2020 yılında eğitimin tümü dijital ortama taşındı, uzaktan eğitim kullanım sayısında 100 kata varan artış yaşandı.
Uzaktan eğitim alanında 20 yılı aşkın süredir çalışan ve kendi alanında ilk yerli ürünleri geliştiren Advancity CEO’su Cem Atacık, 2020 yılında uzaktan eğitimin olanak ve avantajlarının keşfedildiğini, çok geniş bir kullanıcı kitlesinin bu eğitim yöntemini kullanmaya başladığını belirterek, 2021 yılına ilişkin öngörülerini açıkladı.
Advancity’nin 80’e yakın üniversitede hizmet sunduğunu ve pazardaki liderliğini sürdürdüğünü vurgulayan Atacık şunları söyledi: “Üniversitelerin yanı sıra ilköğretim okulları, ana okulları ve özel eğitim kurumlarına sunduğumuz hizmetleri de 2020 yılında çeşitlendirip güçlendirdik. Eğitim kurumları dışında yer alan müşterilerimize de hizmet vermeye, iş ve eğitim süreçlerine katkı sağlamaya devam ettik.”
Atacık, Advancity hizmetlerimizden yararlanan toplam kullanıcı sayısının 2.5 milyon kişiyi aştığını, ve daha yüksek kalitede hizmet vermek amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirterek şöyle devam etti:
Salgında çok çalıştık
“2020 yılında Mart ayından itibaren kovid-19 salgını nedeniyle eğitim dijital ortama taşındı, milyonlarca kişi uzaktan eğitimle tanıştı veya daha aktif olarak kullanmaya başladı. Böyle bir ortamda bir yandan artan talebe yanıt vermeye çalışırken, bir yandan da sistemimize yeni özellikler kattık.
Altyapımızı sürekli gelişen teknolojilerle uyumlu hale getirmek amacıyla gelen talepleri dikkate alarak, yeni ürün ve fikirler geliştirdik, yatırımlar yaptık ve yeni iş ortakları ile anlaşmalar imzaladık.
İçeriğin artan önemini dikkate alarak zengin bir içerik havuzu oluşturmaya ve geleceğin dijital kampüslerini oluşturmaya başladık.
Bu noktadan sonra online eğitimin geri dönülmez bir şekilde hayatımıza daha fazla dahil olacağını görüyor ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.”
Kullanım miktarında 100 kata varan artış
Eğitimin tamamen diital ortama aktarıldığı Mart-Aralık 2020 döneminde, 2019 yılının aynı dönemine göre uzaktan eğitime olan talebin büyük bir sıçrama gösterdiğini belirten Atacık, Advancity’nin verilerine göre artış sayıları ve oranları hakkında şu bilgileri verdi:
“Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi ‘ALMS’ sistemine giriş yapan kullanıcı sayısında 2 katı aşan bir artışla 2.5 milyonun üzerine çıktı. Diğer yandan asıl patlama ise kullanım miktarında görüldü, düzenlenen aktivite sayısında 100 katın üzerinde bir artış yaşandı.
ALMS sistemine yüklenen word, excel, powerpoint ve pdf’lerin sayısı 150 kattan fazla, Sanal sınıf sayısında ise 50 katın üzerinde artışlar yaşandı.”
2021 uzaktan eğitim yılı olacak
Uzaktan veya online eğitimin, zamandan ve mekandan tamamen bağımsız olarak alınabilen, canlı, görüntülü, sesli olabilen, içeriklerin tekrar izlenebildiği, sanal sınıf uygulamasında olduğu gibi canlı ve aktif katılımın mümkün olduğu, dosya paylaşımı yapılabilen, ölçümün, takibin kolay ve en iyi şekilde sağlandığı bir eğitim yöntemi olarak sayısız avantaja sahip olduğunu vurgulayan Advancity CEO’su Cem Atacık, 2021 yılında uzaktan eğitimin avantajlarından daha etkin bir şekilde yararlanılacağını söyledi.
Öğrenci, öğretmen, çalışan veya yeni bilgiye ihtiyaç duyan çok geniş bir kitlenin 2020 yılında uzaktan eğitimin avantajları ile tanıştığını belirten Atacık, salgın sonrasında da bu avantajların talep edileceğini vurgulayarak şöyle devam etti:
“Uzaktan eğitim alabilecek koşullara sahip olanlar, eşit şartlar altında uygun maliyetle bilgiye ulaşma, standart eğitimin yanı sıra çağımızda ihtiyaç duyulan birden fazla diplomaya sahip olma gibi olanaklara sahip oluyorlar.
Biz de devam edecek talebe yanıt üretmek amacıyla 2021’de bir yandan yetenekli profesyonellerle kadromuzu büyütürken, bir yandan da nitelikli iş ortakları ile buluşmaya çalışacağız. Önümüzdeki dönemde, geliştirdiğimiz ürün ve çözümleri ihraç etmek için çalışmalar yapacağız. Oyun, gözlem, simülasyon, insansız uçuş ve telekomünikasyon gibi alanlarda yerli şirketlerin sağladığı türden bir başarıyı, biz de uzaktan eğitim alanında yakalamayı amaçlıyoruz.”