Nutanix HCI, Objects ve Splunk Sertifikası, veri bilimcilerine BT desteklerini tek tıkla geliştirme kolaylığı sunuyor.
Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix, Nutanix platformunu büyük veri ve analitik uygulamaları ve yapılandırılmamış veri depolama için yeni özelliklerle genişlettiğini duyurdu. Nutanix Object 2.0’ın bir parçası olan bu özellikler arasında çok büyük ölçekler için birden fazla Nutanix kümesi arasında nesne verilerini yönetme imkanı, düğüm başına daha fazla nesne depolama kapasitesi ve resmi Splunk SmartStore sertifikası bulunuyor. Bu iyileştirmeler, büyük veri uygulamaları için optimize edilen bulut platformuna katkı sağlayarak performans ve inanılmaz ölçeklendirme olanağı sunuyor. Bunu yaparken de kullanılmayan mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek maliyetleri de düşürüyor.
Büyük veri iş yükleri, çok büyük miktarda yapılandırılmamış veriyi verimli bir şekilde yönetebilen bulut ortamlarını gerektiriyor. Aynı zamanda bu ortamların iş analizleri için verileri gerçek zamanlı işleyebilecek yüksek performansı sunması da gerekiyor. Kişiye özel müşteri deneyimleri sunmak için iş verilerinden yararlanan şirketlerde, BT ekipleri genellikle veri siloları, karmaşıklık ve operasyonel verimsizlikle mücadele ediyor. Mevcut seçenekler, ölçeği kolayca artırılabilecek büyük veri uygulamalarını çalıştıran güvenli ve uçtan uca çözümler sunmuyor.
“Dijital dönüşüm için kurumsal iş yüklerine yönelik web ölçekli depolama gerekli. Nesne depolama, yeni nesil büyük veri uygulamaları için bir numaralı depolama seçeneği olma yolunda ilerliyor. Nesne depolama buluttan veri merkezine ve kritik önem taşıyan iş yüklerine geçiş yaptıkça, performans ve ekonomi dengesinin tutturulması gerekiyor” diyen IDC Depolama Ekibi Araştırma Direktörü Amita Potnis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nutanix esnekliği ve sadeliğiyle tanınıyor. Nutanix Objects’in çok kümeli desteği ve Splunk SmartStore sertifikası sayesinde bu iş yüklerinin ihtiyaç duyduğu devasa ölçeği doğru fiyat ve performansla elde etmek mümkün.”
Ölçeklendirme imkanı, performans ve sadelik getiren Nutanix yazılımı; dahili otomasyon ve tek tıkla operasyon özellikleriyle veri bilimcilerin, güvenlik ekiplerinin ve iş hatlarının veriyi değerlendirmeye odaklanmasını sağlıyor. Şirketin abonelik tabanlı lisans modeli de dinamik iş ihtiyaçlarına hızla uyum sağlama esnekliği sunuyor. Ayrıca, Nutanix HCI çözümünü nesne depolama hizmetleriyle yerleşik olarak entegre edebilen BT ekipleri, kullanılmayan kaynaklardan daha iyi yararlanarak maliyetleri düşürebiliyor ve depolama yönetimini sadeleştirebiliyor.
Büyük veri işlemeye yönelik yeni özellikler arasında şunlar yer alıyor:
●Ölçeklenebilir daha fazla nesne depolama: Nutanix Objects 2.0 çok büyük ölçekli nesne depolama için çok kümeli destek sunuyor. Küme sınırlarını ortadan kaldırarak ekiplerin birden fazla Nutanix kümesini tek bir isim alanından yararlanarak bir arayüzden yönetmesine olanak veriyor. BT ekiplerinin Nutanix ortamlarının herhangi bir yerindeki kullanılmayan depolama kapasitesinden yararlanmasını sağlayarak depolama maliyetini düşürüyor.
●Daha derin depolama düğümleri: Yeni ölçeklendirme özelliklerine ek olarak, Nutanix Objects 2.0 şimdi daha derin ve 240 TB’a kadar yüksek kapasiteli düğümlere destek veriyor. Bu sayede, tek bir Nutanix kümesi ile petabyte’larca nesne içeren depolama alanları mümkün oluyor.
●Gelişmiş güvenlik: Nutanix Objects 2.0 müşterileri şimdi WORM (Write Once Read Many – Bir defa yaz çok defa oku) özelliğinden yararlanarak, çeşitli yasal zorunlulukları ve uyumluluk gereksinimlerini karşılamak için sürüm belirlemek zorunda kalmadan içeriklerini kilitleyebiliyor.
“Her şirket veri odaklı olmaya çalışıyor.” diyen Nutanix Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Smith, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük veri uygulamaları, rekabetçi maliyet yapılarıyla olağanüstü ölçeklendirme imkanları ve performans gerektiriyor. Çok kümeli nesne depolama özelliği eklenen Nutanix platformu, yapılandırılmamış nesne depolama için etkileyici bir çözüm sunuyor. Ayrıca mevcut depolama kaynaklarından da yararlanarak depolama maliyetini düşürüyor.”