Univera’dan Kadınlar Günü Manifestosu

Son dönemde dünyada ve ülkemizde yaşanan özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddet olayları hepimizi derinden etkiliyor.

Bireysel olarak duygu ve düşüncelerimiz ortak bir paydada birleşiyor. Kadının, çocuğun aslında hiçbir canlının zarar görmediği bir dünya hepimizin isteği… Fakat kültür, eğitim, toplumsal alışkanlıklar gibi birçok etken kadının toplumda hak ettiği yerden çok uzak olmasına neden oluyor.

Duyarlı firmaların birçoğu bu ve bunun gibi toplumun eksik ve aksayan yönlerinde sosyal sorumluluk çalışmaları yapıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile de kadın ve çocuğa yönelik şiddet konusunda çalışma yapan firmalardan biri Univera.

Uzun yıllardır kurumlar için teknoloji çözümleri sunan Univera, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle ilgili düşüncelerini yayınladığı manifestosunda paylaşıyor ve ancak kadınların da çalışma ve sosyal hayatın ortasında, karşı cinsleri ile birlikte yer aldığında şiddetten sıyrılmış, gelişmiş toplumlar olunabileceğine vurgu yapıyor.

Manifestosunda, aslında her kadının, toplumun koyduğu sınırlardan sıyrılıp potansiyelini ortaya koyabilmiş birer Malala, Ümmiye Koçak, Türkan Saylan, Süreyya Ayhan, Afife Jale olabilecek potansiyele sahip olduğunu paylaşan Univera, kadının üzerindeki baskı ve fiziksel/psikolojik şiddetin bitmesi ile toplumların ekonomik olarak da gelişme gösterebileceğini ve refaha kavuşabileceğini yazıyor.

Univera; kadına ve çocuğa karşı şiddete dur demek için yazdığı manifestoyu aşağıdaki sözlerle tamamlıyor.

“Univera olarak biz diyoruz ki; kadın, karşı cinsleri ile birlikte iş ve sosyal hayatın her yerinde daha fazla dinlenmeli, sağduyusu ile toplumu şekillendirebileceği ve yönlendirebileceği konumlarda, hak ettiği yerlerde bulunabilmeli ve bizler artık kadın/erkek ayrımından öteye giderek insanı konuşmalıyız. Dünya ancak o zaman güzel bir yer olacak…” Manifesto’nun tamamına Univera’nın resmi blog sayfasından ulaşabilirsiniz.

Etiketler: