Red Hat Sınır Bilişimi İleriye Taşıyor

Çözümlerin en yeni sürümleri, hibrit bulut kaynaklarının ve özelliklerinin daha dağıtık ortamlarda kullanılabilmesini sağlıyor.

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, açık hibrit bulutun istikrarını kurumsal ağın en uzak noktalarına ulaştıracak şekilde tasarlanan Red Hat OpenShift 4.9’u ve Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.4’ü duyurdu. Küçük ama bütün özelliklere sahip kurumsal Kubernetes kümesi için tek nodlu OpenShift’in kullanılabilmesi gibi yeni yetenekler, bilişime ve hizmetlere artan ilgiyi karşılamak için şirketlerin mevcut geliştirme, hizmete alma ve yönetim iş akışlarını ölçeklendirmesine yardımcı oluyor.

IDC’ye göre yeni kurumsal BT altyapılarının yüzde 50’si, şirketlerin veri merkezleri yerine sınır bilişim alanlarında hizmete alınacağı öngörülüyor. 2021’de bu oran yüzde 10’du. IDC, 2024’e kadar sınır bilişim alanlarında hizmete alınan uygulama sayısının yüzde 800 artacağını tahmin ediyor.[1] Farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve gecikme süresinin kısa olması gereken uygulamaları hizmete almak için sınır bilişimi kullanan şirketler, kullanıcılara en iyi uygulama deneyimini sunuyor. Ayrıca kendilerine veriden faydalanarak belirlenen, fayda sağlayacak kararları daha hızlı alabilmesini sağlıyor.

Uzak konumda çalışan uygulamalara yönelik talebin artmasıyla şirketlerin uygulamaları sınır bilişim alanlarında hizmete almalarını ve bu uygulamaları her ölçekte yönetmelerini sağlayan araçlara ihtiyaç duyuyor. Red Hat OpenShift 4.9 ve Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.4, şirketlere iş yüklerini istedikleri yerde hizmete almalarını sağlayan esneklik ve yönetim özelliklerini sunuyor.

Küçük çaplı hizmete alımlar için eksiksiz Kubernetes özellikleri

Şirketler avantajlarından faydalanmak için sınır bilişime geçiş yapıyor ancak sınır bilişim alanlarının fiziksel yapısı donanımı sınırlı alanlarda veya ağ bağlantısının kesilebileceği yerlerde hizmete alması gereken yapılar için zorluklara neden olabiliyor. Sektörün öncü kurumsal Kubernetes platformu Red Hat OpenShift 4.9, kullanıcılara tüm büyüklüklerdeki hizmete alımlarda, alanların tamamında tutarlı bir deneyim sunuyor.

Red Hat OpenShift 4.9, sınır bilişim alanları, 3 nodlu kümeleri ve uzaktan çalışanların nodları için üçüncü bir topoloji seçeneği olan tek nodlu OpenShift’i sunuyor. Tek nodlu OpenShift alanın sınırlı olduğu ortamlar için hem kontrol hem de çalışan imkanlarını tek bir sunucuda buluşturuyor. Tek nodlu OpenShift, merkezileştirilmiş Kubernetes kontrol alanına bağlılık olmadığı için sınır bilişim alanları için operasyonel bağımsızlık sağlıyor. Bu sayede baz kulelerine veya üretim tesislerine uzak alanlar gibi bağlantı kesintileri yaşayabilecek sınır bilişim alanlarının yönetimi çok daha kolay hale geliyor.

Çıplak metal sunucudan sınır bilişim alanlarına kadar Red Hat OpenShift her yerde yönetilebiliyor

Sınır alanlarında sayıları yüz ile yüz binler arasında değişen Kubernetes kümeleri hizmete alınıyor ve bu kümelerin genellikle şirketlerin BT personelinin az olduğu veya hiç olmadığı bölümlerinde yönetilmesi gerekiyor. Red Hat Advanced Cluster Management, sınır bilişim alanlarında, veri merkezlerinde ve bulut ortamlarında tutarlı bir görünüm sunarak şirketlerin Red Hat Advanced Cluster Management ve sınır bilişim alanlarında kalıcı bağlantı gerekliliğini ortadan kaldırarak farklı alanları ve kümeleri tutarlı bir şekilde yönetebilmesini sağlıyor.

