Bu yıl “Keşfetmeye Değer Fikirler” ana temasıyla düzenlenen Red Hat Forum İstanbul, 6 Kasım 2018’de İstanbul Swissotel’de gerçekleştirildi. Geliştirici, müşteri ve iş ortaklarından oluşan yaklaşık 1000 kişiyi aynı çatı altında buluşturan bu yılki etkinliğe “Sorular ile gelin, fikirler ile ayrılın” yaklaşımı damgasını vurdu.
Red Hat Forum İstanbul 2018, “Keşfetmeye Değer Fikirler” ana temasıyla 6 Kasım’da Swissotel İstanbul’da gerçekleştirildi. Sektör trendleri hakkında ana konuşmacı sunumları, ayrıntılı teknoloji uygulamaları oturumları, sektör uzmanlarıyla sohbet oturumları, müşteri deneyimleri ve canlı demolarla zenginleşen etkinliğe Red Hat geliştiricileri, müşterileri, iş ortakları ve açık kaynağa gönül veren kişilerden oluşan 1.000’in üzerinde katılımcı eşlik etti.
Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin‘in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Red Hat’ın uluslararası üst düzey yöneticileri de katılımcı olarak ve sunumlarıyla yer aldı. Türkiye’deki foruma ilginin oldukça yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Red Hat İtalya, Türkiye, İsrail ve Yunanistan Bölge Direktörü Gianni Anguilletti, Türkiye’nin Red Hat için önemli olduğunu ve burada önemli bir potansiyel gördüklerini dile getirdi. Adeta başarılı bir futbol takımı gibi ortaya koydukları üst düzey mücadeleyle müşterilerinin beğenisini kazandıklarına vurgu yapan Anguilletti, amaçlarının müşterilerinin dijital dönüşümüne en iyi desteği sunmak olduğunu söyledi.
Mike Piech: “Açık Kaynak Dünyası İçin İdeal Bir Örnek Oluşturduk”
Red Hat Başkan Yardımcısı ve Jboss Middleware Genel Müdürü Mike Piech, Red Hat olarak açık kaynağın en büyük, en uzun soluklu ve en başarılı ticari örneği olduklarını ve dünyanın her yerindeki açık kaynak geliştiricilerin önünde ideal bir model oluşturduklarına değindi. “Kod yazmayı bilen ve iyi fikirleri olan programcıların fikirlerinin peşinden giderek dünyayı değiştirebileceklerine, ticari başarı sağlayabileceğine dair güzel bir örnek oluşturduk” diyen Piech, Türkiye’deki açık kaynak geliştiricilerine yol gösterecek önemli tavsiyelerde bulundu.
Piech, çevik entegrasyon ve bunun dijital dönüşümde oynadığı role de değindi. Özellikle konteyner (container) teknolojilerinin dijital dönüşümün çevik bir şekilde hayata geçirilmesinde büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Piech, “İnce işlenmiş bir mimari ortaya koyan konteyner teknolojisinin sağladığı olanaklar küçük adımlarla çevik entegrasyonun yolunu açıyor. Dijital dönüşüm projelerinin bir diğer önemli başlığı olan entegrasyon konusunda küçük adımlarla ilerlemek, şirketlerin büyük projeleri deneme yanılma yoluyla ve daha güvenli şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor” dedi.
Haluk Tekin: “Türkiye’de 4 Yıldır Hızla Büyüyoruz”
Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin de etkinliğe olan ilgiden ve açık kaynağa gönül veren geniş bir kesime ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl etkinliğin 10 sponsoru olduğunun ve Microsoft’un ikinci kez etkinlikte ana sponsor olarak yer aldığının altını çizen Tekin, açık kaynağın giderek artan önemine vurgu yaptı.
Red Hat olarak Türkiye’de var oldukları 4 yıl içinde hızla büyüdüğüne değinen Tekin, müşterilerden gelen yerel kaynaklarla çalışma talebi doğrultusunda özellikle danışmanlık ekibinin önümüzdeki yıl büyüyeceğini söyledi. Sorduğumuz soru üzerinde IBM’in Red Hat’ı satın alması konusundaki görüşlerini de paylaşan Tekin, sürecin yaklaşık 1 yılı bulacağını, her iki tarafın bunun başarılı bir birliktelik olacağına inandığını ifade etti.
Günün Özeti: 1.000’in Üzerinde Katılımcı, Onlarca Sunum
Red Hat Forum İstanbul 2018 etkinliği, oldukça kalabalık bir katılımcı topluluğu eşliğinde oldukça renkli ve bilgi dolu anlara sahne oldu. Son olarak sizi etkinlik alanından derlediğimiz özet görüntülerle baş başa bırakıyoruz.