Teknoloji Perakendecisinden Döviz Bürosu Yatırımı

Son dönemlerde dalgalı seyreden döviz kuru en çok teknolojik ürün gruplarının fiyatlarını artırırken, bu duruma karşı alternatif çözüm üretebilen firmalar, fiyat politikasında tüketici dostu bir yaklaşım izlemeye devam ediyor.

Döviz kurunda yaşanan aşırı dalgalanma, vatandaşların satın alma gücünü zorlaştırırken bu durum en çok teknolojik ürün alışverişlerine yansıyor. Teknoloji alışverişlerinde düşüşün gözlendiği şu dönemde piyasayı canlandırmak için adımlarını hızlandıran teknoloji perakendeciğinin öncü firmalarından İstanbul Bilişim CEO’su Ediz Akın, yerli ürün hamlesinden sonra, fiyatları koruma altına almak için Kapalıçarşı’da döviz bürosu satın aldığını açıkladı.

Aynı zamanda Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde teknoloji perakendeciliği yapan Ediz Akın, ürün satışlarında müşteriye daha yakın olabilmek için böyle bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘’Tüketici Dostu Tavrımızı Sürdüreceğiz’’

Uyguladıkları yüzde yüz müşteri memnuniyetiyle son bir yıl içinde yüzde 30 büyüdüklerini ifade eden Ediz Akın, ‘’Teknoloji ürün fiyatlarının böylesine yüksek ve belirsiz bir seyri takip ettiği bu dönemde ilk olarak yerli ürün seferberliğine dahil olduk. Şimdi ise tüketici dostu tavrımızı sürdürebilmek için Kapalıçarşı’da döviz bürosu satın aldık. Döviz kurundaki dalgalanmalara karşı uygun fiyat politikamızı koruyup, kurdaki hareketliliği bu şekilde sübvanse ederek tüketicinin yanında olmaya çalışıyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

‘’Koşulsuz Müşteri Memnuniyetinde Hızla İlerliyoruz’’

Ürün değişimi ve iade gibi süreçleri yalnızca müşteri memnuniyeti ekseninde organize ettiklerini söyleyen Akın, ‘’Satış sonrası hizmetler konusunda da müşteri hassasiyetlerini ön plana alan bir tutum ve anlayışı yerleştirdik. Bunun sonucu olarak müşteri şikayet sayısı daha da azaldı ve online ticaret siteleri arasındaki değerimizi oldukça yükselttik. İstanbul Bilişim bu çok şeffaf, açık ve müşteri memnuniyeti odaklı haliyle batı standartlarında bir e-ticaret sitesi haline geldi.” ifadelerini kullandı.

‘’Türkiye’deki Yatırımlar Sürecek’’

Sadece Türkiye’de değil Almanya’da da yatırımları olduğuna parantez açan Ediz Akın, 120 milyon euro değerinde 4 şirketi idare ettiğine ve Almanya’daki toptan elektronik satışı yapan şirketinin yanı sıra Hong Kong, Dubai gibi bölgelere satış gerçekleştiren bir lüks saat şirketi olduğuna da değindi. Akın, dövizdeki dalgalanmalardan İstanbul Bilişim’in etkilenmemesi için Kapalıçarşı’da aldığı döviz bürosunun yanında Türkiye’deki yatırımlarının sürebileceğini kaydetti.

1 Yorum

  1. nurcan koc 8 Ocak 2020