Lenovo ThinkAgile MX Çözümleri, VAS Uzmanlığıyla Kurumların Hizmetinde

Intel® işlemciler ile güçlendirilmiş Lenovo ThinkAgile MX serisi, Lenovo hizmet çözüm iş ortağı VAS’ın uzmanlığıyla kurumların her türlü ihtiyacına ve beklentisine uyum sağlayacak ideal hiper bütünleşik altyapı çözümleri ortaya koyuyor.

Lenovo ISG Doğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Marian Korienek, VAS Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ömer Ersöz ve Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San

Lenovo, Intel® işlemciler ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX serisiyle ortaya koyduğu yeni Azure Stack HCI hiper bütünleşik altyapı çözümünü kurumların hizmetine sundu. Lenovo ThinkAgile MX, rakiplerine nazaran üst seviye güvenilirliğe ve kararlılığa sahip sertifikalı sunucular aracılığıyla, MS Admin Center üzerinden donanım, yazılım, merkezi güncelleme ve merkezi yönetim yetenekleri sunarak ve Windows Server 2019 Datacenter Edition’daki Storage Spaces Direct teknolojisinden yararlanarak, şirketlerin eskiyen altyapılarını modernize etmeyi ve hibrit bilgi sistemleri altyapısı kullanmalarına imkân sağlamayı hedefliyor.

Lenovo, sunduğu çözümlerin kurumların ihtiyaçlarına göre uyarlanmasında çözüm iş ortağı VAS Bilişim Teknolojileri’nin deneyiminden faydalanıyor. 2015’ten beri faaliyetlerinde hizmet satışına ve müşteri memnuniyetine odaklanan VAS, kendi alanında global anlamda büyümeyi hedefleyen bir şirket.

VAS Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ömer Ersöz, Lenovo ile yaptıkları iş birliği hakkında şunları söylüyor:

“Tedarik sorunları, kaynakların hızlı bir şekilde tükenmesi, ekonomik daralma gibi koşullar bizi hibrit teknolojilere yönlendiriyor. VAS ve Lenovo iş birliğiyle hedefimiz, maliyetlerin optimize edildiği, tedarik sorunlarından en alt seviyede etkilenen ve dünyadaki değişen koşullara uyumlu hibrit bilgi işlem merkezleri oluşturmaktır. Lenovo ile sayısız projede birlikte çalıştık. 2021 yılında Lenovo Yılın Hizmet Çözüm Ortağı Ödülü ile taçlanan birlikteliğimizi, 2023 yılında teknolojik stratejilerimizin uyumu ve hibrit bulut odaklı yaklaşımımız eşliğinde, Intel® ile güçlendirilmiş Lenovo ThinkAgile MX ürününü globalde VAS bayrağıyla temsil ederek daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Lenovo ThinkAgile MX, Azure Stack HCI’ın Gücünü Açığa Çıkarıyor

Azure Stack HCI, Microsoft’un kullandıkça öde tabanlı Azure hizmeti olarak sunduğu hiper birleşik çözümüne karşılık geliyor. Böylece şirket ve kurumların bilişim altyapı ihtiyaçları doğrultusunda Lenovo ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) üzerinde sanal makineler (Windows Server/Linux) çalıştırabiliyor. Ayrıca maliyetli harici depolama sistemlerine ihtiyaç duyulmaksızın MS Azure ile kolayca bağlantı sağlanabiliyor. Sistem şirketlerin ihtiyaçlarına göre iki sunucudan oluşan temel ve düşük maliyetli çözümlerden, 16 sunucudan oluşan güçlü çözüm kümelerine kadar büyüyebilen ölçeklenebilir bir yapı ortaya koyuyor.

Lenovo’nun Intel® işlemciler ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance), Azure Stack HCI çözüm konseptini MS yazılımları ve etkin Lenovo Çözüm Destek ve Azure entegrasyon kurulum paketiyle anahtar teslim olarak sunuyor.

Esnek Hibrit Bilişim Altyapıları Büyük Avantajlar Sağlıyor

Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San, şunları söyledi:

“Lenovo’nun Microsoft için özel geliştirilmiş Azure Stack HCI Çözümleri sayesinde, sorunsuz Azure entegrasyonu için önceden test edilmiş ve yapılandırılmış anahtar teslim altyapı çözümleri sunabiliyoruz. Bu çözümlerle şirketlere kazandırdığımız esnek hibrit bilişim altyapıları, bulut entegrasyonuyla daha kolay bir şekilde ve dünyanın her yerinden yönetilebilme esnekliğiyle keşfedilebiliyor ve izlenebiliyor. Alanında yetkin bir danışman olan VAS Bilişim Teknolojileri ile hayata geçirdiğimiz iş birliğiyle bir başarı hikayesi yaratmak istiyoruz. Lenovo ve VAS iş birliğiyle değişen dünya koşullarına uyum sağlayabilen, hibrit bilgi işlem merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz.”

Lenovo ISG Doğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Marian Korienek de Lenovo Altyapı Çözümleri Grubu olarak ISG’nin hedeflerini şöyle değerlendirdi:

“Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) olarak çok geniş bir coğrafyada müşterilerimizin işlerine katkı sağlayacak, onları rekabette farklılaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Çalışanlarımız, iş ve çözüm ortaklarımız bu büyük ailenin en önemli parçaları. Microsoft, Intel, VAS ve Lenovo, müşterilerini bulut teknolojileriyle dışarıdaki bir ortamda değil, kendi veri merkezlerinde buluşturma imkanı sunuyor. Tüm müşterilerimizi birlikte bu heyecan dolu yolculuğa davet ediyorum.”

