Eğitici, öğretici ve tanıtıcı yazılımlar ve oyunlar üreten Ar-Ge şirketi ArkheTech, Latmos bölgesinin 8 bin yıllık tarihi değerlerini dijital dünyaya aktardığı Latmos Explorer oyunuyla Koçarlı Robofest’te yer aldı. Latmos Explorer ile çocuklar hem programlama ve kodlama dillerinin temelini hem de yaşadıkları bölgenin tarihini öğrenme fırsatı yakaladı.
Mobil uygulama, mobil oyun, VR ve AR uygulama, 3D modelleme, çizgi film animasyon ve tanıtım filmi hizmetleri sunan Ar-Ge şirketi ArkheTech, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın ili genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen Koçarlı Robofest’te yer aldı.
Üç gün süren festival kapsamında, Tabit Akıllı Köy’de Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt liderliğinde ArkheTech’in “Latmos Explorer” uygulaması tanıtılarak, çocuklara çeşitli eğitimler verildi ve ilk defa VR deneyimi sunularak farkındalık çalışması yapıldı.
Latmos Explorer oyunu nedir?
3-13 yaş arası çocuklara yönelik geliştirilen Latmos Explorer oyunu, çocuklara programlama ve kodlama dilinin temelini öğretirken, aynı zamanda Aydın bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtıyor.
ArkheTech Kurucusu Yavuz Pullukçu, “Beşparmak Dağları, antik adıyla Latmos, Aydın ve Muğla sınırlarında bulunan doğal ve kültürel kaynak değerleri bakımından Türkiye’nin en önemli alanlarından birisidir. 500 milyon yıllık gnays kayaçların zamanla aşınmasıyla ortaya çıkan bu alanda, 8 bin yıllık kaya resimleri bulunuyor. Bunun yanı sıra freskler, antik kentler ve endemik bitkiler yer alıyor. Kurucu ortağımız Yavuz Pullukcu uzun yıllardır bölgenin korunması ve tanıtılması için çalışıyor. Latmos Explorer oyunumuzda çocuklar, ileri-geri ve aşağı-yukarı komutları ile fonksiyon kutucuklarıyla ana karakteri hareket ettirerek Latmos bölgesini gezerken birtakım görevleri yerine getiriyorlar. Bir bölümde kaya resimlerini görürken, diğer bölümde Bafa Gölü’nde kayıkla geziyorlar. Eğlenirken öğrenme modeliyle çocuklara Latmos bölgesini tanıtıyoruz ve programla, kodlama dillerinin temelini öğretiyoruz” dedi.