Red Hat Advanced Cluster Management’ın en yeni versiyonu, şirketin tüm uygulama alanlarında eksiksiz yönetim özellikleri sunuyor. Bu özellikler arasında tek nodlu OpenShift, uzaktan çalışan nodları ve 3 nodlu kümeler yer alıyor. Bu özellikler ölçeklendirilmiş bir mimariyi yönetmenin operasyonel yükünü hafifletmeye yardımcı oluyor.

Sınır bilişim odaklı diğer özellikler arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Ölçeklenebilir sınır yönetimi, kullanıcılara 2.000’e kadar tek nodlu OpenShift kümelerini teknoloji ön gösterimi olarak erişilebilen tek bir Red Hat Advanced Cluster Management merkezinden yönetme imkanı sağlıyor. Yönetilen filolar için de IPv6 çift yığın desteği bulunuyor. Bu özellikler düşük bant genişliğinde, bekleme süresinin yüksek olduğu bağlantılarda ve bağlantısı kopan alanlarda ölçeklenebilirliğe yardımcı oluyor.
Merkez tarafında ilke şablonu oluşturma özelliği, yüksek ölçekli yönetim senaryoları için ihtiyaç duyulan ilke sayısını azaltıyor. Merkezdeki tek ilkeyi okumak ve bunu çeşitli küme kullanımlarında uygulamak mümkün oluyor.
Teknoloji ön gösterimi olarak erişilebilen sıfır dokunuşla yapılandırma, kullanıcıların şirket içinde Red Hat Advanced Cluster Management ile destekli bir yükleyici kullanmasını sağlayarak yüksek ölçekli küme hizmete alımlarını başlatırken oluşan karmaşıklığı azaltıyor.

Basitleştirilmiş, yeniden oluşturulabilen eksiksiz sınır yığınları

Sınırda gerçekleştirilen birçok hizmete alımı tasarlamak ve uygulamak karmaşık olabiliyor ve birçok ürünün birlikte çalışması gerekiyor. Red Hat, eksiksiz bir sınır yığını oluşturma sürecini kolaylaştırmak için onayladığı modellerini tanıttı.

Red Hat’in sınır için onayladığı modeller, sınır yığını oluşturmak için gerekli bileşenleri bir araya getirerek karmaşıklığı azaltıyor ve zamandan tasarruf ettiriyor. Sınır yığınlarını kod olarak sunan Red Hat’in doğrulanmış modelleri, sınırda hizmete alımlar için gereken yazılım yapılandırmalarının tanımlanmasını, oluşturulmasını ve doğrulanmasını sağlıyor. Yeni yazılım versiyonları tanıtıldıkça şablonlar da tasarlandığı şekilde çalışması için yeniden doğrulanıyor. Böylece müşterilerin karşılaşabileceği risk en az seviyeye iniyor ve sunulan yeni imkanlardan avantaj kazanabiliyor. Ek olarak doğrulanan modeller açık olduğu için katkı sağlayan herkes birlikte çalışabiliyor ve önerilerini paylaşabiliyor.

Erişilebilirlik

Red Hat OpenShift 4.9’un ekim ayının ilerleyen dönemlerinde erişilebilir olması planlanıyor. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.4’ün kasım ayında erişilebilir olması planlanıyor. İki ürün de Red Hat OpenShift Platform Plus bünyesinde yer alarak müşterilerin birçok kümeyi ve bulutu ölçeklendirmesine yardımcı oluyor ve yazılımın her aşamasında yazılım tedarik zincirini, altyapıyı ve iş yüklerini korumaya yönelik yetenekler sağlıyor.

Etiketler: