Kurumsal Çalışanlar İçin Büyük Fırsat

Kurumsal çalışanlar, iş saatleri dışında kendi girişimlerini geliştirmek için İTÜ ARI Teknokent’in ileri aşama girişimcilik merkezi İTÜ MAGNET’e geliyor. Halihazırda bir iş yerinde çalışan kişiler, artık “Akşam & Hafta Sonu” üyeliği ile girişimlerini hayata geçirmek için tek başlarına veya ekip olarak İTÜ MAGNET’i kullanabilecek.

İTÜ MAGNET, halihazırda bir işyerinde çalışıp, bir sonraki işleri için kendi start-up şirketini kurmayı hedefleyenler için yeni bir programa başlıyor. İTÜ MAGNET “Akşam & Hafta Sonu” paketi ile çalışanlar, mesai saatleri dışında İTÜ MAGNET’in paylaşımlı koltuklarını özel bir üyelik programı kapsamında kullanabilecek. Bu kapsamda üye olan kişiler; start-up fikirleri İTÜ MAGNET’e uyuyorsa, hafta içi akşam 7’den sabah 7’ye ve hafta sonu 24 saat, İTÜ MAGNET’i kullanabilecekler. Böylece, ikinci işini kurmak isteyen girişimci takımların yer ihtiyaçlarını giderilirken, mentorluk programından destek alabilecek, mevcut iş yerleriyle sorun yaşamamak için temel konularda yönlendirme alabilecek, hem de hazır olduklarında kurumsal müşteri ve yatırımcıların radarına kolaylıkla girebilecekler.

Konuyla ilgili olarak İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “İTÜ MAGNET, bugüne kadar başlangıç aşamasını geride bırakmış, artık ekip çalıştırmaya başlamış, müşteriler edinmiş ve risk sermayesi yatırımı alarak büyüme aşamasına geçmek isteyen, ölçeklenme odaklı girişimlere hizmet vermek amacını taşıyordu. Bu programla beraber, İTÜ MAGNET’in hizmet alanını gelecekteki işini kurmak için uygun ortam arayan girişimlerle geliştiriyoruz. İTÜ MAGNET FAB ile donanım girişimcileri için Türkiye’nin ilk dijital fabrikalarından birini prototip üretimi amacıyla birkaç ay önce kullanıma sunmuştuk. Şimdi de “Akşam & Hafta Sonu” paketi ile merkezin etki alanını daha da geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Girişimcilerin yaş ortalaması yükseliyor, İTÜ MAGNET ile mevcut çalışanlar ilk girişimlerini deneyimleme imkanına kavuşuyor”

Doç. Dr. Tunçalp, “‘İTÜ Çekirdek Erken Aşama Girişimcilik Merkezi ve Big Bang Startup Challenge ile başvuran girişimci yaşı ortalamasının yıldan yıla arttığını bir süredir gözlemliyoruz. Artık daha deneyimli kişiler girişimcilik yolculuğuna başlıyor. Ancak yaptığımız ön araştırmaya göre herkesin bu sürece bir girişimcilik yarışması kurgusu ile başlamak istemediğini fark ettik. Gündüz farklı şirketlerde çalışan girişimci ekiplerin, her şeyden önce birlikte oturup sorunsuz çalışabilecekleri bir yere ihtiyaçları var. Mevcut işyerleri ile olan sözleşmeler kapsamında neyi yapıp neyi yapamayacaklarını, nerede mevcut şirketlerinin hak sahibi olduğunu öğrenmek için hukuk desteğine ve bu da dahil olmak üzere tüm ilişkili alanlarda mentorluk ihtiyaçları var. Hazır olduklarında ise, doğru yatırımcı ile hızlı şekilde görüşmek için bu kişilerin ilgisini çekmeye ihtiyaçları var. İTÜ MAGNET “Akşam & Hafta Sonu” paketi ile tüm bu ihtiyaçlara yanıt veriyoruz. İTÜ ARI Teknokent’in gücünü, “bir sonraki işim, kendi işim” diyen girişimcileri desteklemek için kullanıyoruz. Böylece akşamları, zorlukla çalışma koşulları bulmaya çalışan girişimcileri, işlerine odaklanabilecekleri, destek alabilecekleri ve yalnız kalmayacakları İTÜ ARI Teknokent ekosistemine davet ediyoruz” diye konuştu.

“Akşam & Hafta Sonu” paketine dahil olan girişimciler İTÜ kampüsünün içinde, teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin kalbi İTÜ’de, İTÜ ARI Teknokent firmalarına ve girişimcilerinin merkezinde çalışma imkânı bulacaklar. Buna göre başvuran girişimci ekipler bir jüri değerlendirmesinden geçtikten sonra, eğer uygun bulunurlarsa, kişi başına aylık 290 TL + KDV ile merkezden akşam 7’den sabah 7’ye ve hafta sonu boyunca faydalanabilecekler.

İTÜ MAGNET Girişimlerinin Ciroları 45 milyon Lirayı Aştı

Dünyaya açılan yenilikçi girişimlerin çekim merkezi İTÜ MAGNET’te; halen 60’dan fazla firma, 190’dan fazla girişimci ve çalışan yer alıyor. Firmaların; 2018 cirosu 45 milyon lirayı, aldıkları yatırım miktarı ise 15 milyon lirayı aştı.