Pegasus Hava Yolları, Oracle çözümleriyle binlerce kişinin aynı anda bilet alıp check-in işlemlerini kolayca yapabilecekleri bir platform kurmanın yanı sıra müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak birçok yeniliğe daha imza attı.
Geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimiz Pegasus Hava Yolları CIO’su Barış Fındık ve Oracle Türkiye, EECIS ve İsrail Bölgesi Sistem Satış Direktörü Esra Ertürk ile iki şirketin iş ortaklığı hakkında sohbet etme fırsatı bulduk. Esra Ertürk, Pegasus gibi genç ve dinamik bir şirket ile birlikte çalışmaktan duydukları mutluluğu paylaşırken, “Bu ay San Fransisko’da gerçekleştirilecek Oracle OpenWorld etkinliğim kapsamında küreslel bşr ödül alan Pagasus projemizi katılımcılarla örnek proje olarak paylaşacağız” dedi.
Konu hakkında görüşe belirten Barış Fındık ise Oracle Super Cluster Engineered Systems ile çok kuvvetli bir hale getirdiğimiz altyapılarımız ile eş zamanlı olarak, kampanyalarımızda daha fazla müşterimizi sorunsuz olarak sistemlerimizde ağırlayıp işlemlerini yaptırabiliyor ve sorunsuz bir şekilde check-in’lerini yapıp uçmalarına olanak sağlıyoruz” dedi.
Sivil havacılık sektörünün dünya genelinde bir büyüme gösterdiğini kaydeden Barış Fındık, “Pegasus da bu büyümeden payını Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla alıyor. Her gün daha fazla müşterimiz bizi ziyaret ediyor, her gün daha fazla müşterimiz sistemlerimize ulaşıp bizden bilet alıyor, check-in yapıyor ve uçuyor. Bunun için de özellikle kampanya dönemlerinde çok güçlü bir altyapıya ihtiyacımız oluyor. Güçlü altyapımız ile eş zamanlı olarak, kampanyalarımızda daha fazla müşterimizi sorunsuz olarak sistemlerimizde ağırlayıp işlemlerini yaptırabiliyor ve sorunsuz bir şekilde check-in’lerini yapıp uçmalarına olanak sağlıyoruz” şeklinde görüş belirtti.
Bir çok yeniliğin ilk adımı da atıldı
Pegasus olarak en ekonomik uçuş deneyimi vaat ettiklerinin de altını çizen Fındık, “Yolcularımıza ekonomik uçuş vaat ederken kendimizi de verimli bir şirket olarak konumlandırabilmek için kullanabildiğimiz tüm teknolojileri inceliyor ve bize en uygun olanlarını seçiyoruz. Oracle gibi küresel şirketlerin yanı sıra yerli yazılım şirketlerimiz ile de ortak çalışmalarımız oluyor. Günün sonunda biz işletme olarak ne kadar verimli bir yapıya bürünürsek müşterilerimize olan vaatlerimizi de o derecede gerçeğe dönüştürebiliriz” dedi.
Müşteri destek dışında tüm uçuş sistemlerinde yenilikler yaptıklarını da kaydeden Barış Fındık, şunları söyledi:
“Müşteri destek hizmetleri konunu ana noktası aslında. Buna destek olan ve yolcularımızın uçağa binişlerini hızlandıran kontuar sistemimiz kullandığımız öğrenen makine teknolojileri sayesinde sürekli kendisini güncel tutuyor. Sunduğumuz bir başka çözüm olan Express Bagaj Hizmeti ile yolcularımıza “self service” bagaj teslimi imkanı sunuyoruz. Bu hizmetin testlerinde 88 yaşında bir beyefendinin sistemi kullandığına şahit olduk ki bu da teknolojinin ne denli yaygınlaştığının bir kanıtı oldu bizim için. Son olarak apronda kullandığımız IoT teknolojileriyle aprondaki tüm araçlarını birbiriyle haberleşmesini ve uçağın yer operasyonlarının daha verimli hale gelmesini sağlamaya çalışıyoruz.”