Türkiye’nin ilk e-Çalıştay’ı Bilişim Vadisi’nde Yapıldı

Bilişim Vadisi, salgın sürecinin olumsuz etkilerini avantaja çevirmek teknoloji odaklı firmalar ve teknoparklarla e-Çalıştay gerçekleştirdi.

Tümüyle online ortamda yapılan e-Çalıştay’ın sonucunda siber güvenlik, duvarsız teknoparklar ve 5G teknolojisine geçişin hızlandırılması konuları ön plana çıktı.

Türkiye’nin teknoloji alanındaki en büyük yatırımlarından biri olan Bilişim Vadisi, Koronavirüs salgını sürecinde çalışmalarına dijital ortamda hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, “Covid-19 Sonrası Teknoloji Odaklı Firmalar ve Teknoparklar e-Çalıştayı” Türkiye’nin birçok yerinden katılımla online olarak gerçekleştirildi. İki oturum halinde yapılan e-Çalıştay’ın final ve değerlendirme oturumu geniş bir katılımla tamamlandı.

Geleceğe Işık Tutacak

Koronavirüs salgını süresince ortaya çıkacak olan muhtemel risklere karşı önlemlerin konuşulduğu e-Çalıştay modeli Türkiye’de ilk kez uygulanmış oldu. Çalıştayın sonuçları canlı yayında kamuoyuna açıklandı.

e-Çalıştay’a teknopark yöneticileri, akademisyenler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yaklaşık yüz kişilik bir grup katıldı. e-Çalıştay’dan çıkan sonuçlar, Türkiye’deki teknoparklar ekosistemine ve teknoloji firmalarının Koronavirüs sonrası geleceklerini planlamalarına yönelik önemli katkılar sağlayacak.

Siber Güvenlik Öncelikli

Uzaktan çalışma modelinin öncelikli olarak teknoloji firmalarında daha yaygın bir şekilde kullanılması gerekliliğinin altı çizilen e-Çalıştay’dan çıkan bir diğer önemli sonuç ise; uzaktan çalışmanın beraberinde getireceği siber güvenlik tehditlerinin önlenmesine yönelik milli ve yerli yazılımların geliştirilmesi gerekliliği oldu.

Bunun yanı sıra, 5G teknolojisine geçiş sürecinin hızlandırılmasının da önemine vurgu yapıldı. Güçlenen 5G altyapısı ve hızlı internet erişim altyapısının; fiziksel mekanlara ihtiyaç duymadan işleyebilecek “Duvarsız Teknoparklar” fikrinin en önemli adımlarından birisinin olduğunun altı çizildi.

Yenilikçi Adımlara Devam

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, önümüzdeki dönemde e-Çalıştay modeli ile sınırları kaldırarak farklı alanlardan uzmanları bir araya getirmeye devam edeceğini, yerli teknoloji hamlesinde önemli bir kaldıraç olan Bilişim Vadisi’nin yenilikçi adımlar atmak adına çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.