3DEXPERIENCE World: Ana Sahnede İkinci Gün

Bu yıl yerinde izlediğimiz 3DEXPERIENCE World etkinliğinin ikinci gününde ana sahneden notları sizinle paylaşıyoruz. İlk günün özetini burada bulabilirsiniz.

İkinci günün ilk konuşmacısı olan SOLIDWORKS CEO’su Manish Kumar, 2019 yılındaki yangında hasar aldıktan sonra Paris’teki ünlü Notre Dame Katedrali’ni onarmak için harcanan işbirlikçi çabalarını anlatarak söze başladı. Yıllar süren restorasyonun ardından ünlü katedral 2024 yılında yeniden ziyarete açılmıştı.

Kumar ayrıca kurumları daha üretken hale getirirken ve zamandan tasarruf ederken, 3D modellerden otomatik olarak çizimler oluşturmaya yardımcı olan üretken yapay zeka güdümlü çizimlere dair vizyonunu da paylaştı. “Bırakın üretken yapay zeka size yardımcı olsun” dedi Kumar. “Yeni sunduğumuz özelliklerle doğrudan modeliniz üzerinde çizim yapabilir, Generative Stacked Dimensions ile yaratıcı inovasyona odaklanabilir, AURA ve Generative Mechanical Assembly ile fikirlerinizi sanal dünyaya aktarabilirsiniz.”

Kumar ayrıca üretken yapay zeka deneyimlerin ve sanal destekçilerin tasarımdan üretime sürecini nasıl yeniden şekillendirdiğini de paylaştı. Örneğin sap olarak kullanacağınız bir parçanın 3D modeline ihtiyacınız olduğunu düşünün. Sadece bir fotoğraf çekiyorsunuz, AURA’nın Generative 3D parça işlevi devreye giriyor. Görüntüyü analiz ediyor ve onu hassas bir sanal ikize dönüştürerek parçanıza ekliyor. İşler bu ölçüde kolaylaşıyor. Bu model sanal dünyada bilimsel simülasyon için de kullanılabiliyor.

“SOLIDWORKS, modeliniz etrafında çalışan bir yapay zeka aracına dönüşüyor” dedi Kumar. “Tasarımlarınızın daha derinine inebiliyor, düzenlemelerin gizli kalmış önemli detaylarının farkına varmanızı sağlayabilir, hatta sizin için otomatik olarak üç boyutlu çözümler üretebiliyor.”

Kumar, ayrıca SOLIDWORKS’ün alfa ve beta testleri ve önceliklendirilen geliştirme talepleri aracılığıyla kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak nasıl geliştiğini de açıkladı.

Her yıl 3DEXPERIENCE World’de kullanıcılar SOLIDWORKS’ün gelecek sürümlerinde görmek istedikleri İlk On geliştirme için oy kullanıyor ve bu isteklerin yüzde 65’i uygulamaya geçiyor. SOLIDWORKS 2025’te de bu ilk 10 listesinden 38 geliştirme yer alıyordu.

Kumar ayrıca şu anda 85 binden fazla kullanıcısı olan SOLIDWORKS for Makers programının, Made in 3D Topluluğununi ahşap işleme projeleri tasarlamak ve inşa etmek için kullanımı kolay yeni bir uygulama olan MakeByMe’nin, eğitim için hazırlanmış yeni bir fonksiyonun ve bu yılın sonlarına doğru çıkacak olan 3D Creator ve Öğrenciler için xDesign’in detaylarını paylaştı.

Kumar, konuşmasının devamında üç SOLIDWORKS müşterisini sahneye davet etti: Dolphin Labs’ten Chris Rauch, Southern Beam Builds’ten Will Gering ve BioModel’den Aurora De Acutis.

