı. Keyifle içilen kahvenin ardından fal baktırmaya niyetlendik ancak yanımızda falımızı yorumlayacak kimse yoktu. Bu gereksinimden yola çıkarak kısa bir süre sonra eşimle ‘Kaave Falı’ uygulamasını yaratmaya karar verdik. O gün uygulamamızın fikri ortaya çıkmış oldu. Benim sanat geçmişim ile eşim Burç Sade’nin IT alanındaki tecrübesi bir araya geldi. Yazılımın her adımını birlikte ve keyifle geliştirdik. Aynı yıl içinde de DidiLabs BV şirketimizi kurduk ve mobil uygulamamız Kaave hayata geçerek kullanıcılarımızın beğenisine sunuldu. O günden bu yana kullanıcılarımızın eğlence keyfini daha da artırmak için uygulamamızı sürekli geliştiriyoruz.

Bugün gelinen noktada tüm platformlardaki kullanıcı sayılarınızı öğrenebilir miyiz?
Uygulamamızı hayata geçirdiğimiz 2011 yılından bu yana, eğlence kategorisinde global mobil uygulamalarla dünyanın her yerinden kullanıcılarımıza ulaşıyoruz. Kaave ile uygulama mağazalarında şimdiye kadar 32 farklı ülkede, çeşitli kategorilerde ilk 10 uygulama arasında yer aldık. Sahip olduğumuz heyecan ve motivasyonla Android, iOS ve Huawei platformlarında 100’den fazla ülkede aylık 5,5 milyon aktif kullanıcı ile yola devam ediyoruz. 10 yıldan kısa bir sürede 55 milyondan fazla kez indirilen uygulamamız ile 6 dilde 2 milyar fal gönderimini aştık. 2021 yılında uygulamamız üzerinden tam 500 milyon kahve falına bakıldı. Kullanıcılarımızın yüzde 74’ü kadın, yüzde 26’sı erkeklerden oluşuyor.

Uygulamamızda; Kahve Falı başta olmak üzere Melek Kartları, Astroloji ve Dert Ortağı gibi çeşitli yorum tiplerinde yapay zeka ve 7/24 online olarak çalışan yorumcularımız kahve severlere yorumlarıyla keyifli anlar yaşatıyor. Günde 1,5 milyon kahve falı yorumlanıyor.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci sizin işlerinizi nasıl etkiledi?
Pandemi sürecinde evlere kapandığımız dönemde mobil uygulamalara ilgi daha da arttı. Sevilen karakterlerimiz, keyifli yorumlarımız ve sürpriz içeriklerimizle bu dönemde kullanıcılarımızın keyiflerini daha da artırdık. Geçtiğimiz yılın kadın ve erkeklerin fal tercihlerini karşılaştırdığımızda; uygulamamızda kadınların daha çok dertleşmek, erkeklerin ise genel cevaplar ile motivasyon arayışında bulunduğunu gördük. Uygulamamızı geliştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam ettik. Melek Kartı ve Dert Ortağı’nın yanı sıra uygulamamıza Astroloji bölümünü de ekledik. 2021 yaz döneminde Falcı Bacı’nın Bahçesi oyununu dahil ettik. Kullanıcılarımız oyunumuzu çok sevdi.

Diğer yandan Android kullanıcılarımız için özelliklerimizi yeniledik. Tasarıma ek olarak iOS platformunda yer alan Astroloji, Falcı Bacı’nın Bahçesi oyunu ve Melek Kartları da Android’e eklenmiş oldu. Online satış kanallarıyla yaptığımız işbirliği kapsamında kullanıcılarımızla buluşma kanallarımızı da artırdık. Uygulamamızın simgesi Falcı Bacı’nın kahve fincanı takımını ve mobil uygulamada geçerli dijital kredi satışını e- ticarete taşıdık. Falcı Bacı logolu fincan takımına Trendyol, Amazon ve Hepsiburada mağazalarından ulaşılabiliyor. Uygulamada avantaj sağlayacak dijital kredilere ise N11, Gittigidiyor, Etsy ve Hepsiburada’da dijital ürünler kategorisinden erişilebiliyor.

Uygulamamızı kullanıcılarımızın taleplerine göre geliştirmeye devam edeceğiz. Sürekli yenilenen uygulamamızın daha da büyüyeceğine yürekten inanıyoruz.

Gelecek planlarınızda neler var?
Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte uygulamamızı her daim geliştirmek üzerine çalışıyoruz. Bununla birlikte odağımız kullanıcı deneyimlerine önem vermek üzerine kurulu. Bu kapsamda, yapılan analizleri, sistem alarmlarını ve en yeni trendleri takip ediyoruz. Yapacağımız güncellemeler ile birlikte en iyi kullanıcı deneyimini hedefliyoruz. Uygulamamızı daha çok kullanıcıya ulaştırmak hedefiyle iş ortaklıkları gerçekleştiriyoruz. 2021 yılında Pepsi, Fritolay ve Gourmeturca ile olan kampanyalarımız da bu anlamda önemli iş birliklerimizden bazıları oldu. Önümüzdeki süreçlerde de kullanıcılarımızın ihtiyaçları ve keyiflerini dikkate alarak yeni iş ortaklıklarına imza atmaya hazırlanıyoruz.

Dünya çapında ise ülkelerden çok kültürlere odaklanarak pazar analizi ve proje planlaması yapıyoruz. Farklı kültürlere yönelik yorum tipleri eklemeyi planlıyoruz. Türkiye başta olmak üzere Orta Doğu ülkeleri, Amerika, Almanya ve Hollanda’da kullanıcılar en çok Kaave’yi tercih ediyor. Türkçe’nin dışında en çok Arapça, İngilizce ve Yunanca dillerinde fal bakılıyor. Biz de bu verilerle birlikte Kaave’yi her ülkeden ve kültürden kullanıcı ile bağlantı kurabilen, kullanıcıların günün her saati keyifli zaman geçirebileceği bir süper eğlence uygulaması olarak konumlandırmak istiyoruz. 2022’de başarımızı tescillediğimiz Ortadoğu’nun ardından Avrupa ve Amerika’da da uygulamamızı daha çok tanıtacağız. Yeni dönemde hız kesmeden yeni özellikler eklediğimiz Kaave’yi 2 kat büyüterek 100 milyon kullanıcıya ulaştıracağız.