İnsanın merkezde olduğu ve teknolojik imkanlarının sonuna kadar kullanıldığı modern bir eğitim fırsatı yaratan Teknoloji ve İnsan Kolejleri, inovasyonda lider öğrenciler yetiştiriyor.
Tink 9. sınıf öğrencisi Fahir Aruoba’nın geliştirdiği nefesten kan şekeri ölçme projesi, Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi Ön Kuluçka Programına kabul edildi. 75 proje başvurusu arasından seçilen 29 proje arasına girerek, kabul alan Aruoba, üniversitenin özel sağlık altyapısına, araştırma laboratuvarlarına, akademisyenlere erişim hakkı elde ederek projesini hayata geçirme fırsatı kazandı.
2017 yılında kurulan Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi, sağlık ekosisteminin kalbinde yer alan bir üniversitenin, sahip olduğu bilgi birikimini ve enerjisini yeni iş fikirlerine aktarabilmek için kurulmuştur. Sağlık alanında yeni iş fikirlerinin olgunlaştırılması, ürüne dönüştürülüp hayata geçirilmesi noktasında destek veren Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi sağlık özelinde diğer kuluçka merkezlerinden ayrışmaktadır.
Tink Kurucusu Zeynep Dereli konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “İnovasyon basit anlamda yeniden bir şey yaratmak, üretmektir. İlk aşamada gözlerini açmak, ihtiyacı fark etmek ve bu ihtiyaca yönelik ürün veya proje geliştirilmek gerekir. İhtiyaç ne kadar büyük bir gruba hitap ediyorsa inovasyon o denli başarıya ulaşır. Türkiye’nin daha başarılı bir noktaya gelebilmesi için üniversite veya daha üst seviyede bu işe başlaması çok geç olabilir. Ortaöğretim çağında öğrencilerin bu konularda desteklenmesi gerektiğine inandığımız için özel girişimcilik programımızı uyguluyoruz. Öğrencimiz Fahir Aruoba’nın Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’ne kabulü girişimciliğin ve inovasyonun lise çağında başlayabildiğinin kanıtıdır. Fahir’i tebrik ediyor, çağımızın en yaygın hastalığı olan diyabetle mücadelemize ışık tutmasını diliyoruz.”