Moskova WiFi Ağı Dünyada İlk 3’e Girdi

Moskova’nın WiFi ağı, New York, Londra ve Tokyo gibi mega kentleri ele geçirerek dünyanın ilk 3’üne girdi. Moskova’nın sokaklarında, kütüphanelerinde, parklarında, kültür merkezlerinde ve öğrenci yurtlarında sınırsız internete 18.000’den fazla erişim noktası var.

Bu sonbaharda, Moskova’nın WiFi ağı altıncı yıl dönümünü kutladı. Bu süre boyunca şehir, dünyanın en büyük kablosuz erişim ağlarından biri haline geldi.

Moskova Hükümeti Bakanı ve Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Eduard Lysenko‘ya göre, kentte 18.000’den fazla ücretsiz internet bağlantı noktası kuruldu. Bunların 3 binden fazlası, Bahçe Merkezindeki caddelerde ve Şehir Merkezinin çoğunu kapsayan Üçüncü Ulaşım Merkezindeki diğer yerlerde bulunuyor. 43 şehir parkına 1.200’den fazla WiFi noktası kurulmuştur ve üniversite ve üniversite hostellerinde 10,500’den fazla nokta ve kültürel tesislerde yaklaşık 3.500 nokta bulunuyor. Lysenko, “Moskova’nın Wi-Fi ağını geliştirmeye devam edeceğiz. Şehrin dijital ortamının önemli bir parçası. Bir yıl içinde, erişim noktalarına 60 kütüphanede erişim sağlanacak ve ücretsiz kablosuz interneti olan toplam kütüphane sayısı neredeyse 400’e ulaşacak” dedi.

Aynı zamanda, entegre bir kentsel WiFi alanı oluşturmak için çalışmalar sürdürülüyor. Mevcut tüm erişim noktaları ortak bir dijital platformda birleştirilecek ve böylece Moskova_WiFi_Free ağına yeniden yetkilendirme gerekmeksizin şehir içinde dolaşırken bağlantı da kurulabilecek.