Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven’e göre, verimliliğin birinci koşulu dijitalleşmeden geçiyor ve işletmelerin farkında olmadığı en önemli detay ise “Dijital Tükenmişlik”. Bu bir çeşit verimlilik paraziti ve işletmelere büyük zarar veriyor.
İşini dijital dünyaya uyumlayanların kalıcı bir gelecek için kendilerini sigortalamış olduklarının altını çizen Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven, “Uymayanları zor ve sonu belli günler bekliyor. Günümüzdeki işletmelerin birçoğu sadece modaya uymak için dijital dönüşüm araçlarını hiçbir strateji olmadan alıp kullanıyor. İşletmelerin farkında olmadığı bir detay var; iş gücünüzü rahatsız eden bir şey “Dijital Tükenmişlik”. Bir çeşit verimlilik paraziti. Dijital Tükenmişlik, aynı anda çok sayıda dijital araç, yazılım ve uygulama kullanması gereken insanlar arasında meydana gelen zihinsel tükenme ve ayrılma durumu. İşletmelerin hiçbir bütünsellik ve strateji olmadan sadece verimlilik, üretkenlik ve performans adına şirkete alınan ve şirketi yazılım çöplüğüne çeviren onlarca kurumsal yazılımda ve yazılımlar arasında işletmelerin ve çalışanların yaşadığı süreçler işletmelere zarar veriyor” dedi.
Çok çeşitli ekranların ve teknolojilerin çalışanları yorduğunu hatta tükettiğini de sözlerine ekleyen Ataseven, “Özellikle veri alışverişinde çalışanlar için dijital dünya tam bir kabusa dönüşmeye başlıyor. “Dijital Tükenmişlik” sadece bununla da sınırlı değil. Dijital Tükenmişliğin tek çaresi ise bütünleşik yazılım ya da platformlar kullanmaktan geçiyor. Bu yazılımların, platformların süreç bazlı olması ve bu süreçlerin istendiği gibi modifiye edilmesi imkanının otomatik gelmesi hemen hemen her işletmenin yakalandığı Dijital Tükenmişlik sendromunun en önemli tedavisini oluşturuyor. Yazılım envanterinize daha gelişmiş dijital araçlar ekledikçe, çalışanlarınız yeni öngörülerin kilidini açma kabiliyetini, iş modelinizi geliştirme, müşterilerinizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılama ve daha birçok şeyin potansiyelini geliştirecekler. Burada yeni yetenekler kazanacaklar” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Workcube’de veri bir yerden giriyor ve işlenerek işletmenin içerisinde akıyor. Örneğin teklif siparişe, sipariş irsaliyeye, irsaliye faturaya dönüşür. Ya da pazarlamada tanıtım yapılan bir müşteri sadece alıcı kutucuğu işaretlenerek anında muhasebe departmanı için bir cari kayda dönüşür. Bu sayede Workcube ile veri tekrarı yok olur, verimlilik ve hız sağlanır. Workcube sadece ERP veya CRM fonksiyonları sunan bir çözüm değil, içerisinde ekiplerin birbirleri ile sürekli temas halinde olmalarını, ortak data üzerinde çalışarak işbirliği yapmalarını sağlayan onlarca araç ve fonksiyon bulunmakta.