Veri Yönetimi Uygulamaları

Kumar’ın ardından Veri Yönetimi grubu sahne aldı. DS Kıdemli Direktörü Kenneth Hallberg ve DS WW Yönetişim Müdürü Angela Smith, şirketin ALPHA ızgarası hakkında konuşmak üzere Aniai Teknik Lideri Kangkyu Lee’yi takdim etti. Izgara derken, gerçekten barbekü ızgarasından bahsediyoruz. Bu devrim niteliğindeki çift taraflı ızgara aynı anda sekiz köfte, saatte 200 köfte pişirebiliyor.

Sadece dört yıl içinde beş çalışandan 50 çalışana ulaşarak hızla büyümek, büyük veri yönetimi zorluklarını da beraberinde getirmiş. Şirket, işi ölçeklendirmek ve veri artışını daha iyi yönetmek için 3DEXPERIENCE platformuna yönelmiş. “3DEXPERIENCE platformu bize ek donanıma ya da sunuculara ihtiyaç duymadan çevik bir ürün geliştirme süreci sunarken, genel olarak ek veri güvenliği sağladı” diyor şirket yöneticileri.

Dijital Ortamda Simülasyon

Simülasyon odağında SIMULIA Ar-Ge’den Delphine Genouvrier ve DS Simülasyon Endüstrisi Süreç Direktörü Srikrishna Chittur sahneye gelerek CALOI’den Leandro Timotio’yu tanıttı. Brezilya merkezli bu şirket 120 yıldır bisiklet üretiyor. Şirket, bisikletlerinin performansını tam olarak hayata geçirmek için simülasyon yaklaşımını benimseyerek parça israfını ve test maliyetlerini yüzde 50 oranında azaltıyor, pazara sunma süresini yüzde 25 oranında hızlandırıyor ve güvenlik standardı testlerini sanal ortamda gerçekleştirebiliyormuş.

Sıradaki müşteri Seneca Dairy Systems’den Ken Mansfield, mühendislik ekiplerinin simülasyon içgörülerine dayalı tasarım kararları almak için MODSIM’i nasıl kullandıklarını anlattı. Şirket, çeşitli fizikler için ürün performansını sanal olarak değerlendirmek ve daha fazla inovasyonu teşvik etmek için simülasyon yazılımı kullanıyormuş.

Şirket, MODSIM’i kullanarak geliştirme maliyetlerini ve hizmet kesinti süresini azaltırken, şirketin Moo-TIVATOR Crowd Gate’inin özel yapımlarını artırmış.

Üretimde Sanal İkizler

Todd, uzun süredir SOLIDWORKS kullanıcısı ve SOLIDWORKS kullanıcı topluluğunun çok aktif bir üyesiymiş. Shop Floor Programmer’ı uygulamak için SOLIDWORKS üretim uzmanı Mike Buchli ile birlikte çalışmış. Yazılım, şirketin robotlarını şekillendirmesini, dahası kaynak robotlarını uzaktan ve hatta çalışır durumdayken programlayabilmesini sağlıyor. MetalWorks robotik görevleri (kaynak, kesme veya montaj gibi) sanal bir ortamda simüle ederek fiziksel üretim başlamadan önce olası sorunların belirlenmesine yardımcı oluyor. Bu da maliyet ortaya koyabilecek hataları azaltıyor ve atölyeye yerleştirilen robotların daha sorunsuz çalışmasına yardımcı oluyor.

Devin daha sonra, DELMIAWorks’ün üretime özel ERP’sinin ortaya koyduğu değer hakkında konuşan Clarion Malezya Genel Müdürü TK Tan’ı sahneye aldı. Clarion, araç içi bilgi-eğlence ekipmanları konusunda uzmanlaşmış küresel otomotiv tedarikçisi bir şirket. DELMIAWorks ERP’yi 3DEXPERIENCE platformunda Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) ve Üretim Malzeme Listesi (MBOM) ile entegre ederek üretim operasyonlarını geliştiriyor.

Bu çözümleri uygulamanın faydaları arasında veri silolarının ortadan kaldırılması, sorunsuz veri alışverişi, daha doğru talep tahmini ve siparişin nakde çevrilme sürecinin kolaylaşması yer alıyor.

Genel Oturumların ikinci gününün tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?