Pandemide İşletmelerin Mobil Finansal Servislere Talepleri Yüzde 225 Arttı

Global firmalara yenilikçi ve sofistike platform hizmeti (PaaS) çözümleri sunan tmob, pandemi sürecinde mobil finansal çözümlere yönelik tüketici ilgisini ve firmaların taleplerini açıkladı. tmob’un verilerine göre; Türkiye’de mobil finansal servislere yönelik tüketicisi ilgisi yaklaşık 3 kat (yüzde 275), firmaların talepleri ise iki kat (yüzde 225) arttı.

Global firmalara yenilikçi ve sofistike PaaS çözümleri sunan tmob, pandemi sürecinde dijital dönüşüme yönelik öne çıkan tüketici ilgisi ve firma taleplerini açıkladı. tmob’un verilerine göre; pandemi sürecinde dünya genelinde internet kullanım oranı ve internette geçirilen süre yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdi. Benzer şekilde internet üzerinden yapılan alışverişlerin artması bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinde işlem yoğunluğu oluşturdu. Bu süreçte telekomünikasyon ve bankacılık sektörlerinde meydana gelen yoğunluk mobil finansal çözümlere olan ihtiyacın daha da belirginleşmesine neden oldu.

Türkiye’de dijitalleşme süreci yurt dışına göre daha hızlı ilerlediği ve şirketlerin yapısal olarak daha hazırlıkları olmaları nedeniyle mobil finansal çözümlere talepte yüzde 225 artış yaşanırken, yurt dışında bu oran yüzde 330 oldu. Mobil finansal hizmetlere tüketici ilgisi ise Türkiye’de yüzde 275, yurt dışında ise yüzde 315 oldu.

“Yılsonu büyüme hedefimiz olan yüzde 60’ı geçeceğiz”

Pandemi sürecinde yaşanan talep artışını değerlendiren tmob CEO’su Rudi Dökmecioğlu, “2020’nin ilk yarısında hedef sektörlerimizdeki firmaların taleplerini dikkate aldık. Bu dönemde özellikle mobil finansal servislere yönelik, firmalar nezdinde ciddi bir talep artışı yaşadık. Biz de bu dönemde hizmet verdiğimiz markaların tüketicisini daha iyi anlamak ve onlar için en doğru ürün ve servisleri geliştirmek için yoğun bir çalışma süreci geçiriyoruz. Öyle ki geçtiğimiz yıl belirlediğimiz yüzde 60 büyüme hedefini daha şimdiden aşacağımızı söyleyebiliriz” dedi.