Hitachi Data Instance Director’da bulunan yeni özellikler, kurumların yapılandırılmamış yedek verilerini tekrardan kullanmasına ve bunlardan gelir elde etmesine yardımcı oluyor.
Hitachi Ltd’nin yüzde yüz iştiraki olan Hitachi Vantara, en yeni özel veri kurtarma platformu olan Hitachi Data Instance Director (HDID) v6.5’i duyurdu. Yeni platform, yönetilen kopya verilerinin uzun süre tutulmasını ve yeniden kullanılmasını sağlayarak, birçok farklı ikincil uygulamaya destek veriyor. HDID, bugüne kadar modern anlık görüntü ve kopyalama teknolojileriyle müşterilerin kritik önem taşıyan veri tabanlarını ve uygulamalarını korumalarına yardımcı olmuştu. Bu en yeni sürüm ise, kurumların yapılandırılmamış yedek verilerini ana üretim ortamına hiçbir etki etmeden, tekrardan kullanmalarına ve bunlardan gelir elde etmelerine yardım ediyor.
HDID, sıkı veri uygunluğu ve servis düzeyi gereksinimlerini karşılayan modern veri koruma ve kurtarma kopyası hizmetleri sunuyor. Bu yeni sürüm ile HDID, Hitachi Content Platform’u (HCP) entegre ederek, uzun vadeli dosya sistemi yedekleri için depolama havuzu olarak kullanıyor. Yedek veriler depolama ve yenileme verilerinin sürekli artmasına yol açsa da asıl değeri, veriler kurtarıldığında anlaşılıyor. HDID v6.5 modern veri koruma teknolojilerini kullanarak kurtarma kopyası hizmeti sağlıyor. Bunun yanı sıra, kopyalanan verilerin yeni bir amaçla kullanılmasını sağlayan esnek kopyalama hizmetleri ve uzun süreli saklama için yönetim kopyası, veri keşfi desteği ve analitik de sunuluyor.
HDID v6.5, dosya sistemi yedeklerini HCP’ye yerel bir dosya veya nesne biçiminde gönderiyor. Yedeklenen veri daha sonra Hitachi Content Intelligence ve Hitachi’nin Pentaho analitik yazılımı tarafından kullanılarak, uyumlulukla ilgili özellikler ve arama becerileri, veri odaklı analizler ve diğer yeni veri yönetimi kullanım senaryoları için değerlendirilebiliyor.
“Geleneksel uygulamalarda, yedeklenen veriler hiçbir faaliyet göstermeden bir felaketin gerçekleşmesini bekler. Bu sırada da çok değerli depolama alanını kaplarlar” diyen Hitachi Vantara Veri Zekası Global Alanı ve Endüstriyel Çözümler Global İş Lideri Peter Sjoberg sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumlar yedeklenen verilerden katma değer elde etme arayışına daha çok girmeye başladı. Bu verileri keşif ve iş analitiği gibi alanlarda değerlendirmek istiyorlar. Hitachi Vantara’da biz bu imkanı Hitachi Data Instance Director, Hitachi Content Platform ve geniş veri zekası portföyümüzün entegrasyonuyla sunuyoruz.”
Bu sürüm; müşterilerin, veri yönetimi profesyonellerinin ve yedekleme yöneticilerinin ihtiyaçlarına karşılık vererek kurumların veri keşfi, yönetim ve uyumluluk, analitik, DevOps gibi birçok ikincil operasyonu desteklemek için yedek verilerden daha çok faydalanabilmesini sağlıyor.
Mevcut dosya sistemi yedekleme çözümlerinin ölçeklenebilirliği, maliyeti, güvenilirliği ve performansı nedeniyle zorluk yaşayan müşteriler, HDID v6.5 ve HCP’yi birlikte kullanarak birçok avantaj elde edebiliyorlar. Bu avantajlar arasında aşağıdakiler de bulunuyor:
- HCP yatırımlarının değerini artırabilir ve yedeklenen verileri saklamak ve yönetmekte kullanılan geleneksek yöntemlerle yaşadıkları maliyet ve yönetim sorunlarını azaltabilirler.
- Daha geniş miktarda veriye erişebilir, denetime tabi olan çok sayıda sistemin denetlenme sürecinin karmaşıklığını ortadan kaldırabilir ve denetimlerin üretim sistemlerine getirdiği performans ve erişilebilirlik etkilerini sona erdirebilirler.
- Yalnızca adım adım değiştirilen dosyaları yakalayarak yedekleme süresini ve gerekli depolama kapasitesini azaltabilirler.
HDID v6.5, müşterilerin geleneksel dosya sistemi veri yedekleme yöntemlerinden uzaklaşıp verileri kullanmak için yeni yollar sunan, veri yönetimi maliyetini azaltan ve karlılığı artıran temel özelliklere ve araçlara sahip.