Lenovo ISG Grubu 2022’de Güçlü Büyümesini Sürdürdü

2022 yılının ilk 3 çeyreği, Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) için büyümeyle geçti. Dünyadaki ilk SAP TruScale (Yönetilebilir Hizmetler) projesine Türkiye’de imza atmanın haklı gururunu yaşayan Lenovo ISG Türkiye, özellikle finans sektöründeki yaygınlığını artırdı. Bunun yanında KOBİ segmentinde çift haneli büyüme sağladı ve RunRate olarak adlandırılan 1.000-100 bin dolar arası projelerde hatırı sayılır yeni müşteriye ulaştı.

Lenovo ISG rekor düzeydeki ciro ve kârlılıkla çığır açan performansını sürdürüyor. Grup tüm zamanların en yüksek işletme kârına imza atarak üst üste 4 çeyrekte kârlılığa ulaşırken, önceki yılın aynı dönemine kıyasla %33 artışla 2,6 milyar dolar ciroyla yeni bir rekor kırdı. Grup, Bulut Hizmeti Sağlayıcı ve İşletme/KOBİ segmentlerinin her ikisinde pazar tahminlerinin ötesinde büyüme kaydetti. Grubun önceki yılın aynı dönemine kıyasla Uç Nokta Bilişim cirosu neredeyse dört katına çıkarken, Depolama Çözümleri iki kattan fazla büyümeye imza attı.

Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San, grubun 2023 hedeflerine dair şunları söyledi:

“Karlılığı koruyarak büyüme hedefimize devam edeceğiz. Dikeyde telkoda mutlak yer edinecek, finans sektörü müşterilerimizi artıracak, reel sektörde yaygınlaşacağız. SAP TruScale projelerimize yenilerini ekleyecek, KOBİ’de çift haneli büyüyeceğiz. Yatayda HPC (High Performance Computing-Yüksek Performanslı Bilgi İşlem), Software Defined (Yazılım Tanımlı) ve EDGE (Uç Bilişim) ana hedef çözümlerimiz olacak.”

Yeni Fabrika Türkiye’deki Müşterilere Fayda Sağlayacak

Globalde de büyümesini sürdüren Lenovo, üç yıl içinde Ar-Ge yatırımlarını iki katına çıkararak geçtiğimiz yıla göre %43 artışla 2 milyar dolara ulaştırdı. Bunun yanı Lenovo ilk şirket içi üretim tesisini Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Ullo bölgesinde açarak uluslararası üretim operasyonlarının kapsamını genişletti.

Ullo’daki fabrika, tedarik zinciri yönetiminin zorlaştığı bir dönemde Dünya 2021 En Başarılı Tedarik Zinciri sıralamasında 9’uncu sırada olan Lenovo’yu bir adım daha öne taşıyacak. Türkiye’deki müşterilere çok daha hızlı üretim ve teslimat avantajı sağlayacak olan bu tesis sadece bir fabrika değil, aynı zamanda müşterilerin ziyaretine açık bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi olarak faaliyet gösterecek.

Intel® işlemciler ile güçlendirilmiş Lenovo ThinkAgile MX’in Sunduğu Avantajlar

  • Şirketlerin mevcut kaynakları üzerinde yerel uygulamaları çalıştırmak için Azure Arc tarafından etkinleştirilen Azure Kubernetes Service entegrasyonu sağlanabiliyor.
  • Şirketlerin IoT, uç bilişim ve uzak/şube ofis çözüm ihtiyaçları için küçük form faktörlü Lenovo ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) üzerinde çözüm sağlanabiliyor.
  • Şirketlerin ihtiyaç duydukları önemli iş yüklerini yönetmeleri için performans optimizasyonu sağlayan nitelikli ve özel bilişim altyapı ihtiyaçları karşılanabiliyor.
  • Şirketlerin ihtiyaç duydukları esnek, büyük ölçekli VDI platformu ve şirket içinde Azure Sanal Masaüstü çözüm desteği sağlanabiliyor.
  • Şirketlerin işlerini bulutta çalışacak şekilde genişletebilmelerini sağlıyor. Azure portal üzerinde işletmeye ait bir veya birden fazla Azure Stack HCI kümelerini, sanal makinelerini ve Azure kaynaklarını yönetilebilmelerine olanak tanıyor.
  • Azure Arc özellikli Azure Stack HCI çözümleri sayesinde verilerin mevzuat, kanuni zorunluluklar veya gizlilik nedenleriyle şirket içinde kalmasına imkân tanıyor. Sunduğu esneklikle altyapının bulut bağlantı ihtiyaçlarını sağlıyor. Sanallaştırılmış iş yüklerinin yerelde ve bulutta çalışacak şekilde birleştirilmesini mümkün kılıyor.
  • Şirketler, yüksek performanslı SQL veritabanları gibi Microsoft Azure ekosistemindeki sanallaştırılmış iş yüklerini birleştirebiliyor.
  • Şirketlerin ihtiyaç duydukları Azure bulut hizmetlerini sorunsuz bir şekilde kullanarak altyapılarını kolayca kurgulayabiliyor ve yönetebiliyor. Böylelikle şirketlerin bulut bilişimle olan entegrasyonunu hızlandırıyor.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?